پیشرفت و آبادانی استان یزد با اجرای 180طرح توسعه ای
دهقانی زاده رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد گفت: براساس سند آمایش استان برنامه توسعه استان تحت نام یزد نوین در قالب 15محور و 180طرح طراحی شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد در جمع اصحاب رسانه استان یزد با بیان اینکه کلید واژه حرکت دولت سیزدهم با تحول رقم خورده است تصریح کرد: تحول در حوزه های کلان مبتنی بر برنامه و بودجه در سرلوحه برنامه های دولت بوده که این موضوع می تواند عامل کارگشایی در زندگی مردم باشد.
وی ادامه داد: مباحث مربوط در این سازمان فراجناحی بوده و مبتنی بر علم و داده ها می باشد.
رئیس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان یزد با اشاره به اینکه برنامه ریزی و بودجه قلب و گوش دولت ها هستند اظهار داشت: سالیانه حداقل500هزار میلیارد تومان در کشور هزینه شده اما متاسفانه این هزینه اثرات خود را در شاخص های کلان نشان نداده است به نحوی که شاهد هستیم نرخ بیکاری افزایشی، ضریب جینی وضعیت بدتری را دارد که نشان از آن دارد که بودجه ریزی و حرکت برنامه ها در راستای بهبود وضعیت زندگی مردم نبوده است.
وی ادامه داد: براساس سخنان رهبری مبنی بر تحول در حوزه بودجه ریزی، دولت سیزدهم این موضوع را سرلوحه خود قرار داده که منجر به ریل گذاری جدیدی در بودجه ریزی سال آینده خواهد شد که کار سنگین و زمان بری است تا منجربه بهبود وضعیت زندگی مردم شود.
این مقام مسئول عنوان داشت: این ریل گذاری براساس برنامه تحولی دولت مردمی قرار است اجرا شود و سال اینده بودجه ریزی بر اساس برنامه تحولی اجرا خواهد شود، سامانه ای طراحی شده که کلیه دستگاه ها که در قانون بودجه آمده، مکلف هستند اطلاعات خود را وارد کنند و بودجه 1402براساس سند تحولی دولت شکل خواهد گرفت که امیدواریم این حرکت منجر به وضعیت زندگی مردم شود.
دهقانی زاده با اشاره به اینکه این تغیییر و تحولات، اثار وتحولات و موضع گیری های را به دنبال خواهد داشت که نیازمند صبر و خسته نشدن است که با اطلاع رسانی امیدواریم فضا برای اجرای این طرح مساعد شود اظهار داشت: آنچه باعث بروز تورم افسار گسیخته در ابتدای فعالیت دولت شد، معلولهای مهمی از جمله افزایس نقدینگی در جامعه داشت لذا باید روی هر کدام از آنها کنترل داشته باشیم تا به صورت بلند مدت آن را کنترل کنیم تا شیرینی اقدامات صورت گرفته به کام مردم بنشیند.
وی عنوان داشت: اقدمات ارزنده دولت در حوزه های مختلف صورت گرفته ولی به علت تورم نتوانسته بروز خوبی در بین مردم پیدا کند به همین علت دولت در بودجه به دنبال کنترل این پایه پولی بود که این پایه پولی در قالب حقوق و دستمزد بروز پیدا می کرد و اگر افزایش حقوق تنها 10درصد بود 12الی 18ماه کمر تورم شکسته وبه کنترل در می امد ولی این اتفاق رخ نداد که علت آن بی اعتمادی بین مردم و بدنه دولت بود که به دنبال شاهد افزایش چند برابری حقوق بودیم و خود این موضع دلیل تورم بعدی بود.
وی ادامه داد: امیدواریم فضا به شکلی پیش برود که برای اجرای برنامه های کلان فضا مهیا شود که در این زمینه نقش رسانه ها خیلی ویژه است تا جامعه و مردم را از تصمیمات دولت اگاه کنند که اقدامات دولت در اینده ای نه چندان دور منحر به بهبود زندگی مردم خواهد بود.
دهقانی زاده با اشاره با اینکه برای کنترل تورم باید کارهای کلان انجام دهیم تصریح کرد: رشد کلان نیاز به برنامه میان مدت و بلند مدت است و رشد اقتصادی نیازمند یک حرکت مستمر و پایدار به شرط تامین منابع مطمئن است که در همین زمینه در قالب سند امایش استان یزداقدام بزرگی انجام شد.
وی ادامه داد: این اقدام تاکنون در هیچ دولتی انجام نشده بود که برنامه های تحولی یزد نوین که انتظار داریم که این برنامه ها در 6ماه و 1سال اجرا شود واستمرار وپیگیری در یکی دوسال اینده اثرات ان را شاهد خواهیم بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد با بیان اینکه در چارچوب سند آمایش که سند بالادستی استان است افق های روشنی را رقم خواهد زد که در فاز اول 10 محور و در فاز دوم 5محور و در مجموع 180پروژه را طراحی کردیم که در سطح اجرا قرار گرفته است تصریح کرد: استان یزدجز 8استان پهناور است اما از لحاظ اقتصادی کوچک است و تنها دو درصد اقتصاد کشور را تشکیل می دهد وطی 10 سال گذشته سهم استان زیر دو درصد بوده ولی امسال سهم به بالای 2.5 درصد رسیده است.
وی ادامه داد: این اقتصاد کوچک در دل خود اقتصادها بزرگی را شکل داده که عامل تشکیل اقتصاد کشور بوده که باعث شده حجم زیاد مهاجرت به استان و حجم قابل قبولی از منابع استان استفاده و الایندگی های محیط زیستی را رقم زده و در عین حال بستری نبوده که فضایی برای جذب نخبگان باشد.
وی ادامه داد: شیوه اجرای برنامه ها به شکلی نبوده که بتواند نخبه های یزدی را در دل خود نگه دارد.
دهقانی زاده تصریح کرد: این برنامه های توسعه ای باعث شده بود بخش اعظم زنان بیکار کشور مربوط به یزد است همچنین جز دوسه استان هستیم که بالاترین نرخ بیکاری را در این زمینه داریم، در بهار 1400 نسبت به 1401 کاهش ده درصد نرخ بیکاری زنان را داشته ایم و لی همچنان جز بالاترین استان ها هستیم. که نشان از انباشت زن بیکار تحصیل کرده در استان است.
وی ادامه داد: این روند باعث کاهش بیکاری نخواهد شد واسیب های اجتماعی را افزایش خواهد داد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد ادامه داد تقریبا تا جایی که امکان نیروهای مطلوب استان های دیگر را جذب کردیم ابراز داشت: از این به بعد یک رقابت شدید بین واحدهای صنعتی ایجاد خواهد شد که این روند باعث خواهد شد نیروی مطلوب و در خور توجه یزدی جذب نشود وحتی از نیروی غیر ایرانی هم مجبور می شویم استفاده کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی یزد با اشاره به اهمیت برنامه تحولی «یزد نوین» در این استان، گفت: بالغ بر 180 طرح توسعهای در قالب 15 محور «یزد نوین» در دستور کار دستگاههای مختلف استان قرار گرفته است.
دهقانیزاده محور «یزد نوین» را دانش بنیان و فناوری بومی دانست و بیان کرد: برای توسعه پایداری هیچ راهی جز تغییر رویه در برنامهریزی و عملیات اجرایی نداریم.
وی با بیان این که اعتبارات دولتی به هیچ عنوان برای اجرایی طرح های در دستور کار کافی نیست، خاطرنشان کرد: سعی داریم با استفاده از تمام ظرفیت های موجود نظیر خیرین، بورس و غیره برای تأمین اعتبار لازم استفاده کنیم.
رئیس سازمان برنامه ریزی استان یزد در پایان با بیان این که در فرآیند تأمین اعتبار لازم برای طرح های یزد نوین کمترین تکیه به تسهیلات بانکی است، تأکید کرد: برای هر طرح یک مسئول ویژه پیگیری در نظر گرفته شده و خبرنگاران می توانند هر زمان در جریان روند اجرایی آن قرار گیرند.