پژوهشگاه مهندسی ژنتیک پلی ارتباطی میان صنعت و دانشگاه / همکاری پژوهشگاه با صنایع برای تقویت تحقیق و توسعه
به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، سرپرست پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در نشستی که با حضور خبرنگاران برگزار شد با اشاره به برنامههای این پژوهشگاه گفت: یکی از نکات مهمی که در آینده دنبال خواهیم کرد حرکت براساس اسناد بالادستی و اجرای آن با نقشه را پژوهشگاه است.
وی در ادامه افزود: یکی از موضوعات مهمی که ما در پژوهشگاه دنبال میکنیم ایجاد امید در میان محققین اساتید، دانشجویان است از این رو معرفی دستاوردهای کشور در حوزه ژنتیک و زیست فناوری می تواند بسیار امید بخش باشد.
محمدی با تاکید بر اهمیت ارتباط موثر دانشگاهها با صنعت توضیح داد: پژوهشگاه ها پل ارتباطی میان دانشگاه ها و صنعت هستند و پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک در این زمینه توانسته است نقش موثری را ایفا کند. در این زمینه صنایع بزرگ جزو پیشران های کشوردر حوزه علم و فناوری هستند. از این رو یکی از اولویت های ما تامین نیازهای صنایع بزرگ است.
مدل حمایتی ما از شرکت های دانشبنیان هم به این صورت است که آن ها را تشویق به تولیداتی میکنیم که مشتری مشخصی دارند و حتی از قبل امکان پیش خرید آنها وجود دارد.
سرپرست این پژوهشگاه با اشاره به لزوم آیندهنگری در حوزه زیستفناوری و مهندسی و ژنتیک گفت: از دیگر اقدامات پژوهشگاه، تشکیل یک اتقاق فکر با حضور بزرگان زیست فناوری و ژنتیک برای آیندهنگری و آینده نگاری در حوزه زیست فناوری و تعیین نقش ما در این حوزه است.
وی در ادامه افزود: برنامه مهم ما این است که بتوانیم در اشتغال دانش بنیان نقش ایفا کنیم و سهم خودمان را در حد پژوهشگاه ایفا کنیم. و این را به عنوان یک الویت تعیین کرده ایم.
محمدی درخصوص ارتباط اساتید با صنعت گفت: یکی از موضوعات این است که اساتید باید در ارتباط با صنعت به قدری پیش بروند که بعد از چند سال از دانشگاه ها و پژوهشگاه ها به سمت صنایع حرکت کنند و در آنجا ایفای نقش کنند. ما باید بتوانیم این اساتید را به گونه ای تربیت کنیم که بزودی وارد صنعت شوند و ارتباط دانشگاه و صنعت را به صورت عملیاتی تقویت کنیم. درواقع دانشگاه ها مولد فناورانی باشند که میتوانند نیازهای جامعه را برطرف کنند.
وی با اشاره به اولویتهای پژوهشی گفت: پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در حوزه پژوهشی و فناوری اولویتهای پژوهشی ویژهای را براساس تقاضامحوری و عرضه محوری در نظر گرفته ایم. شاخصهای تعیین اولویت عبارتند از اینکه؛ محصول مشابه خارجی داشته باشد، صرفه جویی ارزی ایحاد کند، طیف وسیعی از مصرف کنندگان را در جامعه داشته باشد، مشابه داخلی نداشته باشد، در یک بازه زمانی 2 تا 4 ساله انجام شود، بازار تعریف شده داشته باشد، بازار جهانی بالای 1 میلیارد دلار داشته باشد.
محمدی ادامه داد: یکی از ماموریت های ویژه پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری تبدیل نوآوری به فناوری در حوزه زیست فناوری است. به این صورت که فناوری را تولید کنیم و تولید صنعتی ان را به شرکت های دانشبنیان بسپاریم.
سرپرست پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک توضیح داد: ما با شناسایی نیازهای صنایع قصد داریم به عنوان بخش R&D و تحقیق و توسعه آنها ایفای نقش کنیم و نیازهای آنها را تولید و از واردات بی نیاز کنیم.
سرپرست این پژوهشگاه با ذکر اولویتهای پژوهشی گفت: دستیابی به ارغام ذرت و دانه سویا و جو کم آببر، دستیابی به دانش انبوه تولید انواع مکمل های دامی، دستیابی به گیاهان جدید برای تولید علوفه بیشتر در کشور، دستیابی به دانش فنی تولید آنزیم های مورد نیاز صنایع غذایی و کشاورزی، تشخیص و درمان زودرس بیماری سرطان، تغییر عوامل خطرزای ژنتیکی در بیماری های قلبی و عروقی، درمان ناباروری، ژن درمانی، ایمنی درمانی، سلول درمانی، تولید کیتهای تشخیصی و واکسن های دام وطیور، تولید جنینهای گاوی شیری و گوشتی، مرکز داده های ژنومی، بانک وکتور و ویروس از جمله اولویتهای پژوهشی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری هستند.
انتهای پیام /