چرا دولت جانسون در مقابله با کرونا سختگیر نیست؟
تهران - ایرنا - شبکه خبری سی ان ان در گزارشی با اشاره به امتناع دولت انگلیس از در پیش نگرفتن اقدامات سختگیرانه در این کشور برای مقابله با کرونا، این پرسش را مطرح کرده است که آیا بوریس جانسون در مورد کرونا چیزی می داند که بقیه اروپا از آن بی اطلاع است.
به گزارش سی ان ان، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در سخنرانی روز پنجشنبه خود در خصوص اقدامات انگلیس برای مقابله با کرونا تناقضاتی وجود داشت. جانسون در این سخنرانی اعلام کرد که دولت وی به مرحله تاخیر برنامه برای مقابله با گسترش بیماری در حال حرکت است و به مردم کشورش هشدار داد که با بدترین بحران بهداشت عمومی نسل حاضر روبرو هستند.
با این حال، با وجود چنین چشمانداز جدی، بریتانیا همان اقدامات احتیاطی سختگیرانه ای را که سایر کشورهای اروپایی برای مقابله با کرونا در پیش گرفته اند، در دستورکار دارد؟ پاسخ دستکم در حال حاضر خیر است.
دولت انگلیس بارها گفته است اعتقاد ندارد که ممنوعیت تجمعات بزرگ و تعطیلی مدارس مانند ایتالیا، فرانسه، آلمان و اسپانیا در پیشگیری از شیوع بیماری مؤثر باشد.
این درحالی است که بخش هایی از جزایر بریتانیا، از جمله جمهوری ایرلند و اسکاتلند (که در حوزه بریتانیا است اما دارای سیستم مراقبت بهداشتی جداگانه است)، اکنون روند همسایگان هم قاره ای خود را در پیش گرفته اند.
هرچند دولت جانسون در نهایت تحت فشار بسیار در اواخر روز جمعه اعلام کرد که قصد دارد قانون ممنوعیت برگزاری رویدادهای بزرگ را عملی کند. اما به نظر می رسد دلیل انگلستان برای در پیش نگرفتن اقدامات سختگیرانه برای ممنوعیت اجتماعات، ریشه در پیش بینی دولت این کشور داشته باشد و نشان می دهد شیوع این بیماری تا 14 هفته دیگر به اوج نرسد.
آخرین توصیه دولت جانسون برای انگلیسی ها این بوده است که در صورت سرفه مداوم یا تب بالا، به مدت 7 روز خود را قرنطینه کنند و نکات بهداشتی مانند شستشوی مکرر دست ها و ضد عفونی کننده سطوح را ادامه دهند.
در این میان برخی از کارشناسان جانسون را به دلیل در پیش نگرفتن اقدامات سختگیرانه برای جلوگیری از گسترش بیماری مورد انتقادات شدید قرار داده، در حالیکه گروه دیگر امتناع وی از تبعیت از همسایگان اروپایی در تنظیم قوانین سختگیرانه و قرنطینه شهرها را ستوده اند.
پژوهشگران اعلام کرده اند که ویروس به طور معمول منجر به عفونت خفیف در افراد بدون بیماری زمینه ای می شود و حدود 5 روز به طول می انجامد، اما در افراد مسن و بیمار، پاتوژن وارد مرحله دوم شده و سیستم ایمنی بدن را وادار به واکنش سخت می کند و همین امر در نهایت صدمات بسیاری برای فرد در پی داشته و منجر به مرگ می شود.
کارشناسان امیدوار هستند برنامه جدید انگلیس اوج بیماری را به پس از آوریل (فروردین) و تابستان سوق دهد تا بدین ترتیب بیمارستان های کشور تحت فشار کمتری قرار گیرند.
اما بسیاری از اعضای برجسته جامعه پزشکی انگلیس نسبت به رویکرد دولت جانسون در مواجهه با کرونا قانع نشده اند. پزشکان در خط مقدم مراقبت های ویژه نسبت به فقدان احتمالی دستگاه های تنفسی هشدار داده و تاکید کرده اند ممکن است همان شرایطی که در ایتالیا و چین در روزهای اوج بیماری به دلیل کمبود این دستگاه ها مشکل آفرین شد، در انگلیس هم پیش آید ضمن آنکه در صورت در پیش نگرفتن اقدامات پیشگیرانه، چنانچه کارکنان بخش درمانی نیز مبتلا شوند، با وضعیت دشواری روبرو می شویم.
لذا برای کشوری که تا همین اواخر به طور منظم برای حیوانات خانگی قرنطینه را تحمیل می کرد، عجیب است که جانسون به سلامت عمومی اهمیت چندانی نمی دهد و پیشنهاد وزرا را برای بستن مرزهای کشور رد کرده است.
اما «جرمی هانت» وزیر بهداشت سابق بریتانیا در گفت و گو با بی بی سی گفت: بسیاری از مردم نسبت به عدم اقدام لازم دولت برای کنترل بیماری نگران و شگفت زده هستند. وی افزود: من فکر می کنم در برهه ای که تنها 4 هفته با شرایط کنونی ایتالیا فاصله داریم، باید هم نگران باشیم.
در نهایت هم این سوال همچنان در ذهن باقی می ماند؛ اینکه آیا قمار «حفظ آرامش و ادامه دادن» در مقابله با کرونا رویکرد مناسبی است یا خیر که پاسخ را بی تردید زمان مشخص خواهد کرد.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در انگلیس اکنون به یک هزار و 140 نفر رسیده و تاکنون 23 انگلیسی در اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*