کامران تفتی «هملت» را کارگردانی میکند / جشنواره تئاتر اکبر رادی در سال 99 برگزار نمیشود
تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالنهای نمایش بودند اما تماشاخانههای تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان مخاطبان باشند.
خبرگزاری میزان - تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالنهای نمایش بودند اما تماشاخانههای تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان مخاطبان باشند.
در این میان بسیاری از کارگردانان مطرح تئاتر از اجرا سر باز زدند، بسیاری از اجراهای مطرح و برخی دیگر از اجراهایی که از حضور بازیگران چهره و سلبریتیها بهره میبردند ادامه کار خود را به بعد از پایان بیماری کرونا منتقل کردند اما در این میان برخی از کارگردانان جوان فرصت را غنیمت شمرده و آثار خود را روی صحنه بردند.
دلیل حضور برخی جوانان در عرصه تئاتر بیشتر این بود که شاید آنها در زمان عادی و طبیعی این هنر هیچگاه امکان دسترسی به برخی سالنهای تئاتر را نداشتند اما با شیوع بیماری کرونا و خالی ماندن بسیاری از تماشاخانهها می توانستند در سالنهایی که برایشان آرزو شده بود اجرا داشته باشند.
به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان به معرفی برخی از آثار روی صحنه تئاتر پرداخته است، آثاری که این شبها هر چند به سختی و با مخاطب کم اما روی صحنه می روند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید
جشنواره تئاتر اکبر رادی در سال 99 برگزار نمیشود
بهزاد صدیقی، سخنگوی بنیاد اکبر رادی اعلام کرد: به دلیل پایان نامعلوم شیوع ویروس کرونا جشنواره تئاتر اکبر رادی به طور قطع در سال 99 برگزار نمیشود.
بهزاد صدیقی، سخنگو و مدیر اجرایی بنیاد اکبر رادی، با اعلام این خبر گفت: از آنجا که برخی از علاقهمندان این جشنواره پیگیر برگزاری جشنواره تئاتر اکبر رادی بودند، به دلیل پایان نامعلوم شیوع ویروس کرونا و به خاطر حفظ سلامت شرکتکنندگان و هنرمندان در شرایط اپیدمی بیماری کرونا ویروس، سومین دورهی جشنوارهی تئاتر اکبر رادی به طور قطعی در سال 99 برگزار نمیشود و از آنجا که حال عمومی بسیاری از افراد جامعه و نیز بسیاری از هنرمندان و علاقهمندان تئاتر به دلیل همین شرایط کرونایی کشور خوب نیست، هیئت مدیرهی بنیاد اکبر رادی تصمیم گرفت برگزاری سومین دورهی جشنوارهی تئاتر اکبر رادی را در سال جاری ملغی و منتفی اعلام کند.
دبیر دومین جشنوارهی تئاتر اکبر رادی در پایان اعلام کرد: در اینجا لازم میدانم یکبار دیگر از کلیهی همکاران، شرکتکنندگان و حامیان و همراهان دومین جشنوارهی تئاتر اکبر رادی سپاس ویژهی خود را اعلام کنم و امیدوارم همهی آنان در شرایط کنونی کشور، در سلامتی مطلق به سر برند و همواره موفق و پیروز باشند.
اجرای نمایش اسطرلاب آغاز شد
نمایش اسطرلاب که پیش تر در بخش رقابت صحنه ای بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران به روی صحنه رفته بود از روز یکشنبه دوازدهم مرداد ماه اجرا های خود را در مرکز تئاتر مولوی آغاز کرد.
نمایش اسطرلاب کاندید بهترین نمایشنامه از بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران شده است.
نمایش «اسطرلاب» به نویسندگی و کارگردانی صدرا صباحی و با بازی میثم غنی زاده، مهدی سقا، فاطمه نوروزی، مژده قربانی و تینا یونس تبار که اجرا های خود را از دوازدهم مرداد ماه در سالن کوچک مرکز تئاتر مولوی آغاز کرده است با استقبال تماشاگران در روز اول اجرای خود مواجه شده و تا پایان مرداد ماه بر روی صحنه است.
از علاقمندان دعوت می شود برای دیدن نمایش «اسطرلاب» همه روزه به جز شنبه ها در ساعت 19:00 به نشانی خیابان انقلاب، خیابان 16 آذر، جنب باشگاه دانشجویان، مرکز تئاتر مولوی مراجعه کنند.
کامران تفتی «هملت» را کارگردانی میکند
نمایش «هملت» به کارگردانی کامران تفتی از 13 تا 17 مرداد از ساعت 18 در سالن اصلی برج آزادی روی صحنه میرود.
نمایش «هملت» به کارگردانی کامران تفتی، تهیه کنندگی هما نیکخواه و مجری طرح یوسف طاهریان بر اساس متنی از شکسپیر و با حضور جمعی از بازیگران روی صحنه میرود.
این اثر نمایشی از 13 تا 17 مرداد از ساعت 18 در سالن اصلی برج آزادی روی صحنه میرود.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: آنچه هملت میداند و میخواهد بداند او را از دنیای خود دور میکند. او نمیتواند با محیط خود سازگار شود پس نقش آدمی خل و دیوانه را پیشه میکند. علاقهمندان جهت تهیه بلیت میتوانند به سایت namabad.ir مراجعه کنند.
گروهها تضمین اجرا میخواهند
حسین مسافر آستانه دبیر شورای سیاست گذاری تماشاخانه ایرانشهر از ادامه تعطیلی اجراهای این تماشاخانه در وضعیت فعلی خبر داد و گفت: گروههایی که میخواهند تولید جدید داشته باشند، از ما تضمین اجرا میخواهند ما هم در این شرایط نمیتوانیم به هیچ گروهی چنین تضمینی را بدهیم.
حسین مسافرآستانه دبیر شورای سیاست گذاری تماشاخانه ایرانشهر ضمن بیان این مطلب گفت: در حال حاضر ازبین گروههای جدید که میخواهند کار تولید کنند برای اجرا در تماشاخانه ایرانشهر در خواست داریم منتها لیست پذیرفته شدهها از سال گذشته دچار تغییراتی شده و فشار در این رابطه زیاد است.
وی در ادامه افزود: ما هنوز درگیر پروسه بازگشایی سالن هستیم، در صورتی که چنین تصمیمی گرفته شود گروهها میتوانند بلافاصله و پس از حدود یک هفته کارشان را شروع کنند.
مسافرآستانه با اشاره به ایرادات کار اجراها و تطعیلیهای اتفاقی و ناغافل در عرصه کرونایی کشور گفت: هنرمندان میترسند ریسک کنندو کارشان را شروع کنند با توجه به اینکه گروههای قبلی از سال گذشته هم درخواست ادامه اجرا ندارند ما میبایست کارها را با تولیدات جدید شروع کنیم، هنرمندان هم از ما تضمین میخواهند که چنین تضمینی در این شرایط امکانش وجود ندارد.
دبیر شورای سیاست گذاری تماشاخانه ایرانشهر اظهار داشت: گروههای تئاتری هنوز تصورشان این است که باید شرایط تئاتر مثل قبل از کرونا شود تا کار تولید کنند در حالیکه آنها باید خود را با شرایط جدید تطبیق دهند حتی به لحاظ دستمزدها هم با این به این سطح برسند که دیگر شرایط مثل قدیم نیست، درست است که هر سال دستمزدها بالاتر میرفته، اما امسال به خاطر شرایط خاص کرونایی نباید چنین انتظاری باشد.
وی با اشاره به اینکه هنرمندان تئاتر الان میبایست فکر کنند که آیا میخواهند تئاتر داشته باشند یا خیر، افزود: خیلیها الان میگویند ما در این شرایط کار نمیکنیم، این خیلی حرف بدی است یعنی باید حتما روز و روزگار بر ما خوش باشد تا ما کار کنیم در روزهای بد، تئاتر بی تئاتر!
مسافرآستانه اظهار داشت: این موضع گیری دوستان به ضرر تئاتر است اینکه شعار میدهیم ما عاشق تئاتر هستیم و بی تئاتر زندگی نمیتوانیم بکنیم، را خود تماشاگران تئاتر بیشتر رعایت میکنند تا هنرمندان! خیلی از هنرمندان ما به این شعاری که داده اند، پایبند نبودند، یعنی همه چیز باید گل و بلبل باشد تا ما کار کنیم، آیا اصناف دیگر و مشاغل دیگر الان خوب هستند که کار ما شرایط خوبی ندارد؟ بهرحال جامعه الان به هنر ما نیاز دارد، اگر به این سطح فکری برسیم باید بدانیم که تئاتر از نان شب برایمان الان واجبتر است.
وی همچنین گفت: بهرحال الان شرایط همه کارها در مقیاس کوچکش اتفاق میافتد، حتی کارمندان دولت هم یک سوم به سرکار میآیند، بنابراین طبیعی است که تئاتر هم شرایط سخت تری داشته باشد ما باید خودمان را با این شرایط تطبیق دهیم، حتی اگر پول کمی هم در میان باشد مثل شرایط جنگی کار کنیم و بدانیم الان مثل شرایط جنگ است. مگر پرستاران و دکترهای ما الان شرایط خوبی دارند که ما در تئاتر داشته باشیم؟ مگر میتوانند بگویند اضافه کار نمیایستند یا غر بزنند که چرا فرزندانشان را نمیتوانند ببینند یا حقوقشان کم است؟
مسافرآستانه تأکید کرد: اگر ثابت شود که ما شش ماه میتوانیم تئاتر نداشته باشیم، بعدش هم میتوانیم نداشته باشیم حتی یک سال و بیشتر از آن هم میتوانیم نداشته باشیم! هنرمندان نباید بگذارند شرایط اینطور شود این تفکر اشتباهی است.
وی در پایان گفت: الان برای اجرا در ایرانشهر چندین گروه درخواست داده و اعلام آمادگی کردند، اما نیاز به تضمین اجرا دارند که این هم فعلا میسر نیست.
کارگاه نوشتن علیه نمایشنامه برگزار میشود
کارگاه آنلاین نوشتن برای اجراهای تعاملی با عنوان نوشتن علیه نمایشنامه توسط آریان رضایی به صورت آنلاین برگزار میشود.
کارگاه آنلاین نوشتن علیه نمایشنامه به قواعد نوشتن متن برای اجراهایی میپردازد که با تعامل تماشاگر اجرا میشوند و از قواعد درامنویسی مرسوم فاصله میگیرد تا شرکتکنندگان بتوانند طی فرایند چند جلسهای این کارگاه آنلاین متنی را با مشارکت هم بنویسند که پس از این دورهی آموزشی توسط خود آنها به اجرا خواهد رسید.
گفتنی است آریان رضایی مدرس این کارگاه پیش از این نمایشهایی، چون برلین، خداحافظ، دیور، مشروع و رپرتوارهای مونو / شورایی را به شیوهی تعاملی اجرا کرده است. کتاب مونو / شورایی و گفتگو با مردم نیز به قلم او توسط نشر افراز در سال 97 منتشر شده است.
علاقهمندان به شرکت در این دورهی آنلاین میتوانند به سایت تیوال مراجعه نمایند.