پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

پیش‌بینی عجیب و اشتباه «آقای هواشناسی»

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
پیش‌بینی عجیب و اشتباه «آقای هواشناسی»

امروز سه‌شنبه است و پیش‌بینی‌های کارشناسان هواشناسی دال بر این بود که آلوده‌ترین روز تهران خواهد بود. امروز سه‌شنبه است و پیش‌بینی‌های کارشناسان هواشناسی دال بر این بود که آلوده‌ترین روز تهران خواهد بود. کارشناس هواشناسی پیش‌تر هشدار داد که کیفیت هوا امروز بسیار ناسالم خواهد شد. اما واقعیت این است که شرایط هوای امروز نهایتا ناسالم برای گروه‌های حساس بوده و به سرعت به حالتی قابل قبول‌تر...

امروز سه‌شنبه است و پیش‌بینی‌های کارشناسان هواشناسی دال بر این بود که آلوده‌ترین روز تهران خواهد بود.

کارشناس هواشناسی پیش‌تر هشدار داد که کیفیت هوا امروز بسیار ناسالم خواهد شد. اما واقعیت این است که شرایط هوای امروز نهایتا ناسالم برای گروه‌های حساس بوده و به سرعت به حالتی قابل قبول‌تر یعنی متوسط کاهش یافته است.

این که چنان پیش بینی به چنین هوایی منجر شده اتفاق عجیبی است که ضرورت بازنگری کارشناسان هواشناسی در شیوه ها و مدل های کارشان را یادآوری می کند.

البته مدل‌های هواشناسی بر اساس داده‌های ورودی طراحی شده‌اند و گاهی ممکن است پارامترهای کلیدی به درستی ارزیابی نشوند؛. در برخی موارد، تغییرات محلی مانند تغییر در ترافیک یا کاهش فعالیت‌های صنعتی ممکن است به بهبود کیفیت هوا منجر شود که این تغییرات معمولاً در پیش‌بینی‌ها دیده نمی‌شوند.

علاوه بر این کارشناسان گاهی ممکن است به داده‌های زمان واقعی دسترسی محدود داشته باشند یا تنظیمات مدل‌ها مطابق با داده‌های روزانه به‌روزرسانی نشوند.

هر چند عوامل دیگری نیز در محقق نشدن پیش بینی ها وجود دارد، اما در نهایت این اتفاق نشان می‌دهد که پیش‌بینی‌های هواشناسی دقیقاً قابل اعتماد نیستند و باید با دیده شک و احتیاط به آن نگاه کرد. همچنین اهمیت داده‌های زمان واقعی و عوامل متغیر محلی در چنین پیش‌بینی‌هایی پررنگ می‌شود.

در این میان سیستم هواشناسی کشورمان نیز از شرایطی برخوردار است که اعتماد به پیش بینی های آن را دشوارتر و سخت تر از جاهای دیگر می کند.

چرا چنین؟!

تفاوت میان پیش‌بینی‌ها و واقعیت‌های دیده‌شده در شرایط آب و هوایی طبیعی است، اما نه این که پیش بینی آلوده ترین روز تهران به یک روز هوای متوسط بینجامد.

آقای اصغری، کارشناس هواشناسی و دوستانشان، می‌توانند با اتخاذ تدابیر علمی و فناورانه این اختلافات را به حداقل برسانند. شفافیت در بیان محدودیت‌ها و داده‌ها نیز می‌تواند به درک بهتر مخاطبان از این موضوع کمک کند

--> هم اکنون دیگران می خوانند

بیشتر بخوانید