سه‌شنبه 3 شهریور 1405

چالش نهاده‌های دامی به اوج رسید / افزایش قیمت سویا به 9000 تومان

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
چالش نهاده‌های دامی به اوج رسید / افزایش قیمت سویا به 9000 تومان

یک مقام مسئول با بیان اینکه در حال حاضر دیگر بحث کمبود نهاده مطرح نیست بلکه نهاده پیدا نمی شود، از افزایش قیمت سویا به 9000 تومان خبر داد.

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران با بیان اینکه در حال حاضر دیگر بحث کمبود نهاده مطرح نیست بلکه نهاده پیدا نمی شود، از افزایش قیمت سویا به 9000 تومان خبر داد.

ناصر نبی پور در گفتگو با خبرنگار مهر شرایط بازار نهاده‌های دامی و تخم مرغ را بسیار نامطلوب توصیف کرد و گفت: میانگین قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری 9000 تومان است در حالی که ستاد تنظیم بازار قیمت را 9500 تومان تعیین کرده بود.

وی با بیان اینکه امروز جلسه‌ای در این زمینه با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت، نمایندگان مجلس و تشکل‌ها برگزار می‌شود، افزود: در حال حاضر قیمت تخم مرغ با احتساب ارز 4200 تومانی برای نهاده‌ها؛ 14 هزار و 200 تومان است این در حالی است که نهاده‌ها نیز با ارز 4200 بدست تولیدکننده نمی‌رسد.

این فعال بخش خصوصی ادامه داد: قیمت ریز مغذی‌ها حداقل 4 تا 5 برابر و قیمت واکسن حدود 4 تا 10 برابر شده است.

نبی پور تصریح کرد: هم اکنون در بازار نهاده‌ها فقط بحث کمبود مطرح نیست الان دیگر نهاده پیدا نمی‌شود. دیروز سویا را به قیمت 7950 تومان خریداری کردیم امروز نرخ آن به 9000 تومان رسیده است.

وی قیمت هر کیلوگرم ذرت را نیز 2600 تومان اعلام کرد و گفت: در صورت ادامه این روند مرغداران مرغ‌های جوان خود را نیز به کشتارگاه خواهند فرستاد.

این مقام مسئول درباره طرح تحویل نهاده خام به کارخانجات خوراک و تحویل دان آماده به تولیدکننده نیز افزود: در این زمینه تجربیات خوبی وجود ندارد و برخی کارخانجات باعث بدبینی تولیدکنندگان شده‌اند به همین دلیل مرغدار برای خرید به آنها مراجعه نمی‌کند. اگر قرار است این طرح اجرا شود باید زیر نظر خود تشکل‌ها باشد.

نبی پور گفت: به این معنا که تشکل‌ها یا کارخانه‌ای را بخرد، یا اجاره کند و یا با آن قرارداد ببندد در این صورت طرح موفق خواهد شد.