پنجره جمعیتی، طلاییترین دوران در پیشرفت هر کشوری است / از بین رفتن روحیه نشاط و امیدواری در جامعه سالمند
خلیل علی محمدزاده گفت: در جامعه سالمند روحیه نشاط و امیدواری از بین می رود، خانواده ها دچار استرس و اضطراب می شوند و فرزند آوری دچار مشکل می شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ خلیل علی محمدزاده کارشناس جمعیت در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: نرخ باروری در سال های اخیر روند نزولی پیدا کرده است و همین طور جامعه به سرعت به سمت سالمندی حرکت می کند.
محمدزاده ادامه داد: اکنون که بیشتر جمعیت کشور را جوانان تشکیل می دهند، بیمه ها و صندوق های بازنشستگی مشکل دارند. وی ادامه داد: اگر 30 درصد جامعه کشور را سالمندان تشکیل دهند با کل بودجه کشور نمی توان از آنها حمایت و پشتیبانی کرد. این کارشناس تصریح کرد: در جامعه سالمند روحیه نشاط و امیدواری از بین می رود، خانواده ها دچار استرس و اضطراب می شوند و فرزند آوری دچار مشکل می شود. محمد زاده گفت: هرم سنی جمعیتی ما دیگر هرم نبوده و به سمت استوانه ای شدن می رود و مشکل بزرگ ما این است که از سال 1425 تا 1430 این پنجره جمعیتی بسته خواهد شد. وی در خاتمه خاطرنشان کرد: پنجره جمعیتی در تاریخ هر کشوری یک بار اتفاق می افتد. اگر از آن دوره طلایی استفاده شود، کشور پیشرفت می کند و اگر استفاده نکنیم دیگر فرصت جبران فراهم نمی شود.
انتهای پیام /