جمعه 9 آذر 1403

کانون صرافان باید پاسخگوی تخلفات باشد

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، احمد لواسانی - دبیر سابق کانون صرافان ایرانیان با بیان این مطلب و با تاکید بر اینکه متاسفانه تخلفات برخی صرافی‌ها موضوع جدیدی نیست؛ اما بانک مرکزی در این دوره جدید بر فعالیت آنها و همچنین استنکاف کانون از قوانین بانک مرکزی حساس شده و تصمیم به برخورد قاطعانه گرفته است، اظهار کرد: ما موافق ساماندهی فعالیت صرافی‌های غیرمجاز و متخلف و عملکرد کانون صرافان هستیم چرا که تاثیر بسزایی در مدیریت بازار ارز خواهد داشت.

وی تصریح کرد: سال 1389 خود بانک مرکزی در تاسیس کانون نقش آفرینی کرده و برای کانون سال‌های سال زحمات زیادی کشیده است و بنا بود کانون جایگاهی داشته باشد تا بتواند بین بانک مرکزی و صراف‌ها و نهادهای مرتبط ارتباط موثر و سازنده برقرار کنند.

دبیر سابق کانون صرافان ایرانیان با بیان اینکه در حال حاضر کمتر از 10 درصد صرافی‌ها عضو کانون نیستند، تاکید کرد: پیشنهاد ما این است که به جای انحلال کانون باید با افراد متخلفی که مقررات بانک مرکزی و حتی اسناد بالادستی یعنی اساسنامه و همچنین قواعد داخلی در کانون را رعایت نکردند برخورد شود.

لواسانی افزود: کانون صرافان با مجوز بانک مرکزی تاسیس شد و همانطور که مجوز فعالیت داده همانطور هم می‌تواند جلوی فعالیت آن را بگیرد. به هرحال وجود تشکلی برای صرافان ضروری است و نباید به طور کامل منحل شود؛ اما با ساماندهی و برخورد جدی و قاطعانه بانک مرکزی با متخلفان هم کاملا موافق هستیم.

این فعال بازار ارز با بیان اینکه افراد شایسته در صنف صرافان کم نیستند، تصریح کرد: مسئولان بانک مرکزی به ویژه آقای فرزین نباید نگاه پدرانه خود را از صرافی‌ها بردارند چرا که بسیاری از صرافی‌ها نیز سالم کار می‌کنند و کمک قائل توجهی در شرایط حساس اقتصادی کشور بوده‌اند.

وی ادامه داد: برای تاسیس یک صرافی باید شرایط عرفی اعم از صداقت و اعتماد داشته باشید تا مورد قبول بازار قرار بگیرید؛ چه بسا بسیاری از متقاضیان تشکیل صرافی موفق به دریافت مجوز از سوی بانک مرکزی نشده‌اند چرا که جریان تجارت توسط این افراد انجام می‌شود و نقش حساس و مهمی در بازار دارند.

دبیر سابق کانون صرافان ایرانیان تاکید کرد: بسیاری از متخلفان و سوداگران بازار ارز هیچوقت صراف نبودند و مجوز رسمی صرافی نداشتند اما عملیات اینها به پای صرافانی که مجوزدار هستند نوشته می‌شود و طبیعتا به بازار هم لطمه می‌زند، در حالی که بخش اعظمی از تخلفات و التهابات بازار ارز توسط صرافی‌های قانونی نبوده است.

وی افزود: شورایعالی کانون صرافان شامل 7 نفر هستند که توسط مجمع انتخاب می‌شوند و تاییدیه از بانک مرکزی می‌گیرند. مقرراتی هم در داخل شورا لحاظ شده که باید رعایت شود که متاسفانه رعایت نشده است.

دبیر سابق کانون صرافان ایرانیان تاکید کرد: در ماه‌های اخیر شاهد انصراف و استعفای برخی اعضای شورایعالی کانون صرافان بودیم چرا که به تخلفات کانون واقف بودند و چون سالم کار می‌کردند، ترجیح دادند که همکاری خود با کانون را ادامه ندهند. این درحالی است که اگر شورا از حد نصاب کمتر شود باید مجمع و انتخابات برگزار می‌شد که نشده و در نتیجه مقامات کانون باید پاسخگوی این موارد باشند.

لواسانی افزود: برهمین اساس هم بود که نهاد ناظر یعنی بانک مرکزی حساس شده و خواستار ارائه گزارش از سوی کانون بوده که طبیعتا این موضوع، خواسته زیادی از کانون صرافان نبوده است.

وی گفت: از طرفی هم پیشنهاد می‌شود در مسائل داخل صرافی‌ها و موضوعاتی همچون افزایش سرمایه، مشوق‌هایی برای صرافانی که خوب کار می‌کنند درنظر گرفته شود تا بین آن‌ها و صرافانی که بد عمل می‌کنند تفاوت وجود داشته باشد.

دبیر سابق کانون صرافان ایرانیان با اشاره به روند برگزاری مجمع کانون اظهار کرد: کانون صرافان در 12سال گذشته مجامع سالانه برگزار کرده و مطابق مقررات داخلی کانون یعنی اساسنامه، صورتهای مالی وعملکرد غیر مالی قبل از طرح در مجمع الزاما باید به تایید هیات عالی نظارت که از طرف بانک مرکزی منصوب می‌شوند؛ برسد.

وی تاکید کرد: تمام امورات داخلی کانون دارای آیین نامه اعم از آیین‌نامه شرح وظایف اعضا، شورا، رئیس شورا و دبیر کل، آیین‌نامه معاملات و همچنین آیین‌نامه داوری و حتی آیین‌نامه مربوط به وظایف سخنگو و مصاحبه‌ها؛ باید مطابق آیین‌نامه انجام پذیرد.

لواسانی با اشاره به اینکه تمام آیین‌نامه‌ها، اوایل تاسیس کانون یعنی بین سال‌های 1389 و 1390 تهیه و تایید شده است، تاکید کرد: چون اعضای کانون درحوزه مالی فعالیت می‌کنند قطعا دارای تبحر و تخصص هستند و طبیعتا فعالیت‌های مالی در داخل کانون باید با دقت، وسواس و به صورت شفاف انجام شود.