کاروانهای ترویجی باهدف کمک به آموزش کشاورزان در کشور راه اندازی شده است
کرمانشاه - ایرنا - رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی از تشکیل کاروانهای ترویج این وزارتخانه در سطح کشور متشکل از محققان، کارشناسان، متخصصان موضوعی و همچنین افراد با تجربه و خبره استانی و کشوری با هدف کمک به آموزش بهرهبرداری بخش کشاورزی خبر داد.
دکتر «علیاکبر مویدی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا؛ یکی از وظایف مهم و خطیر وزارت جهاد کشاورزی را حراست از امنیت غذایی کشور دانست و افزود: در بحث امنیت غذایی باید از مرحله تولید تا بازار مصرف براساس دانش و علم روز دنیا حرکت کنیم تا به خطر مواجه نشود.
وی در ادامه جمع آوری یافته های علمی تمام مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی کشور در بخش های مختلف و انتقال آن به بهره برداران و کشاورزان را یکی از برنامه های مهم وزارت جهاد کشاورزی در راستای افزایش بهره وری محصولات و نهایتا امنیت غذیی کشور عنوان کرد و گفت: به همین منظور کاروان های ترویج این وزارتخانه در سطح کشور متشکل از محققان، کارشناسان، متخصصان موضوعی و همچنین افراد با تجربه و خبره استانی و کشوری راه اندازی شده است.
به گفته وی این کاروان هر هفته یا 2 هفته یکبار به یک استان سفر می کنند و در سرزمین های کشاورزی، باغی، شیلات و دامداری ها دانش فنی روز را به کشاورزان و مدیران مراکز جهاد کشاورزی شهرستان ها آموزش و منتقل می کنند.
مویدی، نتیجه انتقال دانش به کشاورزان را تولید پایداری محصولات کشاورزی و افزایش بهره وری آنان دانست و گفت: رسوخ علم و دانش در مزارع منتج به افزایش و پایداری محصولات و فرآوری آنها میشود و در نهایت امنیت غذای کشور تامین می گردد که برای همه این مراحل برنامهریزی شده است.
رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه پژوهش های خیلی خوبی در سطح کشور در حوزه کشاورزی انجام شده و در دست اقدام است، گفت: پیام مقام معظم رهبری در بحث دانش بنیان این است که کشاورزی سنتی را از حال وابستگی به کود و نهاده ها به سمت وابستگی به علم و دانش پیش ببریم و هرچه سریعتر و بیشتر دانش در مزارع رسوخ پیدا کند؛ قطعا زودتر به پایداری در تولیدات دست پیدا می کنیم.
مسالهیابی مشکلات کشاورزان از اهداف راهاندازی کاروان های آموزشی ترویجی است
رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در ادامه یکی از اهداف مهم راه اندازی کاروان های ترویجی وزات جهاد کشاورزی را کمک به ارتقاء بهره وری محصولات اعلام کرد و افزود: به همین خاطر وزارت جهاد کشاورزی یک نهضت جهادی ترویج را برای شناسایی مسائل و مشکلات کشاورزان مناطق مختلف کشور راه اندازی کرده است.
وی یکی از مهمترین خروجی و دستاورد راه اندازی کاروان های آموزشی - ترویجی را مساله یابی مشکلات کشاورزان مناطق مختلف و ارایه راهکاری فنی و علمی برای حل آنها دانست و افزود: با کمک پژوهش مروجان مراکز علمی کشاورزی که در این کاروان های ترویجی حضور دارند مشکل کشاورزان مناطق احصا و برای آنها راهکار اریه می شود، مانند اینکه در منطقه ای مزارع گندم خوب محصول نمی دهد، که بررسی و آزمایش می شود و رقم گندم متناسب با آن محیط به کشاورزان توصیه می گردد.
این مقام مسئول ارشد در وزات جهاد کشاورزی در ادامه یکی از مهم ترین جنبه سفر کاروان های آموزش و ترویج را همراهی فرمانداران، بخشداران، دهیاران و مدیران مراکز جهاد کشاورزی هر منطقه عنوان کرد و گفت: در این همراهی، تمام مشکلات کشاورزی به کارشناسان، متخصصان منطقه احصاء می شود و برای حل آنها مراکز علمی دست به تحقیقات می زنند.
مویدی در ادامه با بیان اینکه کرمانشاه اولین استان کشور است که کاروان های آموزشی - ترویجی در آن راه اندازی شده است، گفت: این کاروان ها ظرف 6 روز با کمک 15 کارشناس ملی و 500 کارشناس و متخصص استانی در 55 مرکز جهاد کشاورزی استان در تمام شهرستان ها، سفر و در کنار آموزش ترویجی انتقال آخرین دانش روز، مشکلات کشاورزان را مساله یابی و در نهایت به آنها راهکار ارایه می دهند.
کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور
به گزارش ایرنا، در استان کرمانشاه چهار میلیون و 650 واحد دامی و بیش از یک هزار و 333 واحد دامپروری صنعتی شامل 700 واحد مرغداری گوشتی صنعتی، 176 واحد گاوداری شیری، 181 واحد پرواربندی گوساله و 219 واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین 24 واحد مرغداری تخمگذار، 13 واحد پرورش بوقلمون صنعتی، 9 واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، 2 واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از 309 هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.
در کرمانشاه سالانه بیش از 451 هزار تن انواع محصولات دامی شامل 336 هزار تن شیرخام، 36 هزار و 300 تن گوشت قرمز، 63 هزار و 800 تن گوشت طیور، 11 هزار و 100 تن تخم مرغ و چهار هزار و 83 تن عسل تولید می شود.
استان کرمانشاه 2 میلیون نفر جمعیت ساکن در 14 شهرستان، 31 بخش، 32 شهر، 86 دهستان و 2 هزار و 595 آبادی دارد و 2.4 درصد جمعیت کشور در این استان سکونت میکنند که از این تعداد 75 درصد در نقاط شهری و 25 درصد در نقاط روستایی زندگی میکنند.