پویایی سیاسی دانشگاهها در آستانه انتخابات باید افزایش یابد
مدیرکل سیاسی وزارت کشور در جمع دانشجویان تحکیم وحدت گفت: پویایی سیاسی دانشگاهها در آستانه انتخابات باید افزایش یابد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، چهلمین نشست پایان دوره اتحادیه (انجمن های اسلامی دانشجویان) دفتر تحکیم وحدت، با شعار آرمان گرایی در حکمرانی، واقع نگری در حکومت داری، تحکیم مردم سالاری دینی در دانشگاه علامه طباطبایی در حال برگزاری است.
برگزاری چهلمین نشست دفتر تحکیم در دانشگاه علامه طباطباییروز دوم و سوم این نشست با حضور و سخنرانی شخصیت هایی مانند، پاکآیین معاون بینالملل موسسه انقلاب اسلامی (دفتر حفظ نشر و آثار رهبری)، غیرتمند نائب دبیر اتحادیه تحکیم وحدت، حسینعلی شهریاری نماینده مجلس و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مرادی مدیرکل سیاسی وزارت کشور، برگزار شد.
پاکآیین در بخشی از سخنان خود در این نشست گفت: سیاست نه شرقی و نه غربی؛ عدم پذیرش سلطه ی قدرتهای بزرگ است. این سیاست به معنی نداشتن رابطه با کشورهای دیگر نیست. بلکه اینگونه است که رابطه حفظ میشود ولی در امور داخلی کشور دخالت و سلطه ندارند.
وی با بیان اینکه جهان در حال شرقیتر شدن و در حال مقابله با یک جانبه گرایی آمریکا و تبدیلشدن به چند جانبهگرایی است، افزود: در ایران هم نگاه به شرق نفی کننده نگاه به غرب نیست. البته اگر همین شرقیها بخواهند کاری کنند که خلاف منافع ما باشد با آنها برخورد میکنیم.
پاک آیین ادامه داد: چند کشور در اوراسیا وجود دارند که نقش پر رنگتری دارند: 1. چین به لحاظ قدرت اقتصادی 2. روسیه به لحاظ اقتصادی و امنیتی 3. ایران به دلیل منابع نفتی و مهم از لحاظ ژئوپولتیکی و یک کشور مستقل و ثبات ساز و امنیت سازی است. یکی از سیاست های غرب، تضعیف منطقه اوراسیا است. در همین راستا روسیه را درگیر جنگ اوکراین کردند و روسیه درگیر یک جنگ فرسایشی شد. در طرف دیگر چین و تایوان را با یکدیگر درگیر کنند و به دنبال تضعیف ایران با تحریم و امنیتی کردن ایران هستند.
شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در این نشست اظهار داشت: در مناطق محروم با بیمارستانهای حاکمیتی مواجه هستیم. به این معنی که بیمارستان در بسیاری از موارد از منابع خود برای پرداخت دارو استفاده میکند و حاکمیت مجبور است منابع مالی آن را تامین کند.
وی با اشاره به مشکلات تامین دارو نیز گفت: یکی از مشکلات جدی این است که دارو هم مانند سایر اقلام توسط ستاد تنظیم بازار قیمت گذاری می شود. 55 درصد داروی کشور توسط شرکتهای نهادهای حاکمیتی تامین میشود و شرکت های خصوصی ریسک پذیری کمتری دارند. بیمارستان ها در مناطق محروم اکثرا ورشکسته شدهاند و دولت و سازمان های خارجی باید برای افراد مهاجر پول پرداخت کنند.
شمالی نیز در این نشست درباره موضوع دارویار گفت: سامانه ارز ترجیحی از سال 98 مطرح بود و قرار بود در سال 1400 تصویب شود. تکلیفی که مجلس قرار داده بود این بود که قیمت دارو ثابت بماند. بخشی از طرح دارویار که اجرا شد بر عهده بانکها بود. طرح دارویار طرح بسیار درستی بوده و باید اجرا میشد. همه موافق حذف ارز بودند چون اگر این طرح اجرا نمیشد، دارویی وجود نداشت. سوال اینجاست که داروی گران باشد بهتر است یا اصلا دارویی وجود نداشته باشد؟
عبدالله مرادی، مدیر سیاسی وزارت کشور نیز با حضور در این نشست در جمع دانشجویان اظهار داشت: بیش از هر چیزی امروز به همبستگی اجتماعی نیازمندیم و باید از این فرصت استفاده کنیم تا فرهنگ سیاسی مشارکتی را تقویت کنیم. مهمترین رفتار دشمن تلاش برای تضعیف فضای انتخابات در کشور است. در مقابل گفتمانی است که بر مشارکت تاکید دارد و باید مشارکت را ترویج داد.
مرادی با اشاره به اینکه یک ماه آینده زمان بازگشایی دانشگاهها است و پویایی سیاسی دانشگاهها باید افزایش یابد، ادامه داد: این موضوع خواست نظام هم هست. دانشگاه باید نقش محرکه داشته باشد، اغتشاشات سال گذشته نشان داد که جنبش دانشجویی اهل مدارا است و جریان انقلابی جریانی گفتگو محور است. لذا محور فعالیتهای دانشجویی باید به سمت گفتگو و کرسیهای آزاد اندیشی رود.
به گزارش تسنیم، چهلمین نشست پایان دوره اتحادیه (انجمن های اسلامی دانشجویان) دفتر تحکیم وحدت، با شعار آرمان گرایی در حکمرانی، واقع نگری در حکومت داری، تحکیم مردم سالاری دینی از 23 مردادماه آغاز شده و تا روز جمعه 27 مردادماه در دانشگاه علامه طباطبایی ادامه دارد. قرار است در پایان این دوره ضمن برگزاری انتخابات شورای مرکزی دبیر تشکیلات جدید این اتحادیه دانشجویی نیز معرفی شود.