چرا مرغ "ترکیهی گرسنه" غاز است!؟ / صفآرایی چپهای نجیب در مقابل چپهای تحریمی
دادستانی شهرستان جیرفت؛ یک مدیر ناکارآمد را به دلیل نارضایتی مردم احضار و از نهاد منصوب کننده این مدیر نیز انتقاد کرد.
سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری - تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
چرا مرغ "ترکیهی گرسنه" غاز است!؟
محسن رنانی، از چهره های اصلاح طلب اخیراً طی یادداشتی که تجارتنیوز آنرا منتشر کرد به ذکر خاطره ای از یک فعال اقتصادی ترکیه پرداخته است.
رنانی به نقل از آن فعال ترک می نویسد:
«من در اولین انتخابات، از رقیب اِردوغان حمایت کردم. خیلی هم برای پیروزی او پول خرج کردم اما نهایتاً اردوغان برنده شد. در روزهای پس از انتخابات، شبها خواب نداشتم. میگفتم همینکه اردوغان پا به کاخ نخستوزیری بگذارد، اولین کاری که خواهد کرد این است که به من پیام خواهد داد که «جمع کن و از این کشور برو». ازقضا در همان هفته اولی که اردوغان وارد کاخ نخستوزیری شد، از دفترش با من تماس گرفتند و گفتند فلان روز فلان ساعت برای شما 15 دقیقه وقت گذاشتهایم که با آقای نخستوزیر دیدار داشته باشید. پیش خود گفتم تمام شد، در یک ربع ساعت میخواهد به من اولتیماتومش را بدهد و این پایان من در ترکیه خواهد بود. در روز موعود، نیم ساعت پیش از زمان ملاقات، در دفتر نخستوزیر بودم. قلبم داشت از سینه بیرون میزد. اردوغان سر ساعت وارد شد، چند دقیقه خوشوبش کردیم. بعد گفت فرصت ندارم کوتاه میگویم: یک هفته فرصت داری تا برنامهات را به من بدهی. بگو چه لازم داری که تا سال آینده سود بنگاههای اقتصادیات دو برابر شود؟ من گیج شده بودم. دارد سر به سرم میگذارد؟ کلکی در کار است؟ نمیفهمیدم. گفتم قربان متوجه منظورتان نمیشوم.
گفت: تو در کارخانههایت 40 هزار کارگر داری. بگو دولت چه کمکی میتواند بکند که تا سال آینده فعالیتهای تو دو برابر شود. در این صورت من مطمئن خواهم شد که اشتغال کارخانههای تو از 40 هزار به 80 هزار کارگر خواهد رسید». آقای کوچ (بر وزن موج) به آن صنعتگر ایرانی میگوید «هنوز هم وقتی یاد آن دیدار میافتم، بدنم میلرزد و باور نمیکنم که اردوغان چنین رفتاری با من داشته است.»
رنانی سپس تصریح می کند: آری سکانداران اقتصاد ایران، این است معنی حکمرانی در اقتصاد. این است معنی حکومت توسعهخواه. این است معنی حمایت از بخش خصوصی. +
*فرض کنیم اظهارات آقای رنانی درست است و پای قضیهی همیشگی "تبلیغ ترکیه و تمجید از اردوغان" توسط برخی سیاستمداران و اقتصاددانان اصلاح طلب در میان نیست!
باید اذعان کرد که اظهارات رنانی مصداق همان ضرب المثل قدیمی است که می گوید: "مرغ همسایه غاز است".
آقای رنانی حکما زمانی در همین چند سال قبل که مقام معظم رهبری به منظور حمایت از تولیدات لوازم خانگی داخلی دستور دادند که واردات این محصولات ممنوع شود؛ در ایران نبوده تا این دستور عمومی را بشنود و از آن تمجید کند! [1] (بماند که تولیدکنندگان لوازم خانگی قدر این دستور را ندانستند!)
آقای رنانی حتما اینهمه تأکید موکد و متواتر رهبر معظم انقلاب بر لزوم حمایت از تولیدکنندگان و حمایت از کالاهای تولید داخل را نیز نشنیده است.
اینکه چرا برای عده ای همیشه مرغ همسایه غاز است و هیچ امتیاز و گزینه مثبتی هم در داخل ایران یافت نمی شود از تأملات روزگار ماست.
گفتنیست، سندیکای اتحادیه های کارگری ترکیه اخیرا اعلام کرد که خط گرسنگی در این کشور از حداقل دستمزد فراتر رفته است! +
***
صفآرایی "چپهای نجیب" در مقابل چپهای تحریمی
علیمحمد نمازی، فعال چپ و از اعضای حزب کارگزاران در واکنش به موضع تلویحی جبهه اصلاحات مبنی بر سکوت در قبال پیش ثبت نام داوطلبان نامزدی در انتخابات امسال که از سوی سخنگوی این جبهه ابراز شد، گفته است:
"من باور دارم جبهه اصلاحات باید موضع میگرفت و میگفت همه چهرههای شاخص در انتخابات ثبت نام کنند تا اگر قرار باشد همه ردصلاحیت شوند، حداقل معلوم شود که نگذاشتند اصلاحطلبان در انتخابات وارد شوند. حتما سکوت گزینه مناسبی نیست. اصولگرایان که راحتاند و میدانند که تأیید صلاحیت میشوند؛ این اصلاحطلبان هستند که نمیدانند شرایط چگونه پیش خواهد رفت. "[2]
*از کنایههای بلاوجه نمازی به اصولگرایان که بگذریم لکن نظر سیاسی و انتخاباتی او در انتقاد از جبهه اصلاحات کاملا صحیح است.
دقت شود که نمازی یا نمی داند و یا نمیخواهد به مردم بگوید که جبهه اصلاحات بعنوان پیشانی چپ های تحریمی قصد دارد انتخابات را تحریم کند و البته طرح بخردانه مجلس شورای اسلامی برای مقوله "پیش ثبت نام" نیز عملا نقشه جبهه اصلاحات را زودتر افشا کرد.
پیش از این، حسین مرعشی؛ دبیر کل حزب کارگزاران مواضع محکمی در رد پروژه تحریم انتخابات مطرح کرده بود. [3]
و به نظر می رسد موضع اصلاحگرانه نمازی هم منشأ گرفته از مواضع درست دبیر کل حزب کارگزاران است.
اسماعیل دوستی، دیگر رجل اصلاح طلب نیز به تازگی بر لزوم حضور در انتخابات تأکید کرده و گفته بود: معتقدم که ما - اصلاح طلبان - باید در انتخابات شرکت کنیم. نمیشود با انتخابات قهر کرد و حتما باید شرکت کرد. [4]
برخی محافل تحلیلی پیش از این بیان کرده بودند که علیرغم عزم چپهای تحریمی و جبهه اصلاحات برای تحریم انتخابات اما به نظر می رسد حزب کارگزاران و تنی چند از رجال و سایر احزاب ریشه دار اصلاح طلب از این پروژه شریرانه تبعیت نکرده و برای همراهی با مردم و قانون در انتخابات شرکت خواهند کرد.
***
احضار مدیر ناکارآمد به دلیل نارضایتی مردم
دادستان عمومی و انقلاب جیرفت از احضار رییس شرکت نفت این شهرستان به دادستانی به دلیل نارضایتی مردمی درخصوص صفوف طولانی پمپ بنزینها خبر داد.
به گزارش ایرنا، افشین صالحی نژاد در تشریح جزییات این خبر افزود: در خصوص شرکت نفت جیرفت پرونده قضایی در شعبه اول بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهرستان تشکیل شده است.
وی ادامه داد: این پرونده به طور ویژه رسیدگی خواهد شد و ظرف 48 ساعت آینده اقدامات قضایی انجام شده به سمع و نظر مردم خواهد رسید.
دادستان عمومی و انقلاب جیرفت با بیان اینکه عملکرد شرکت نفت این شهرستان در چند ماهه اخیر تحت نظر دادستانی بوده است، اظهار داشت: نارضایتی مردم از شرکت نفت در چند ماه اخیر به صورت مکرر اعلام و دردمندی مردم از سوی دادستانی در جلسات مختلف به رییس این شرکت تذکر داده شده است.
مدعی العموم در شهرستان جیرفت بیان کرد: سوء مدیریت رییس شرکت نفت جیرفت به مرکز استان کرمان نیز اعلام شده و حداقل توقع از مجموعه اجرایی شرکت نفت استان کرمان، انتخاب یک مدیر توانمند به منظور حل مشکل شهروندان جیرفتی بوده که متاسفانه تاکنون اجرایی نشده است.
صالحی نژاد اعلام کرد: سوء مدیریت مجموعه شرکت نفت جیرفت موجب سردرگمی و نارضایتی مردم و ایجاد صفوف طولانی در پمپ های بنزین، گازوئیل و سیلندر گاز شده است. [5]
*قوه محترم قضائیه، به لحاظ قانونی مدعی العموم نیز هست و در مواردی که ظلمی به قاطبه مردم روا داشته شود؛ این قوه می تواند بعنوان مدعی العموم و به صورت علی الرأس وارد میدان شده و جلوی ظلم به مردم را بگیرد.
جدای از اینکه اقدام دادستانی جیرفت در مقابله با یک مدیر ناکارآمد قابل تقدیر است لکن این انتظار نیز وجود دارد که قوه محترم قضائیه نقش مدعی العمومی خود خاصه در مسائل اقتصادی و بحث گرانی را نیز بیش از این پی بگیرد و مانع رنج مردم از گرانی بیقاعده ای شود که این روزها به دلیل نبود نظارت بر بازار ایران حاکم شده است.
***
1_mehrnews.com/xWcnP
2_https://www.etemadonline.com/tiny/news-625471
3_mshrgh.ir/1509542
4_mshrgh.ir/1513448
5_https://irna.ir/xjN5JC