پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و انجمن استعدادهای درخشان تفاهمنامه امضا کردند
تهران - ایرنا - پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری و انجمن دانشآموختگان استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان تفاهمنامه همکاری علمی امضا کردند.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، سرپرست پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری در دیدار با مدالآورندگان المپیادهای جهانی و کشوری ضمن ارایه توضیحاتی در خصوص توانمندی های پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری گفت: باوجود تحریمهای گسترده تاکنون بهویژه درصنعت زیستفناوری با اتکا به نخبگان کشور توانستیم در سطح آسیا در این صنعت رتبه سوم و در سطح جهانی رتبه 12 را کسب کنیم و ایران به متنوع ترین تولیدات دارویی در آسیا دست پیدا کرده است.
جواد محمدی افزود: پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با آغوش باز از نخبگان و استعدادهای درخشان استقبال کرده و برای همکاری و اشتغال آنها حمایت می کند. این پژوهشگاه درنظر دارد برای اولین بار مرکز اموزش عالی نسل سه و چهار را در کشور تاسیس کند. دانش آموزان و دانشجویان نخبه و مدال آوران المپیادهای زیست شناسی، شیمی و سلول های بنیادی در این دیدار ضمن معرفی خود، به بحث و تبادل نظر در مورد مسائل و مشکلات نخبگان در خصوص همکاری با مراکز علمی پرداختند.
برگزاری کارگاههای علمی رایگان برای دانشآموزان و دانشجویان نخبه در پژوهشگاه
براساس گزارش پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، زهره ضیاء الملکی رییس انجمن دانش اموختگان استعدادهای درخشان ودانش پژوهان جوان نیز درمورد فعالیتهای این انجمن توضیحاتی ارایه کرد. همچنین، با پیشنهاد مدیران پژوهشگاه ژنتیک مقرر شد کارگاههای علمی رایگان برای این نخبگان در محل پژوهشگاه برگزار شود.
سپس تفاهمنامه همکاری علمی بین پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با انجمن دانشآموختگان استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان منعقد شد.
بر اساس این گزارش المپیادی های حاضر در این نشست دارندگان مجموعا 16 مدال طلا دررشته های زیست شناسی، شیمی و سلول های بنیادی بودند که در زیست شناسی 4 طلا و یک برنز جهانی و 5 طلای کشوری، در شیمی یک طلا و یک نقره کشوری و در سلولهای بنیادی 6 طلای کشوری کسب کرده بودند. مدال آورندگان در پایان از دستاوردها و بخش های مختلف پژوهشگاه ژنتیک بازدید کردند.
به گزارش ایرنا، تیم ملی المپیاد زیستشناسی ایران رتبه اول سی و سومین المپیاد بینالمللی زیستشناسی را با کسب چهار مدال طلا به دست آورد. همچنین تیم المپیاد شیمی ایران هم توانست در المپیاد جهانی شیمی سال جاری با حضور 84 کشور و به میزبانی کشور چین، دو مدال طلا و دو مدال نقره را از آن خود کند.
تیم المپیاد ملی فیزیک ایران در مسابقه جهانی 2022 به میزبانی سوئیس که به صورت مجازی در دو بخش عملی و تئوری برگزار شد، موفق به کسب دو مدال نقره و سه مدال برنز شد. همچنین دانشآموزان ایرانی در شصت و سومین دوره برگزاری المپیاد جهانی ریاضی2022 اسلو پایتخت نروژ، با کسب سه مدال طلا و سه مدال نقره از میان 104 کشور شرکتکننده مقام هشتم را کسب کردند.
همچنین بیست و ششمین المپیاد علمی دانشجویی کشور در دو مرحله اولیه و نهایی به ترتیب اردیبهشت و شهریور 1400 در دانشگاههای واقع در مراکز مناطق 10گانه کشور برگزار شد. در این دوره از المپیاد هزار و 241 داوطلب در 10 دانشگاه در 10 منطقه آمایشی در 23 رشته رقابت کردند که از این تعداد 560 نفر زن و 681 نفر مرد بودند.