دوشنبه 5 آذر 1403

وضعیت تورم در کشور آنقدر عیان و قابل لمس است که حتی نیازی به آمار ندارد

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
وضعیت تورم در کشور آنقدر عیان و قابل لمس است که حتی نیازی به آمار ندارد

وضعیت تورم در کشور آنقدر عیان و قابل لمس است که حتی نیازی به آمار ندارد و همه مردم می‌دانند در کشور چه خبر است. مردم به خوبی می‌دانند گوشت، مرغ، برنج و... طی این یک سال چقدر افزایش داشته است. بنابرین اصلا آقای رئیسی بگویند ما تورم 2 درصدی داریم. فرقی نمی‌کند.

فرارو - یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: «من پیشنهاد می‌کنم آقای رئیسی، تیم اقتصادی خود را مجبور کنند یک بررسی دقیق و مفصل در خصوص اقتصاد ویتنام انجام دهند. این کشور در جنگ با آمریکا بسیاری از مردم خود را از دست داد و هزینه‌های زیادی پرداخت. اما امروز آمریکا تبدیل به بزرگترین بازار صادراتی ویتنام شده است. آن‌ها سالانه تنها از بازار آمریکا 100 میلیارد دلار درآمد دارند و تبدیل به یکی از قدرت‌های اقتصادی شرق آسیا شده است. چرا ما نباید اینگونه عمل کنیم؟»

به گزارش فرارو، رئیس جمهور اعلام کرد، دولت موفق شده است تورم را از 60 درصد به 40 درصد برساند و این روند ادامه خواهد داشت. از سوی دیگر اعلام کرد با کسری بودجه مواجه بودیم که با افزایش درآمد واقعی بدون چاپ پول و استقراض از بانک مرکزی، تلاش کردیم شرایط را تغییر دهیم.

ابراهیم رئیسی همچنین گفت که ذخایر ارزی وضعیت ایده‌آلی دارد و مبنا برای کالا‌های اساسی دلار 28500 تومانی خواهد بود و سال آینده نیز باکسری بودجه مواجه نخواهیم بود و شرایط اقتصادی به شکلی است که شاید سال 1402 دولت بتواند رشد اقتصادی 8 درصدی را تثبیت کند.

حال پرسش این است که این آمارها چقدر دقیق‌اند؟ آیا آنچه که رئیس‌جمهور در گفتگوی خود مطرح کرد عین واقعیت است یا چنان که عده‌ای باور دارند با واقعیت‌های موجود کشور فاصله دارد؟!

مهدی پازوکی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با فرارو عنوان کرد: «وقتی ایشان معتقد هستند که سال آینده احتمالا با رشد اقتصادی 8 درصدی مواجه خواهیم شد، به نظر می‌رسد اصلا توجهی به اوضاع فعلی آمار‌های سال‌های اخیر در این باره ندارند. ما الان سال‌هاست که حتی رشد اقتصادی مثبت نداشتیم. یعنی در یک دهه گذشته یا صفر بود یا منفی. دلیلش هم خیلی واضح است. وقتی ما یک اقتصاد بسته داریم و با اقتصاد جهانی هیچ تعاملی نداریم، باید هم رشد اقتصادی منفی یا صفر داشته باشیم.»

وی ادامه داد: «دولت باید متوجه شود که با دستور و شعار نمی‌تواند اوضاع وخیم اقتصادی کشور را سرو سامان بدهد. آقای رئیسی باید اقدامات عملی و واقعی انجام دهند. باید به عنوان مثال تمام تیم اقتصادی خود را تغییر دهند. با این تیم نه تنها به رشد 8 درصد نخواهیم رسید بلکه حتی شرایط بدتر هم خواهد شد. از طرف دیگر باید FATF را بپذیریم. اصلا من سوالم از رئیس جمهور این است که مگر ما خودمان قربانی تروریسم نیستیم؟ پس چرا FATF را قبول نمی‌کنیم؟ اقتصاد چمدانی که رشد نخواهد داشت. ما نمی‌توانیم تمام تخم مرغ‌هایمان را در سبد شرق (روسیه و چین) بگذاریم و فکر کنیم میتوانیم به موفقیت و شکوفایی برسیم.»

این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: «من پیشنهاد می‌کنم آقای رئیسی، تیم اقتصادی خود را مجبور کنند یک بررسی دقیق و مفصل در خصوص اقتصاد ویتنام انجام دهند. این کشور در جنگ با آمریکا بسیاری از مردم خود را از دست داد و هزینه‌های زیادی پرداخت. اما امروز آمریکا تبدیل به بزرگترین بازار صادراتی ویتنام شده است. آن‌ها سالانه تنها از بازار آمریکا 100 میلیارد دلار درآمد دارند و تبدیل به یکی از قدرت‌های اقتصادی شرق آسیا شده است. چرا ما نباید اینگونه عمل کنیم؟ چرا ما نمی‌خواهیم قبول کنیم که باید از این اقتصاد بسته خارج شویم؟ مگر ما چین و روسیه را به عنوان متحد قبول نداریم؟ آن‌ها هم عضو FATF هستند. ما فقط کافی است که عضو همکار شویم تا از این وضعیت وخیم بانکی خارج شویم و گشایش اعتبار انجام دهیم.»

وی تاکید کرد: «واقعیت این است که من احساس می‌کنم اطرافیان آقای رئیسی، آمار‌های درستی در اختیار ایشان قرار نمی‌دهند. چطور ممکن است ایشان بگویند که تورم را از 60 درصد به 40 درصد رسانده‌اند؟ وضعیت تورم در کشور آنقدر عیان و قابل لمس است که حتی نیازی به آمار ندارد و همه مردم می‌دانند در کشور چه خبر است. مردم به خوبی می‌دانند گوشت، مرغ، برنج و... طی این یک سال چقدر افزایش داشته است. بنابرین اصلا آقای رئیسی بگویند ما تورم 2 درصدی داریم. فرقی نمی‌کند. با آمار‌های غلط که اوضاع اقتصادی سرو سامان نمی‌گیرد. ما در همین یک سال با کاهش حدود 60 درصدی ارزش پول ملی مواجه بودیم، پس چطور تورم را کاهش داده‌اند؟»

از میان اخبار

ضربه خطرناک «مهاجرت» به اقتصاد ایران!

چرا بازار خودرو دچار هرج و مرج شده است؟