پنج‌شنبه 8 آذر 1403

کارت اعتباری کالاهای اساسی شبیه کارت سوخت است

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تغییر تخصیص یارانه را ضروری دانست و گفت: در مدل جدید اختصاص ارز ترجیحی به مصرف‌کننده، کارت اعتباری همچون مدل سوخت پیش‌بینی می‌شود. محمدرضا پورابراهیمی افزود: دولت در صورت اتخاذ روش جدید باید زیرساخت‌های خود را فراهم کند چون در صورت تعیین نشدن زیرساخت‌ها ما هم چوب و کتک خوردیم و هم سیاست را اصلاح نکردیم پس بهتر است در این صورت همان روش قبلی تخصیص ارز اتخاذ شود.

حال از سوی دیگر با فراهم شدن زیرساخت‌ها اتفاقی به نفع مردم رخ خواهد داد. در این روش به مردم کالابرگ داده می‌شود که مدل آن همچون کارت سوخت است در مورد کارت سوخت مردم دچار تلاطم افزایش قیمت جهانی سوخت نمی‌شوند، بلکه آنها می‌دانند ماهانه 60 لیتر بنزین با نرخ 1500 تومان دارند و در صورت مصرف بیشتر از این میزان می‌توانند بنزین را به نرخ آزاد 3هزار تومانی استفاده کنند حالا قیمت جهانی بنزین هرچه هم شود برای مردم تفاوتی ندارد آنها خیال‌شان از بابت بنزین راحت است. کارت اعتباری کالاهای اساسی چیزی شبیه مدل کارت سوخت است. به گفته پورابراهیمی، درکارت اعتباری کالاهای اساسی، فلان مقدار مرغ و تخم‌مرغ و گوشت پیش‌بینی می‌شود که مردم آن را با قیمت شهریورماه 1400 می‌خرند و مازاد آن با نرخ تعرفه‌ای تعریف می‌شود در این شرایط خیال مردم راحت است یعنی آنها همچون کارت سوخت کارت اعتباری کالاهای اساسی در دست‌شان است. وی گفت: برای دادن کالابرگ ایجاد زیرساخت‌ها ضروری است البته که مجلس درباره کالاهای اساسی به دولت چک سفید امضا داده است. ما از دولت انتظار داریم که سیاست و برنامه‌اش را هم به مجلس شورای اسلامی اعلام و سپس آن را اجرایی کند.

مشکل کشور سوء‌مدیریت در حوزه آب است

همچنین درخبری دیگر از «ایسنا»، محمدرضا صباغیان بافقی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس گفت: مشکل اصلی کشور در حوزه آب سوء مدیریت و برنامه نداشتن برای بهره‌گیری از منابع آب دریاهاست. به گفته صباغیان، از شمال کشور به دریای خزر و از جنوب به خلیج فارس و دریای عمان دسترسی داریم. اگر مدیریت صحیحی در این حوزه اعمال شده بود امروز مانند تمام کشورهای حاشیه خلیج فارس ما نیز سرتاسر کشورمان مشکل تامین آب نداشت. وی گفت: متاسفانه در حوزه انتقال آب نیز ضعف داریم. برنامه دولت صرفا بر این استوار است که منابع محدود موجود را هر روز سهمیه‌بندی کرده و دسترسی مردم را محدودتر کند. در حالی که با اجرای پروژه‌های انتقال آب می‌توان مشکل را به‌طور کلی مرتفع کرد و حتی می‌توان صادر‌کننده بود.

تشکیل کارگروه بررسی مسائل حجاج

همچنین در خبری دیگر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، احد آزادیخواه، رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس گفت: کارگروهی موضوعات واکسن، پرواز، اسکان، بیمه حجاج و چگونگی رفع مشکلات آنها را در مجلس بررسی می‌کند. وی گفت: رئیس سازمان حج و زیارت هفته آینده برای بررسی مشکلات اعزام حجاج به مجلس می‌آید. بنا به اطلاعات موجود پس از دو سال وقفه در ثبت‌نام و اعزام حجاج، امسال 39 هزار و 640 زائر از 23 خرداد ماه به حج تمتع می‌روند. عربستان تزریق واکسن را برای حضور در مراسم حج الزامی کرده اما واکسن‌های ایرانی را نپذیرفته است. این کشور 10 واکسن را مجاز اعلام کرده که «آسترازنکا» و «سینوفارم» در سبد واکسن ایران قرار دارد و زائران باید 2 دز را تزریق کرده باشند. شرط دیگر عربستان انجام تست PCR سه روز قبل از اعزام است.

جزئیات «طرح کنترل و سامان‌دهی اجاره‌بهای املاک مسکونی»

همچنین در خبری دیگر به نقل از «ایرنا» سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس جزئیات «طرح دو فوریتی کنترل و ساماندهی اجاره‌بهای املاک مسکونی» را تشریح کرد. علی خضریان گفت: در طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌بهای املاک مسکونی، پیشنهاد شده که آن دسته از صاحبان منازل که قرارداد اجاره خود را در دفتر اسناد رسمی یا در سامانه املاک و اسکان ثبت نمایند و میزان اجاره‌بهای آنها به میزان افزایش شاخص سالانه کالاهای اعلامی از سوی بانک مرکزی باشد، از امتیاز دریافت تسهیلات خرید و بازسازی مسکن به صورت خارج از نوبت و با تضامین و نحوه بازپرداخت آسان‌تر از سایر داوطلبان بهره‌مند شده و عوارض و مالیات وصولی از آنها کاهش یابد. خضریان گفت: اگر موجر در قرارداد اجاره خود، اجاره‌بها را به میزان بیش از شاخص فوق افزایش دهد، در خصوص مبلغ مازاد، مکلف به پرداخت مالیات بر درآمد اجاره به نحو مضاعف می‌شود.