کار در شورای شهر یزد باید انقلابی و علمی باشد
حجتالاسلام طالبی گفت: اعضای شورا باید با وفاق و هماهنگی هم عمل کنند و کار در شهرداری و شورای شهر باید انقلابی، مجاهدانه، ایثارگرانه و علمی انجام گیرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، حجتالاسلام اکبر طالبی امروز در دیدار با اعضای شورای ششم شهر یزد با بیان اینکه نظارت و بازرسی از ضروریات و رکن اصلی هر حکومتی است، گفت: یک کارگزار نظام برای اینکه بتواند خدمت کند باید قدرت داشته باشد و به لحاظ ذاتی و تمایلات نفسانی احتمال لغزش و سوءاستفاده در این موقعیت وجود دارد بهگونهای که هر چه قدرت و توان اجرایی فرد بالاتر باشد احتمال لغزش نیز بیشتر است و هر کجا این احتمال وجود داشته باشد نظارت نیز ضروری و لازم میشود.
وی ادامه داد: بهترین و بازدارندهترین نظارت، نظارت نفسانی است، که به تصریح قرآن اکثر انسانها نمیتوانند این کار را انجام دهند و تعابیری که در این زمینه قرآن به کار برده است شامل همه انسانها میشود بنابراین از آنجا که بازدارندگی نفسانی فراگیر نیست قاعدتا باید دستگاه نظارتی در این زمینه وجود داشته باشد.
بازرس کل استان یزد با بیان اینکه نخستین کار در زمینه نظارت شناخت گلوگاههای فساد و انحراف از قانون است، گفت: از آنجا که مقابله با تک تک افرادی که به دنبال سوء استفاده از قانون هستند امکانپذیر نیست ابتدا باید گلوگاههای فساد و سوء استفاده از قانون را شناخت و آنها را از بین برد.
وی تصریح کرد: سازمان بازرسی بههیچوجه قصد سوزاندن و از رده خارج کردن مدیران و کارمندان را ندارد بلکه رفتار و نحوه بازرسی و عملکرد کارشناسان این سازمان باید بهگونهای باشد که مدیران دستگاه اجرایی آنها را حامی، هدایتگر و در کنار خود ببینند، در این زمینه بحث تربیتی مطرح نیست بلکه بحث حمایتی است و سازمان بازرسی موظف است به مدیران و کارگزاران نظام به عنوان سرمایه و مستعد خدمت به مردم که تجربههای زیادی دارند قبل از آنکه دچار اشتباه و لغزش شوند هشدار و آموزش دهد.
طالبی با تأکید بر اینکه اکثر تخلفات و جرائم اداری، ناخواسته و به دلیل سهلانگاری و مشکلات قوانین و مقررات رخ میدهد، ادامه داد: در هر حکومت، سه عامل قانون، کارگزاران و مردم بهعنوان سه ضلع یک مثلث موجب انحراف هستند، در کشور ما قوانین و مقررات بهشدت دچار مشکل هستند و ما با انبوهی از این قوانین مواجه هستیم که کارگزار وظیفه دارد به آن عمل کند.
وی اضافه کرد:، یکی از این نمونه قوانین، بخشنامهها و دستورالعملهایی است که هر دولت در هیئت دولت به تصویب میرساند و ابلاغ میکند و در واقع بخش اعظمی از آسیبهایی که واحدهای تولیدی و اقتصاد کشور در این چندساله به خود دیده است به دلیل صدور بخشنامههای خلقالساعه است درحالیکه یک سرمایهگذار و فعال اقتصادی برای فعالیت خود نیاز به امنیت اقتصادی دارد بنابراین این قوانین و مقررات و دستورالعملهایی که باید به آن عمل کرد خود یکی از گلوگاههای انحراف و سوءاستفاده است.
بازرس کل استان یزد عنوان کرد: کارگزاران یکی دیگر از عوامل لغزش و انحراف هستند چرا که همه اذعان دارند که درصد قابلتوجهی از انتصاب کارگزاران در کشور ما انتصاب درستی نیست و براساس شایستگی، لیاقت و صلاحیت انجام نمیگیرد و برخلاف فرمایشان امام علی (ع) در نامه به مالک اشتر است، امیرالمؤمنین (ع) با وجود شخصیت مهربانی که داشتند اما در زمینه بیتالمال و انتصاب کارگزاران و برخورد با آنها بسیار جدی و بدون ملاحظه عمل میکردند بنابراین علاوه بر نظارتی که بر کارگزاران وجود دارد خود آنها نیز نباید مغرور شوند و باید مستمرا بازدارندگی از انحراف و اشتباه را در خود تقویت کنند.
طالبی با اشاره به مردم بهعنوان عامل سوم در ایجاد انحراف و لغزش اداری گفت: متأسفانه این طرز تفکر در بین مردم وجود دارد که کندن از بیتالمال و سوءاستفاده از آن، مانند کندن مو از خرس است و اینکه طرز فکر مردم بر این باشد که در هر دستگاه اجرایی باید کسی را داشته باشی یا بهواسطه رشوه کار خود راه بیندازی مشکلساز و تفکر خطرناکی است.
وی در خصوص مبنای نظارت نیز ادامه داد: نظارت یک امری ضروری است و در غیر اسلام مبنای سیاسی دارد که برای حفظ هر حکومتی نیاز به نظارت است اما در حکومتداری اسلامی یکی از مبانی نظارت، بحث امربهمعروف و نهی از منکر است که از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است.
طالبی با بیان اینکه سازمان بازرسی در کشور براساس اصل 174 قانون اساسی تشکیل شده است، گفت: سازمان بازرسی بر اساس مواد قانونی جز در تشکیلات قضایی قوه قضائیه، صلاحیت نظارت و ورود به همه دستگاههای اجرایی، شهرداری، شورای شهر و تمام تشکیلات عمومی و خصوصی را دارد هر چند در اکثر تشکیلات به صورت غیر مستقیم و با واسطه نظارت دارد و با وجود اینکه شورای شهر سالها در این زمینه اختلاف داشت اما در دو سال اخیر و با مشمولیت قانون سازمان بازرسی همه قانع شدند.
وی خطاب به اعضای جدید شورای شهر جدید با بیان اینکه سازمان بازرسی خود را در کنار مدیران و کارگزاران میبیند، گفت: ترس از سازمان بازرسی عادی است اما این ترس نباید موجب ایجاد دغدغه و مانع انجام کار و خدمت به مردم باشد و همیشه تأکید داشتیم که به مدیرانی مقتدر و پرسرعت نیاز داریم و چنانچه در موقعیتی قرار گرفتید که دچار شک هستید با سازمان بازرسی ارتباط بگیرید و راهکار قانونی را بخواهید.
بازرس کل استان یزد عنوان کرد: خدمت به مردم باید با قدرت انجام گیرد و با توجه به اینکه اعتماد مردم به نظام دچار تزلزل شده است باید اکنون در منصب اعضای شورای شهر قرار دارید از این جایگاه خدمتگزاری به مردم به عنوان یک نعمت، استفاده کنید و با اقدامات خود اعتماد مردم به نظام را تقویت کنید.
طالبی ادامه داد: شورا یک کار تیمی است و تکروی، پیش روی تک نفره و... در شورا آسیب محسوب میشود و اعضای شورا باید با وفاق و هماهنگی هم عمل کنند و کار در شهرداری و شورای شهر باید انقلابی، مجاهدانه، ایثارگرانه و علمی انجام گیرد و از متخصصین امر در این زمینه کمک گرفته شود کار نسنجیده و شتابزده موجب سلب اعتماد مردم به نظام میشود و انتخاب شهردار نیز که وظیفه شورا است باید به درستی انجام گیرد اما باید بین نظارت و دخالت در امور شهردار تفاوت قائل شویم.
انتهای پیام /