یک‌شنبه 14 بهمن 1403

کاشت 2 میلیون اصله نهال در گلستان / به ازای هر شهید گلستانی 10 درخت کاشته می‌شود

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
کاشت 2 میلیون اصله نهال در گلستان / به ازای هر شهید گلستانی 10 درخت کاشته می‌شود

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: به مناسبت هفته منابع طبیعی کاشت دو میلیون درخت در گلستان در دستور کار قرار دارد که به ازای هر گلستانی یک درخت کاشته می شود.

رمضان بهترک در گفتگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: هر ساله 15 تا 22 اسفندماه به عنوان هفته منابع طبیعی نام‌گذاری شده که نخستین روز این هفته، روز درختکاری است، به مناسبت هفته منابع طبیعی اقدامات مختلفی در نقاط مختلف استان گلستان برگزار می شود.

وی با بیان اینکه ایران سرسبز، ایران قوی همه با هم، جهاد برای حفظ و احیای منابع طبیعی شعار امسال هفته منابع طبیعی در کشور است، افزود: درختکاری یکی از برنامه های ما در هفته منابع طبیعی است و در همین راستا روز گذشته در شهرهای مختلف استان گلستان از جمله گرگان نسبت به کاشت درخت اقدام شد.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان از کاشت دو میلیون نهال در استان گلستان خبر داد و یادآور شد: طبق برنامه ریزی های انجام شده به مناسبت هفته منابع طبیعی کاشت دو میلیون درخت در گلستان در دستور کار قرار دارد که به ازای هر گلستانی یک درخت و به ازای هر شهید استان گلستان 10 درخت کاشته می شود که تاکنون نیمی از این کار انجام شده است.

بهترک با بیان اینکه آبخیزداری مجموعه اقداماتی است که در سطح حوزه آبخیز انجام می شود و با توجه به سیل خیز بودن گلستان تاکنون اقدامات مختلفی برای جلوگیری از خسارت سیل و خشکسالی و پیشگیری از رسوب پشت سدها در استان انجام شده است.

وی با بیان اینکه بهترین و کم هزینه ترین روش کار آبخیزداری در سطح حوزه های آبخیز است که این مهم در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان در حال انجام است، تأکید کرد: همچنین در سنوات گذشته به ویژه با عنایت مقام معظم رهبری اقدامات خوبی صورت گرفت و از محل صندوق توسعه ملی در سال های 97، 98 و 99 اعتبارات خوبی به استان گلستان سرازیر شد و اقدامات خوبی را برای گلستان به همراه داشت.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان ابراز داشت: تاکنون حدود 230 بند خاکی، 452 مورد سازه سنگ ملات و رسوب گیر، حدود یک هزار و 230 سازه گابیونی و حدود 45 سازه سرشاخه گیر و سه سازه چندمنظوره به همت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در سطح استان انجام شده است، تصریخ کرد: سازه سرشاخه گیر یکی از سازه های مهم در گلستان به شمار می رود چراکه این سازه ها در خروجی جنگل به دشت بنا می شود از خسارت احتمالی ناشی از سیلاب جلوگیری می کند.

بهترک با بیان اینکه گلستان از جمله استان های کم آب کشور است، بیان کرد: گاهی اوقات در اوایل سال از خشکسالی رنج می بریم و جلسات خشکسالی در سطح مدیریتی استان برگزار می شود و یا در همان سال با وقوع یک بارش و رگبار دچار سیلاب می شویم، تاکنون 140 سیلاب با خسارت بالا در استان گلستان رخ داده که بزرگترین آن سیل سال 80 گلستان به عنوان یکی از بزرگترین سیل هایی بود که در آن سال در دنیا اتفاق افتاد. انتهای پیام