سه‌شنبه 23 بهمن 1403

وظیفه ما در «جهاد تبیین» روشن کردن نقاطی است که دشمن درصدد تاریک کردن آن است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
وظیفه ما در «جهاد تبیین» روشن کردن نقاطی است که دشمن درصدد تاریک کردن آن است

معاون منابع انسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور با بیان مفهوم «جهاد تبیین»، از علت و ضرورت طرح این موضوع در کشور توسط رهبر معظم انقلاب سخن گفته و وظیفه مردم در این رابطه را بیان کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ نشست مجازی «جهاد تبیین» با سخنرانی حجت الاسلام سیدمهدی میراحمدی، معاون منابع انسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور، به همت سازمان بسیج اساتید استان اصفهان در بستر سامانه همایش‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت آباد برگزار شد.

معاون نیروی انسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور در ابتدای بحث با طرح چرایی مطرح شدن موضوع جهاد تبیین، عنوان کرد: این که رهبر انقلاب در جایگاه یک مرجع تقلید که با بار معنایی کلمه جهاد آشنایی دارد سخن از جهاد تبیین دارد نشان دهنده این است که امروز جمهوری اسلامی یک نظام سیاسی در شرایطی عادی نیست.

حجت الاسلام میراحمدی برای روشن شدن بیشتر موضوع جهاد تبیین از لزوم بررسی منبع دستور جهاد تبیین سخن گفته و تشریح مفهوم، خصوصیات، شرایط و محدوده جهاد تبیین را سرفصل‌هایی دانست که باید پیرامون این فرمان مورد بحث و گفتگو قرار بگیرد و سخنان خود را با تأکید بر این که بر اساس بیانات و سخنان رهبر معظم انقلاب پیرامون جهاد تبیین تنظیم شده است، ادامه داد.

وی با یادآوری این جمله رهبر معظم انقلاب در جمع پاسداران که فرمودند: «جمهوری اسلامی، امانتِ تاریخیِ انبیای عظام الهی است. آرزوی موسی و عیسی و آرزوی همه اولیا و ائمه بزرگوار ماست که امروز تحقق پیدا کرده است؛ ولو ناقص. (کاملش هم، ان‌شاءاللَه، در دوران حکومت کبری و ولایت عظمای حضرت بقیهاللَه فی‌الارضین، ارواحنالتراب‌مقدمه‌الفداه، ظاهر و آشکار خواهد شد.) این، بارِ خیلی سنگین و محموله پر ارزشی است.»، گفت: از این منظر که نگاه کنیم می‌بینیم جمهوری اسلامی امانتی است و حفظ آن بار سنگینی است به خصوص بر دوش نخبگان و اساتید، پس برای حفظ این مجموعه مهم باید جهد و تلاش کرد.

این کارشناس سیاسی اظهار کرد: حقیقت جمهوری اسلامی بر پایه ارزش‌های توحیدی و الهی است و این حکومت، نظامی است که جهت‌گیری اساسی آن به سمت اهداف والا بوده و آرمان‌های آن، آرمان‌ها و ارزش‌های الهی است و مادامی که از این آرمان‌ها کوتاه نیامده ولو نقص داشته باشد وظیفه شرعی ما دفاع کردن از آن است همان طور که امام راحل (ره) فرمودند «حفظ نظام و جمهوری اسلامی از اوجب واجبات است» و در این راه اشتباهات و نواقص این حکومت را توجیه نمی‌کنیم اما به شدت مراقبت می‌کنیم نسبت به ضعف‌ها نگاه تکمیلی داشته باشیم در عین حال که نمی‌گذاریم اصل حکومت تضعیف شود.

این مقام مسئول در نهاد نماندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها تصریح کرد: خداوند می‌فرماید قرآن را به پیامبر (ص) نازل کردیم تا آن را برای مردم تبیین کند که از این عبارت برداشت می‌شود قرآن هم نیاز به تبیین پیامبر دارد و همچنین روایات و تبیین پیامبر جدا شدنی از قرآن نیست.

حجت الاسلام میراحمدی با بیان این که رهبر انقلاب می‌فرمایند علاوه بر این که باید ارزش‌ها و آرمان‌های نظام را تبیین و روشنگری کنیم بلکه باید در این عرصه حضور جهادی داشته باشیم، به تشریح کلمه جهاد پرداخت.

وی گفت: جهاد به معنی مبارزه است اما هر تلاش و مبارزه‌ای، جهاد نیست بلکه جهاد دارای دو مؤلفه است که مؤلفه اول جد و جهد و تلاش و در وسط میدان بودن نه در کنار میدان ماندن است و مؤلفه دوم علیه دوست تلاش کردن است نه علیه خودی و با این حساب هر حرکت ارزشمند و تلاش و مبارزه مستمرِ همه جانبه‌ی هدفدار که با نیت خنثی و عقیم کردن تلاش خصم آلود و غرض آلود دشمن همراه باشد جهاد نامیده می‌شود.

معاون نیروی انسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در مورد ضرورت انجام جهاد در رابطه با تبیین حقایق خاطرنشان کرد: برای این که طراحی و نقشه دشمن، تغییر باورها، اعتقادات، افکار و اندیشه‌ها است که سبب می‌شود به طور طبیعی رفتار مردم تغییر پیدا کرده و منجر به این مسأله شود که تغییر ساختار و فروپاشی نظام اسلامی از درون اتفاق خواهد افتد.

حجت الاسلام میراحمدی تأکید کرد: برای این که ما نقشه دشمن را بهم بزنیم و اجازه ندهیم در افکار عمومی تاثیر خودش را بگذارد نیازمند تبیینی هستیم که خنثی کننده این هدف دشمن باشد و این عرصه بسیار مهمی است و همان طور که رهبر انقلاب فرموده‌اند تحریف از تحریم بدتر است.

وی به بیانات دیگر رهبر انقلاب در این رابطه اشاره کرد که فرموده‌اند آن چه سبب شده افرادی در تاریخ ممدوح یا مذموم شوند به خاطر مواضعی بوده که گرفته‌اند تصریح کرد: عرصه جهاد تبیین، عرصه وسیعی است و در همه زمینه‌های اقتصادی، مدیریتی، تبلیغی و غیره وجود دارد.

این کارشناس سیاسی با اشاره به آیه «وَجَاهِدُوا فِی اللَهِ حَقَ جِهَادِهِ هُوَ اجتَبَاکُم وَمَا جَعَلَ عَلَیکُم فِی الدِینِ مِن حَرَج مِلَهَ أَبِیکُم اِبرَاهِیمَ هُوَ سَمَاکُمُ المُسلِمِینَ مِن قَبلُ وَفِی هَذَا لِیَکُونَ الرَسُولُ شَهِیدًا عَلَیکُم وَتَکُونُوا شُهَدَاءَ عَلَی النَاسِ: و حق جهاد در راه او را (با دشمنان دین و با نفس اماره) به جای آرید (و در طلب رضای او به قدر طاقت بکوشید) او شما را برگزیده (و به دین خود سرافراز کرده) و در مقام تکلیف بر شما مشقت و رنج ننهاده (و این آیین اسلام) مانند آیین پدر شما ابراهیم (خلیل است)، او (خدا) شما امت را پیش از این (در صحف او) و در این قرآن مسلمان نامیده تا این رسول بر شما و شما بر سایر خلق گواه (خداپرستی) باشید،» از لزوم استفاده از همه توان در این راه و الگو شدن در این مسیر سخن گفت و افزود: اگر مکلف هستیم به تکلیف جهاد برای نصرت دین خدا و دفاع از جمهوری اسلامی باید وسط میدان از هیچ مبارزه‌ای دریغ نکنیم.

معاون نیروی انسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها شبهه افکنی، شایعه پراکنی، کارشکنی در امور و ایجاد یأس و ناامیدی از اصلاح برنامه‌ها و از این قبیل را شگردهای امروز دشمن برشمرد که با ابزار رسانه که نقطه برتری و مزیت دشمن است، دنبال می‌شود و با ذکر مثالی از این جنگ رسانه‌ای در صدر اسلام در جنگ احد، از لزوم تقابل به مثل با دشمن در این عرصه سخن گفت.

حجت الاسلام میراحمدی تأکید کرد باید آنجایی کار کرد که دشمن دست گذاشته است و نگاه رهبری در جهاد تبیین این است که ببینیم دشمن کجا شمشیر می‌زند ما نیز آن‌جا فعالیت کنیم و ببینیم دشمن از کجا ضلالت را پیگیری می‌کند ما آن جا دست به تبیین بزنیم.

وی تعبیر رهبر انقلاب در جهاد تبیین را مانند چراغ عمل کردن دانست که سبب روشن شدن پیرامون خود می‌شود و وظیفه ما را روشن کردن محیط پیرامونی خودمان مانند خانواده، اقوام و دوستان بیان کرد.

این کارشناس مذهبی از لزوم رعایت موازین اخلاقی در جهاد تبیین سخن به میان آورد و سلاح این جهاد را آگاهی، معرفت و توانایی در استدلال برشمرد و سخن رهبر انقلاب را تکرار کرد که فرمودند در این راه باید مجهز به فکر، عقلانیت و آگاهی شوید.

سخنران وبینار جهاد تبیین بسیج اساتید استان اصفهان صبر و تحمل در برابر آسیب‌های این مسیر همچون تمسخر و استهزاء، کار گروهی و ناامید نشدن را ملزومات جهاد تبیین دانست و متذکر شد وعده خداوند این است که پیروزی نهایی از آن جبهه حق است.

انتهای پیام /