پنج‌شنبه 8 آذر 1403

ویژگی انسولین‌های جدید را بشناسید

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
ویژگی انسولین‌های جدید را بشناسید

اقتصادنیوز: استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: داروهای جدید دیابت می‌تواند در کاهش عوارض قلبی و عروقی و کلیوی در این بیماران اثرگذار باشد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، علیرضا استقامتی، استاد دانشگاه تهران با اشاره به قرص‌های خوراکی و داروهای تزریقی جدید دیابت افزود: اکنون در دنیا دو گروه داروی جدید داریم؛ یک گروه قرص‌های خوراکی که ترکیبات مهارکننده دارند و غیر از کاربردشان در کنترل قند خون، مزایای دیگری نیز دارند.

خبر مرتبط این علائم، نشانه ابتلا به دیابت است

اقتصادنیوز: معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، در خصوص علامت‌های دیابت و فشارخون بالا توضیحاتی ارائه داد.

09 دی 1402

وی اظهار داشت: یکی از این مزایا، اثرگذاری روی کاهش مشکلات قلبی و عروقی است که خطر ابتلا به آن در افراد دیابتی زیاد است و در واقع می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری‌ها را کاهش دهد.

خبر مرتبط پویش ملی سلامت چند میلیون نفر را از ابتلا به دیابت و فشار خون نجات داد؟

اقتصادنیوز: در طرح پویش ملی سلامت تاکنون 468 هزار و 265 نفر با احتمال ابتلا به پرفشاری خون و 286 هزار و 908 نفر با احتمال دیابت شناسایی شدند.

04 دی 1402

این فوق تخصص غدد تصریح کرد: از اثرات این داروهای خوراکی در بیماران دیابتی برای گروهی از بیمارانی است که نارسایی قلبی و عروقی دارند و این مواد می‌تواند میزان بستری یا تشدید حملات نارسایی قلب را کاهش دهد، از مزیت دیگر این داروها کاهش پیشرفت بیماری‌های مزمن کلیوی بوده و می تواند نیاز به دیالیز را تا 10 سال به تاخیر بیاندازد.

به گفته استقامتی، یک گروه دیگر از داروها، تزریقی بوده که در حقیقت تحریک‌کنندگان هورمون GLP1 هستند و برخی دیگر روزانه یا هفتگی است و و مزیت کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را دارد.

وی با اشاره به اینکه انسولین نسل جدید تولید داخل است، ادامه داد: این انسولین نسل جدید، شامل دو انسولین مختلف با اثرگذاری سریع و طولانی است که به نسبت 30 درصد انسولین اثرگذاری سریع و 70 درصد انسولین اثرگذاری بسیار طولانی در یک قلم به بیمار ارائه می‌شود. این دو مورد با هم ترکیب نمی‌شوند بلکه به نسبت 30 به 70 در یک قلم قرار می‌گیرند.

استقامتی تصریح کرد: بخش اثرگذاری سریع این دارو، بلافاصله در بیمار تاثیر می‌گذارد و آن یکی که پایه هست پس از تزریق، آرام آرام در جریان خون فرد مبتلا به دیابت آزاد می‌شود.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم توضیح داد: دو نوع ترشح انسولین در بدن داریم؛ یکی ترشح پایه و دیگری ترشح سریع که به غذا ارتباط دارد. انسولین پایه هیچ ربطی به غذا ندارد. لوزالمعده در 24 ساعت، انسولین پایه را می‌سازد. آن 70 درصدی که در این قلم است همان انسولین پایه بوده که به‌طور 24 ساعته زیر جلد آزاد می‌شود و اثرات پایه را اعمال می‌کند.

به گفته استقامتی، آن بخش 30 درصد همان انسولین از نوع تغذیه‌ای است که برحسب چگونگی نیاز فرد می‌تواند یک‌بار یا بیشتر از آن استفاده کند. در واقع انسولین پایه تغییری نمی‌کند اما می‌تواند در صورت نیاز یک بار یا دو بار به فرد تزریق شود که در همین تزریق، تمام نیاز فرد به انسولین را در 24 ساعت پوشش می‌دهد. این تزریق اگر یک بار با دو بار اتفاق بیفتد در واقع راحتی فرد را به دنبال دارد و بهتر از چندبار تزریق طی شبانه‌روز است و راحتی تزریق را به دنبال دارد و نیاز فرد بیمار به تزریق‌های پی‌درپی و هزینه‌های ناشی از آن را کمتر می‌کند.

وی به انسولین‌های آینده نیز اشاره کرد و افزود: اکنون مطالعاتی بر روی تزریق انسولین‌های هفتگی در حال انجام است. در دیابت نوع یک و دو، 6 سری مطالعه انجام شده است؛ در واقع تحقیقات بر این مبناست که تزریق هفته‌ای یک‌بار هم می‌تواند مانند روزی یک‌بار کمک‌کننده و برای کاهش قند خون، مؤثر باشد و این موضوع می‌تواند یک پیشرفت بسیار بزرگ برای درمان دیابت به شمار آید.

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه درمان دیابت، پیچیده است، تصریح کرد: بسته به تشخیص پزشک و شرایط بیمار با مصرف داروهای نسل جدید، میزان داروهای بیمار کم یا قطع می‌شود و نسل جدید داروهای انسولین به‌تنهایی یا در کنار قرص‌های خوراکی در کاهش قند خون به فرد مبتلا به دیابت کمک می‌کنند.

حدود 12 درصد جمعیت کشور به بیماری دیابت مبتلا هستند، افراد دیابتی به طور میانگین 32 درصد گرفتار مشکلات قلبی عروقی، 21 درصد گرفتار مشکلات عروق کرونر، 10 درصد گرفتار آنفارکتوس قلبی و هفت و 6 دهم درصد گرفتار سکته مغزی می‌شوند و افراد مبتلا به دیابت نسبت به سایر افراد 160 درصد خطر ابتلا به مشکلات عروق کرونر، 127 درصد ایست قلبی، 56 درصد خونریزی مغزی و 132 درصد خطر مرگ‌ومیر ناشی از مشکل قلبی عروقی بیشتری دارند.

ویژگی انسولین‌های جدید را بشناسید 2
ویژگی انسولین‌های جدید را بشناسید 3