پیشبینی حضور بیش از یک میلیون نفری مردم در امامزادهها در لحظه تحویل سال
سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در مجموع 5489 باب اتاق، زائرسرا و سوئیت آمادگی اسکان مسافران در ایام نوروز را دارد.
حجتالاسلام و المسلمین غلامرضا عادل، معاون فرهنگی - اجتماعی و سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری انعکاس اقدامات و دستاوردهای سازمان در سال 1402 ابتدا به تشریح عملکرد روابط عمومی اوقاف پرداخت و گفت: در حوزه کارهای حقوقی سازمان اوقاف 15 هزار و 401 پرونده جاری و با پروندههای استانهای کشور 15 هزار و 431 پرونده در محاکم مطرح است.
حجتالاسلام عادل درباره حکم تعداد پروندههایی که به نفع و ضرر موقوفات صادر شده، توضیح داد: پروندههایی که اولویت شاخص و ملی دارند، 760 پرونده است. پروندههای ملی و شاخصی که از ابتدا تا انتهای سال به نفع موقوفات منتهی به صدور حکم شده، 100 پرونده است. دیگر پروندههایی که صدور حکمش به نفع موقوفات بوده، یک هزار و 842 پرونده بوده است. پروندههایی هم حکمش علیه موقوفات صادر شده، 164 پرونده بوده است.
سخنگوی سازمان اوقاف درباره اخذ اسناد مالکیت رقبات افزود: در سال 1402، 16 هزار و 520 فقره سند تک برگ دارای موقوفه صادر شده است. درباره تجدید اسناد اجاره رقبات هم 170 هزار و 200 فقره است.
وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت امین یا هیئت امنا در مدیریت جدید سازمان اوقاف و امور خیریه مطرح شد، افزود: در بند ماده 5 قانون تشکیلات و اختیارات سازمان آمده است که سازمان اوقاف و امور خیریه میتواند در اموری که به عهده این سازمان است، شخص یا هیئتی از اشخاص متدین و معروف به امین را به عنوان امین یا هیئت امنا تعیین کند.
حجتالاسلام عادل ادامه داد: به دلیل محدودیتهایی که در بکارگیری نیروی انسانی در چارچوب سازمان اوقاف وجود داشت و سیاست چابکسازی دولت و محدودیت منابع انسانی موجود و رویکرد کاهش تصدیگری و افزایش نقش نظارتی، رویکرد استفاده از فرد امین به صورت جدی اجرا شد. طی 3 سال گذشته 720 بلوک موقوفه و رقبات دسته بندی شدند. در حال حاضر، 1400 نفر امین زیر نظر روسای ادارات اجرایی در بلوک موقوفات در حال فعالیت هستند.
معاون فرهنگی - اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه به تشریح عملکرد اقتصادی سازمان پرداخت و گفت: حجم ریالی طرحهایی که در کمیسیون اقتصادی مصوب شده، حدود 13 همت یعنی 13 هزار و 831 میلیارد تومان است، که در مجموع 128 طرح مسکونی، 186 طرح تجاری، 58 طرح خدماتی، شش طرح در حوزه شیلات، 10 طرح در حوزه شرکتهای صنعتی، 23 طرح و پروژه در حوزه شرکتهای دانش بنیان، 39 طرح در حوزه گردشگری، 131 طرح در حوزه کشاورزی، هشت طرح در حوزه دامداری و 85 طرح شامل خرید رقبه از عواید موقوفات و پنج طرح شامل احداث و توسعه بیمارستان بوده است. بیشترین حجم سرمایهگذاری در حوزه عمرانی مربوط به پروژههای تجاری است و بیشترین حجم سرمایهگذاری در حوزه غیر عمرانی مربوط به پروژههای کشاورزی است.
وی به فعالیتهای عمرانی در اماکن و بقاع متبرکه پرداخت و افزود: 735 بقعه شامل یک هزار و 61 پروژه شامل حفظ، نگهداری، تکمیل، توسعه و بازسازی بقاع متبرکه شدند، که بالغ بر 347 میلیارد تومان هزینه شده است. 71 میلیارد تومان هم برای تعمیر و نگهداری رقبات عرصه و اعیان وقف هزینه شده است. برای احداث پروژههای جدید عرصه و اعیان وقف یک هزار و 150 میلیارد تومان هزینه شده است.
در حال تکمیل...
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت