چوب کمبود اعتبار لای چرخ بهزیستی استان مرکزی
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی گفت: کمبود اعتبارات و نیروی متخصص مهمترین مشکل بهزیستی این استان است.
زهرا امینی در گفت و گو با ایسنا، به مشکلات و موانع اعتباری در حوزه توانبخشی جامعه هدف بهزیستی استان مرکزی اشاره کرد و افزود: با توجه به تحریمهای ظالمانه اقتصادی که موجب بروز مشکلات معیشتی فراوانی برای جامعه هدف شده است، کمبود اعتبار در کلیه برنامهها و فعالیت امور توانبخشی به چشم میخورد.
وی به برنامهها و فعالیتهایی که کمبود اعتبار در آنها به صورت محسوس و قابل توجه به چشم میخورد اشاره کرد و افزود: کمبود اعتبار در بخش کمک هزینه ترخیص، کمبود اعتبار در بخش کمک هزینه مراقبت و نگهداری در منزل، کمبود 50 درصدی یارانه واگذاری پروندههای امور توانبخشی با توجه به واگذاری 100 درصد پروندهها به مراکز غیر دولتی و کمبود اعتبار جهت تامین زیرساخت های مورد نیاز جامعه هدف، بخشی از نیازها و کمبودهاست.
او ادامه داد: با عنایت به افزایش روزافزون قیمت وسایل کمک توانبخشی، اعتبار در نظر گرفته شده پاسخگوی نیاز توانخواهان نیست. ضمن اینکه 250 نفر متقاضی واجد شرایط دریافت ویلچر برقی در استان وجود دارد که به دلیل کمبود اعتبار قادر به خرید وسیله یادشده نیستیم. همچنین به دلیل کمبود اعتبار طی دو سال اخیر هیچگونه ویلچر برقی خریداری نشده است.
مدیر کل بهزیستی استان مرکزی در ادامه گفت: به منظور افزایش آگاهی و ارتقاء کارشناسان و مراکز از طریق تولید محتوای آموزشی، برگزاری دورههای آموزشی، تهیه مستندات از برنامهها و... ضروری است ولی کمبود اعتبار در فصل دو محسوس است. با توجه به افزایش تعرفه خدمات درمان و مشکلات اقتصادی و معیشتی توانخواهان، تخصیص اعتبار کمک هزینه درمان برای جامعه هدف ضروری به نظر میرسد.
وی تصریح کرد: پیشنهاد میشود به منظور افزایش آگاهی جامعه، اعتبار فصل دو جهت آموزش افزایش یابد و از آنجاکه ورزشدرمانی برای افراد دارای معلولیت یکی از مهمترین فعالیتها در راستای سلامت جسمی و روانی و توانمندی آنهاست، پیشنهاد میشود افراد بیشتری تحت پوشش دریافت این خدمات قرار گیرند.
او به کمبود نیروهای متخصص و مقید و دلسوز به عنوان پزشک یا کارشناس و... جهت شرکت در کمیسیونهای پزشکی اشاره کرد و افزود: کمبود اعتبار در بخش کمیسیونهای پزشکی که موجب کمبود نیروی متخصص و متعهد شده است، وجود اشکال در دستورالعملها و عدم اصلاح دستورالعمل کمیسیون پزشکی، کمبود سهمیه دفترچه بیمه جهت توانخواهان شناسایی شده در بهزیستی و نارضایتی توانخواهان در استفاده از وسایل توانبخشی و توانپزشکی داخلی به دلیل کیفیت پایین وسایل، از دیگر مشکلات است.
امینی همچنین به کمبود وسایل توانبخشی و توانپزشکی از جمله سمعک، عینک، عصا، واکر و... نیز اشاره کرد و افزود: کمبود نیروی متخصص و متعهد و دلسوز در سطح استان به عنوان کارشناس پیراپزشکی داوطلب و خیر مانع بزرگ پیش روست. در بخش تربیت بدنی و فوق برنامه کمبود اعتبار محسوس به چشم میخورد به طوری که از برنامههای ارسالی تنها 60 درصد تحقق پیدا کرد.
وی به کمبود اعتبار به منظور برگزاری اردو و مسابقات فرهنگی و ورزشی برای جامعه هدف نیز اشاره کرد و افزود: با توجه به نیازسنجی اخیر بصورت مستند از کلیه شهرستانها، تعداد مددجویان در صف وام اشتغال که نیاز به آموزشهای آماده سازی شغلی دارند افزایش یافته و کمبود اعتبار آموزش این افراد چشمگیر است.
وی با تاکید بر لزوم افزایش میزان وام اشتغال با توجه به تورم اقتصادی گفت: کمبود اعتبار در برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه cbr خصوصا در بخش روستا و اشتغال روستایی، نبود اعتبار در تشکیل صندوق های مالی cbr، نبود اعتبار در تشکیل گروههای خودیار در برنامه cbr و کمبود اعتبار در بخش مناسب سازی محیط زندگی و معابر مشکلات دیگری است که در حوزه بهزیستی وجود دارد.
مدیر کل بهزیستی استان مرکزی در خصوص تامین مسکن خانوارهای دارای حداقل دو عضو معلول نیز گفت: مجموعا 273 خانوار در سطح استان پشت نوبت هستند که از این تعداد 144 خانوار مربوط به مددجویان و معلولین تحت پوشش اداره بهزیستی شهرستان اراک است که به علت نبود زمین دولتی در اراک و عدم بضاعت مالی قادر به احداث یا خرید مسکن نیستند که در این خصوص از طریق اداره کل راه و شهرسازی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و استانداری در حال پیگیری به منظور تامین زمین هستیم.
وی در خصوص کمک هزینه تامین جهیزیه برای زوجین تحت پوشش که 158 زوج معلول و تحت پوشش هستند، نیز گفت: از طریق پویش "حلقه وصل باشیم" این موضوع درحال پیگیری است. در خصوص تهیه دو هزار سبد کالا به منظور اهدا به معلولین و مددجویان تحت پوشش جهت شب عید از طریق جلب و جذب مشارکتهای مردمی اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.
انتهای پیام