چهارشنبه 16 آبان 1403

«پائز» به فدراسیون تحمیل نشد / همیشه با داورزنی اختلاف دیدگاه داشتم

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
«پائز» به فدراسیون تحمیل نشد / همیشه با داورزنی اختلاف دیدگاه داشتم

سرپرست فدراسیون والیبال با دفاع از انتقادات مطرح شده پیرامون انتخاب سرمربی تیم ملی گفت: «پائز» را بر اساس بررسی‌ها و ارزیابی‌ها انتخاب کردیم و از جایی به فدراسیون تحمیل نشده است.

به گزارش مشرق، کمتر از یک هفته دیگر دوران سرپرستی وحید مرادی در فدراسیون والیبال به پایان می‌رسد و والیبال با ریاست جدید سال نو را آغاز می‌کند. دوره چهارساله داورزنی رئیس سابق فدراسیون آبان ماه به پایان رسید و در آن مقطع زمانی وزارت ورزش با برگزاری مجمع فوق‌العاده مخالفت کرد و بعد از چند هفته بلاتکلیفی در آذرماه سرپرستی فدراسیون به وحید مرادی رسید. دوران مربی با چالش انتخاب سرمربی تیم ملی همراه بود که در نهایت سکان هدایت تیم ملی به پائز مربی گمنام برزیلی - فرانسوی رسید. در روزهای پایانی دوره سرپرستی با وحید مرادی در مورد شرایط والیبال و انتخاب سرمربی صحبت کردیم که به شرح زیر است:

هنوز در مورد دستیاران ایرانی پائز تصمیم نگرفتیم

وحید مرادی در ابتدا در مورد انتخاب دستیار ایرانی پائز گفت: هنوز در مورد دستیاران ایرانی پائز تصمیم نگرفتیم، البته همه مربیان در لیست ما هستند. در برخی رسانه‌ها دیدیم که نام علیرضا طلوع کیان را به عنوان دستیار عنوان کردند که چنین چیزی نیست ما هنوز انتخاب نکردیم اما نام او هم در لیست دستیاران هم قرار دارد. گاهی وقت‌ها برخی مسائل در رسانه‌ها منتشر می‌شود که واقعاً خنده‌دار است. من دیدم برخی نوشته بودند که طلوع کیان به عنوان دستیار انتخاب شده و مرادی هم قصد دارد کرسی‌های فدراسیون جهانی را از طریق او بگیرد در صورتی که چنین مسائلی اصلاً مطرح نیست. ما کارمان را براساس استدلال‌های اعضای کمیته فنی پیش می‌بریم. درست است که فدراسیون تصمیم می‌گیرد اما هنوز هیچ انتخابی هنوز صورت نگرفته است.

مقصر طولانی شدن روند انتخاب سرمربی تیم ملی نبودیم

وی در پاسخ به این سوال که چرا پروسه انتخاب سرمربی تا به این حد طولانی شده و نتیجه این انتخاب برخلاف تبلیغات فدراسیون بود، گفت: ما تلاشمان را کردیم و همه همکاران در جریان هستند که حتی یک روز را هم از دست ندادیم. من با تمام مربیان بدون دلال و واسطه صحبت کردم. در مصاحبه با مربیان یک تعداد علاقه نداشتند به ایران بیایند. تعدادی هم علاقمند بود مثل پیاتزا و دجورجی به ایران بیایند اما همگی زمان آن را به بعد از المپیک موکول می‌کردند. در روند طولانی شدن مذاکرات با مربی و انتخاب سرمربی تیم ملی مقصر نبودیم.

مرادی در ادامه عنوان کرد: من برای هدایت تیم ملی با لورنزتی توافق کرده بودم، او روحیه جنگندگی داشت و همین موضوع برای قرارداد با او من را ترغیب می‌کرد. با وجود اینکه شرایط صعود ایران به المپیک سخت است اما لورنزتی به این مسائل توجه نمی‌کرد و فقط به رسیدن به هدف فکر می‌کرد و همین موضوع برای ما اهمیت داشت. اما به یک باره همه چیز تغییر کرد. در حالی که او به من گفته بود که برای دستمزدش دوباره چهارم ژانویه با او ارتباط برقرار کنم اما چند روز گفت من پشیمان شدم و قصد آمدن به ایران را ندارم. همه ما از این موضوع شوکه شدیم.

پیاتزا می‌خواست هدایت تیم ملی را همزمان با هلند داشته باشد

سرپرست فدراسیون والیبال خاطرنشان کرد: با پیاتزا هم صحبت کردم، او خودش تمایل داشت که به ایران بیاید اما گفت تا آگوست با تیم هلند قرارداد دارد. او به من پیشنهاد داد که ما توتولو را به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب کنیم بعد از آن در لیگ ملت‌ها او به صورت همزمان هم سرمربی هلند باشد هم تیم ملی ایران که ما این موضوع را قبول نکردیم. در واقع پیاتزا می‌گفت توتولو را به عنوان سرمربی انتخاب کنید، من در لیگ ملت‌ها به تیم ملی ایران هم توجه می‌کنم و اگر نکته‌ای بود به بازیکنان می‌گویم. طبیعی است در چنین شرایطی ما اصلاً این موضوع را نمی‌پذیریم. او حتی هیچ زمانی نگفته بود که با تیم ملی هلند قراردادش تمام می‌شود، قصد داشت که هدایت هر دو تیم را با هم برعهده بگیرد که مورد موافقت ما قرار نگرفت.

پائز باید ببیند یک ایران از او حمایت می‌کند تا انگیزه بگیرد

وی در ادامه عنوان کرد: با جولیانی هم صحبت کردم ولی او با باشگاه مودنا مذاکره کرده بود و من احساس کردم از پیشنهاد ما برای هدایت تیم ملی برای قراردادش با باشگاه مودنا استفاده می‌کند. در نهایت دستمزدی به ما اعلام کرد که بسیار بالا بود. در این شرایط دو راه جلوی ما بود یا با المپیک خداحافظی می‌کردیم و من کارهای روتین فدراسیون را انجام می‌دادم یا خودمان را با چالش انتخاب سرمربی تیم ملی درگیر می‌کردیم که من راه دوم را انتخاب کردم. در نهایت به پائز رسیدیم، او رزومه خوبی دارد و دستیار رزنده و فیلیپ بلین بوده، او مربی توانمندی است بنابراین ما اگر نگاه‌مان ملی است باید از او حمایت کنیم. وقتی یک مربی ببیند که یک ایران از او حمایت می‌کنند قطعاً انگیزه‌اش دو چندان می‌شود.

کسی را به عنوان دستیار پائز انتخاب می‌کنیم که حاشیه نداشته باشد

وی در مورد پیشنهاد فدراسیون برای انتخاب دستیاران پائز گفت: ما 5 نفر می‌توانیم در نیمکت تیم ملی داشته باشیم که دو نفر از آنها با خود پائز به ایران می‌آیند. 12 مربی ایرانی هم در لیست ما هست که در کمیته فنی تصمیم‌گیری می‌کنیم. مهم‌ترین ویژگی افرادی که به عنوان دستیار باید در نیمکت تیم ملی باشند، این است که پائز را قبول داشته باشند و او را حمایت کنند. بعد از آن هم ذهن برنده داشته باشند و شناخت کافی از تمامی بازیکنان در تمامی رده‌های سنی داشته باشند. در کنار همه این موارد مربی برای ما قابل قبول است که حاشیه نداشته باشد.

پائز از جایی به ما تحمیل نشد

مرادی در پاسخ به این سوال که پائز در بین گزینه‌های تیم ملی نبود، او به یک باره چطور به لیست اضافه شد و آیا این گزینه از جایی به فدراسیون والیبال تحمیل شد، گفت: وقتی از تمامی مربیان جواب منفی گرفتیم، شروع به بررسی دیگر گزینه‌ها کردیم، از نسل طلایی والیبال هم پرس و جو کردیم و همه از پائز به خوبی یاد کردند. مربیانی در چنین سطح انگیزه رسیدن به المپیک دارند و این موضوع برای ما اهمیت زیادی داشت. او از جایی به ما تحمیل نشده بود و با بررسی و جست‌وجوهایی که داشتیم به این گزینه رسیدیم.

همیشه با داورزنی اختلاف دیدگاه داشتم و دارم

وی در واکنش به این سوال که او و داورزنی از مدیران باسابقه ورزش هستید و آیا هنوز در کنار والیبال می‌مانید، اظهار داشت: من در بحث مدیریتی اختلاف نظرهای با داورزنی داشتم و دارم. رفاقت ما سر جایش هست اما همیشه اختلاف دیدگاه داریم. بنابراین اگر من قرار باشد جایی مسئولیت بگیرم براساس اندیشه‌های خودم جلو می‌روم. دغدغه همیشگی ما منافع والیبال است. از بین 6 نفر نامزدهای ریاست 5 نفر آن‌ها والیبالی هستند و تنها یک نفر سابقه مدیریتی دارد. به اعتقاد من مدیریت در ورزش و کار فنی دو مقوله کاملاً جدا از یکدیگر هستند. مدیریت یک فدراسیون به توانایی و دانش مدیریت نیاز دارد و این موضوع هیچ ارتباطی با مسائل فنی ندارد. همه گزینه‌های ریاست فدراسیون، من را به عنوان نایب رئیس معرفی کردند اما هنوز تصمیمی نگرفتم و این موضوع برعهده خودم است.

اداره فدراسیون برای کسی که سابقه مدیریت ندارد سخت است

وی ادامه داد: نمونه یک مدیریت درست در ورزش ایران، دوره ریاست یزدانی خرم و داورزنی در والیبال بود که همگی منشأ خیر بودند چون دیدگاه مدیریتی داشتند. نمونه خارجی آن هاولانژ بود که در اصل یک شناگر بود اما زمانی که در فیفا مدیریت کرد آنجا را متحول کرد. والیبال هم به چنین مدیری نیاز دارد. ما الان سال گذشته 20 میلیارد از کمیته و وزارت بودجه گرفتیم که در کنار آن 120 میلیارد هم هزینه کردیم. امسال والیبال دوباره به اسپانسر جدید نیاز دارد در چنین شرایطی اداره کردن این فدراسیون برای کسی که یک روز هم سابقه مدیریت ندارد اداره این فدراسیون واقعاً سخت است. به نظرم اعضای مجمع باید به این مسائل توجه کنند.

سعید معروف پیشنهاد دستیاری در تیم ملی را قبول نکرد

مرادی در پاسخ به این سوال که دلیل انتخاب نکردن سعید معروف به عنوان سرمربی چه بود، آیا مسائل غیر از فنی مطرح بود، گفت: به هیچ عنوان. من با سعید صحبت کردم او یکی از گزینه‌های ما بود. او باهوش‌تر از حرف‌هاست که وارد بازی کسی شود. من با او صحبت کردم و گفت من تنها به دنبال سرمربیگری تیم ملی هستم. او گفت ما برای این المپیک شانسی نداریم که به او گفتم به استناد صحبت کارشناسان 5 تا 10 درصد شانس برای این تیم قائل هستم اما سعید نظرش چیز دیگر بود و حتی می‌گفت من این تیم را برای المپیک 2028 آماده می‌کنم. حتی من به او پیشنهاد دادم که یک سرمربی خارجی انتخاب کنیم و او به عنوان دستیار در کنار تیم باشد که این موضوع را قبول نکرد.

وی عنوان کرد: تیم ملی ایران با بهروز عطایی نتیجه ضعیفی کسب کرد و در رنکینگ جهانی هم افت کرد. سعید سرمایه والیبال ایران است و وقتی خودش هم برای این تیم شانسی قائل نمی‌شود، ما نباید این سرمایه را بسوزانیم. به هیچ عنوان مسائل دیگر مطرح نبود و تنها هدف ما این بود که این سرمایه ملی را حفظ کنیم.

پائز از سوی فدراسیون جهانی به ما معرفی نشد

سرپرست فدراسیون والیبال در پاسخ به این سوال که آیا پائز با توجه به اینکه برزیلی است از سوی فدراسیون جهانی به تیم ملی ایران معرفی شده است، عنوان کرد: به هیچ عنوان فدراسیون جهانی پائز را به ما پیشنهاد نداد. او پاسپورت فرانسوی دارد و 28 سال است که در فرانسه حضور دارد. با برزیلی‌ها هم زیاد کار نکرده و بسیار مستقل است. کار صعود ما به المپیک بسیار سخت است. ما تلاش می‌کنیم با این مربی به المپیک صعود کردیم اما اگر این اتفاق هم رخ ندهد حداقل امیدوارم رنکینگ تیم ملی ارتقا پیدا کند.

مطالبات ایران را برای توسعه والیبال بانوان زنده کردم

مرادی در مورد وضعیت بانوان و عدم رسیدگی فدراسیون به این تیم عنوان کرد: یکی از دغدغه‌های ما در فدراسیون رسیدگی به وضعیت بانوان بود که امیدوارم در فدراسیون بعدی هم این موضوع در اولویت قرار بگیرد. ما باید بهترین‌ها را برای بانوان انتخاب کنیم، اما واقعیت این است که پیدا کردن سرمربی خانم که همسو با قوانین کشور ما باشد کار ساده‌ای نیست. ما در بخش مردان مشکل تکنیک دارم اما در بانوان این اشکال فنی جدی تر است بنابراین اگر کار را از پایه شروع کنیم به رشد و توسعه این رشته کمک خواهیم کرد. به خانم محمدیان هم همین موضوع را گفتم و حتی به او تأکید کردم نگران مسائل مالی نباشد و گزینه‌ای پیدا کند که تیم ملی بانوان در مسیر پیشرفت قرار بگیرد. «کمپدلی» گزینه‌ای بود که از سوی فدراسیون جهانی به تیم ملی والیبال بانوان ایران معرفی شده بود، من در این مدت توانستیم مطالبات ایران را برای توسعه والیبال بانوان به مدت یک سال زنده کنم تا با حمایت فدراسیون جهانی بتوانیم یک سرمربی خوب انتخاب کنیم.

در کمیته فنی تصمیم‌گیرنده جنسیتی نداشتیم

وی در مورد حضور بانوان در کمیته فنی و انتقادها به اعضای کمیته فنی گفت: برای حضور در جلسه کمیته فنی 38 نفر از اهالی والیبال را دعوت کردیم که برخی دوستان خارج از ایران بودند که با آن‌ها تماس تصویری داشتیم. همه نظرات را شنیدیم. از آنها خواستیم افرادی انتخاب کنند که منافعی نداشته باشند. نفراتی که انتخاب شدند بهترین‌ها بودند و تعارض منافع با آن‌ها نداشتند. کمیته فنی ما هم شناور بود و عضو دائم نداشت. در مورد حضور بانوان در کمیته فنی برای انتخاب سرمربی تیم ملی مردان انتقادهایی مطرح بود که به نظرم تنها کسی که حرف درست و با پشتوانه علمی مطرح کرد خانم بلوری زاده بود. در کمیته فنی تصمیم‌گیرنده جنسیتی نداشتیم و براساس یک سری ویژگی سرمربی تیم ملی انتخاب شد.

منبع: مهر
«پائز» به فدراسیون تحمیل نشد / همیشه با داورزنی اختلاف دیدگاه داشتم 2
«پائز» به فدراسیون تحمیل نشد / همیشه با داورزنی اختلاف دیدگاه داشتم 3
«پائز» به فدراسیون تحمیل نشد / همیشه با داورزنی اختلاف دیدگاه داشتم 4