چالشهای ناتمام مکس 737 برای غول هواپیماسازی آمریکا
تهران - ایرنا - خبرگزاری رویترز نوشت: شرکت هواپیماسازی بوئینگ که همزمان با چالش های ناشی از همهگیری ویروس کرونا از رقابت با رقبای اروپایی عقب مانده، در پی بروز مشکلی جدید در مدل مکس 737 به نظر میرسد همچنان باید با دردسرهای ناتمام این هواپیما دست و پنجه نرم کند.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از این خبرگزاری انگلیسی، مقامات ایمنی هوایی آمریکا از شرکت بوئینگ خواسته اند که در پی بروز مشکل در سیستم برق هواپیمای مدل مکس 737، تجزیه و تحلیل و مستندات جدیدی را ارائه دهد که ثابت کند این مدل دیگر مشکل ندارد؛ مساله ای که نخستین بار در ماه آوریل سالجاری (فروردین) در برخی هواپیماهای این مدل شناسایی و منجر به زمینگیر شدن دوباره آنها شد.
گفته می شود بررسی های بیشتر سبب عدم اطمینان جدید در مورد مجوز دوباره برای بازگشت این هواپیماها به آسمان از سوی "اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده" (FAA) می شود.
مشکل در سیستم برق بوئینگ مدل مکس 737 که برای نخستین بار در تاریخ 7 آوریل (18 فروردین) فاش شد، سبب زمینگیر شدن ده ها جت مکس 737 در خطوط هوایی شده است. این وضعیت پس از آن پدید آمد که بوئینگ در مورد مشکل سیستم برق در واحد کنترل قدرت پشتیبان واقع در کابین خلبان به خطوط هوایی هشدار داد. کارشناسان بر این باور هستند که این مشکل می تواند سیستم های دیگر موجود در هواپیما را هم درگیر کند.
این اشکال تازه ترین چالشی است که در جت مکس 737 دیده شده است؛ هواپیمایی که از سال 2019 پس از دو حادثه مرگبار برای مدتها زمینگیر شده بود.
اما موضوع دیگری که در پی آشکار شدن مشکل در سیستم برق مدل مکس 737 مطرح شده، وضعیت نظارتی بزرگترین شرکت بوئینگ به عنوان صادرکننده هواپیما را در آمریکا نشان می دهد؛ شرکتی که تلاش می کند تا همزمان از دو بحران مدل مکس 737 و همه گیری ویروس کرونا خود را رها کند.
گفته می شود هفته گذشته شرکت بوئینگ دستورالعمل های خدماتی را به خطوط هوایی برای رفع این مشکل ارائه داده بود. اما اداره هوانوردی فدرال ضمن تائید این دستورالعمل ها خواستار بررسی های بیشتر شده است.
برخی منابع گفته اند مشکل در سیستم برق مکس 737 پس از آن به وجود آمد که شرکت هواپیماسازی بوئینگ روش ساخت را به منظور تسریع روند تولید تغییر داد.
اما این نخستین بار نیست که جت مدل مکس 737 شرکت هواپیماسازی بوئینگ را به دردسر می اندازد. در پی دوحادثه مرگباری که این هواپیما در اندونزی و اتیوپی داشت، بوئینگ مدل مکس 737 در کلیه خطوط هوایی کنار گذاشته و زمینگیر شد. پس از آن هم اسنادی از پیامهای سازمانی شرکت بوئینگ منتشر شد که نشان می داد کارمندان این شرکت از مشکلات هواپیمای 737 مکس آگاهی داشته و درباره آن پنهانکاری کردهاند. این اسناد نشان میداد که کارمندان بوئینگ در پیامهای سازمان خود درباره گمراه کردن نهادهای تنظیمکننده فدرال آمریکایی پیرامون مشکلات سامانه مشابهساز هواپیماهای این شرکت، صحبتهایی کردهاند.
*س_برچسبها_س*