چهرههای عراقی سفر مسعود پزشکیان به کشورشان را مهم و تاثیرگذار خواندند
مقامات عراقی درخصوص نتایج سفر رئیسجمهور ایران به کشورشان اظهار نظر مثبتی داشتند و این سفر را مهم و تاثیرگذار خواندند.
به گزارش ایسنا، «حسین السعبری» نماینده پارلمان عراق معتقد است: سفر رئیس جمهور ایران به عراق به ویژه در مسائل امنیتی و اقتصادی و امضای تفاهم نامهها که در خدمت منافع 2 کشور است، بسیار مهم و تاثیرگذار است.
وی در گفتوگو با روزنامه لبنانی الاخبار گفت: سفر مسعود پزشکیان رئیسجمهور ایران به عراق تاثیرات مثبتی برای هر 2 طرف خواهد داشت و توافقها به نفع اقتصاد عراق و همچنین عوامل ثبات مانند کنترل مرزها یا ادامه گفتوگو بین 2 طرف در چندین زمینه مانند انرژی، گاز، برق و تجارت خواهد بود.
السعبری افزود: امضای 14 یادداشت تفاهم گامی پیشرفته برای تقویت روابط دوجانبه بین 2 کشور و همچنین کمک به حل و فصل اختلافات بر سر مسائل حساسی مانند امنیت و حضور احزاب کرد مخالف در اربیل است که امنیت ایران را تهدید میکند.
همچنین «یاسین عزیز»، سیاستمدار کُرد، در خصوص سفر پزشکیان به کردستان گفت این سفر نشانههای واضحی از وجود منافع مستقیم ایران در اقلیم کردستان، موقعیت و تاثیر آن بر نقشه سیاسی، چه در عراق و چه در منطقه است.
عزیز در اظهاراتی به الاخبار ابراز عقیده کرد: «این سفر ادامه مرحله روابط حسنه است که ماهها پیش بین اقلیم و تهران بهویژه در زمینه عادیسازی روابط میان حزب دموکرات کردستان و ایران پدیدار شد. با توجه به اینکه روابط ایران، سلیمانیه و اتحادیه میهنی کردستان روابط مثبت بوده و هست بنابراین، گرم شدن مجدد روابط اربیل و تهران تاثیر مثبت بیشتری بر همه خواهد داشت.»
عزیز در مورد کردهای تجزیه طلب حاضر در کردستان، خاطرنشان کرد: «اقلیم کردستان بر اساس مفاد توافقنامه امنیتی که سال گذشته بین عراق و ایران امضا شد، برخورد میکند، به طوریکه برای رسیدن به توافق امنیتی مقامات کرد در میان هیئتهایی بودند که به ایران سفر کردند یا هیئتهای ایرانی در اقلیم را مورد استقبال قرار دادند. در واقع، اقلیم بخش مهمی از مسؤولیتهای خود را در چارچوب توافق نامه فوق اجرا کرد و اقدام به خارج کردن افراد و مقرهای گروههای تجزیه طلب از مناطق مجاور مرز با ایران تا عمق اقلیم کردستان کرد و این روند تاکنون ادامه دارد.»
او افزود: «با پیشرفت مثبت روابط بین اربیل و تهران، تصور میکنم که بحث شبکههای جاسوسی اسرائیل در دستور کار جلسات «بهطور گسترده» قرار بگیرد.
همچنین «علی عبدالرزاق»، مدیر مرکز مطالعات سیاسی الغد معتقد است که انتخاب عراق از سوی پزشکیان به عنوان اولین ایستگاه برای سفرهای خارجی خود، حاوی چندین پیام مثبت است که مهمترین آنها این است که عراق و ایران علاوه بر پروندههایی که بر سر آنها توافق شد، روابط قوی و عمیقی دارند.
وی خاطرنشان کرد: «منطقه در حال حاضر شاهد یک درگیری بیسابقه بهویژه در غزه است و از این رو گفتوگوی ایران و عراق حائز اهمیت است، بهویژه که پزشکیان و محمد شیاع السودانی (نخست وزیر عراق) در مورد جنگ اسرائیل با غزه و موضوع آتشبس دیدگاه یکسانی دارند.»
وی گفت: «عراق در قبال جنگ و پیامدهای آن بر منطقه، موضعی مشابه ایران دارد و به همین دلیل شاید این سفر یک ابتکار بزرگ منطقهای به رهبری پزشکیان و السودانی برای توقف جنگ یا انجام مذاکرات در سطح بالا ایجاد کند.»
این اظهارات مقامات عرب در حالی است که مسعود پزشکیان در جریان سفر سهروزه خود به عراق و پس از ورود به شهر نجف در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برای توسعه روابط بینالمللی ایران و سایر کشورها تلاش میکنیم و به همین منظور به عراق آمدهایم و بر توسعه روابط تاکید داریم.