پیش بینی برداشت 12 هزار تن گل محمدی در استان اصفهان
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: سطح زیر کشت گل محمدی در استان اصفهان امسال سه هزار و 900 هکتار پیش بینی می شود که نسبت به سال گذشته 150 هکتار افزایش داشته است که در این سطح زیر کشت 12 هزار تن برداشت گل مورد انتظار است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ احمدرضا رئیس زاده در گفتگو با خبرنگار صاحب نیوز اظهار کرد: برداشت گل محمدی از اواسط فروردین ماه از مناطق گرمسیر در استان آغاز شده است و به مرور در شهرستان های معتدل و سردسیر تا اواخر اردیبهشت و حتی اوایل خردادماه بستگی به گرمای هوا ادامه خواهد داشت.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان تصریح کرد: سطح زیر کشت گل محمدی در استان اصفهان امسال سه هزار و 900 هکتار پیش بینی می شود که نسبت به سال گذشته 150 هکتار افزایش داشته که در این سطح زیر کشت 12 هزار تن برداشت گل مورد انتظار است.
وی افزود: در استان کاشان با 2600 هکتار، شاهین شهر و میمه با 350 هکتار، گلپایگان با 250 هکتار و آران و بیدگل با 150 هکتار شهرستان هایی هستند که بیشترین سطح زیر کشت را دارند و شهرهای دیگر کشت کمتری دارند.
رئیس زاده ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی استان در راستای کشت و صادرات فراورده های گل محمدی اقدام به برگزاری کلاس و کارگاه و بازدید های علمی و عملی و همچنین پرداخت یارانه نهال یا قلمه ریشه دار به متقاضیان کشت کرده و تولید کنندگان را به تولید، محصول با کیفیت و کمیت مناسب هدایت کرده است.
وی افزود: ما بیش از 2000 واحد فراوری گل محمدی، گلاب و اسانس در استان داریم که عمده این واحد ها به طور سنتی فعالیت دارند، البته تعدادی هم به صورت صنعتی فعال هستند که اقدام به خرید گل از مردم و تبدیل آن به گلاب و اسانس می کنند.
احمدرضا ریُیس زاده عنوان کرد: یک واحد بسیار خوب تولید کشت بافتی در استان که از طریق تکنولوژی دانش بنیان کشت بافت، قلمه ریشه دار گل محمدی تولید می کند و در اختیار متقاضیان که کشت جدید یا توسعه کشت قبل دارند قرار می دهد.
وی اظهار کرد: استان اصفهان رتبه دوم تولید گل محمدی در کشور را به خود اختصاص داده است و طبق آمار کمرک استان در سال 1400، نزدیک به یک هزار دویست تن انواع گلاب و اسانس و عرقیجات و همچنین غنچه گل خشک به ارزش 1/2میلیون دلار به کشور های خارجی که عمده آن کشورهای عربی و حاشیه خلیج فارس و کشورهای اروپایی مثل آلمان، بلغارستان، اسپانیا و انگلیس صادر شده است که امیدواریم امسال هم این صادرات ادامه داشته باشد و باعث ارز آوری شود.
انتهای پیام /