کاهش درآمد 76 میلیارد دلاری ایرلاینهای اروپایی
سازمان بینالمللی حمل و نقل هوایی یاتا به تازگی با انتشار گزارشی برآورد کرده است که ایرلاینهای اروپایی در سال 2020 بالغ بر 76 میلیارد دلار از درآمدزایی خود را از دست خواهند داد.
به گزارش ایسنا، تازه ترین گزارشی که از سوی سازمان بین المللی حمل و نقل هوایی یاتا (IATA) به نقل از گاردین منتشر شده است، نشان میدهد که افت شدید تقاضا برای سفرهای هوایی، تعطیلی فرودگاهها و بسته شدن مرز های هوایی در بسیاری از کشورهای جهان که همگی ناشی از شیوع و همه گیری ویروس خطرناک و مرگبار کرونا بوجود آمده است، موجب خواهد شد ایرلاین های اروپایی بالغ بر 76 میلیارد دلار از درآمد زایی های حاصل از پروازهای مسافری خود در سال جاری میلادی را از دست بدهند.
این در حالیست که این سازمان پیشتر برآورد و اعلام کرده بود که در صورت تداوم و ویروس کرونا در دو تا سه ماه آینده شرکتهای هواپیمایی بسیار بیشتری به مرحله ورشکستگی و فروپاشی خواهند رسید.
همزمان با شیوع گسترده ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهان، بسیاری از ایرلاین ها به منظور جلوگیری از انتشار بیشترین ویروس و همچنین حفظ سلامت و بهداشت جامعه، پروازهای خود به مناطق گستردهای از جهان که هم اکنون با کرونا به شدت درگیرند، را تا اطلاع ثانوی لغو کرده و به حالت تعلیق درآورده اند. همین لغو پروازها موجب شده که شرکتهای هواپیمایی ضرر و زیان های مالی گستردهای را متحمل شوند و بسیاری از خطوط هوایی پرتردد و درآمدزایی آنها به حالت غیرفعال تغییر حالت دهد. بسیاری از هواپیماها نیز هم اکنون در فرودگاه های بزرگ و پر تردد جهان زمین گیر شده اند.
همه این مسائل موجب شده که بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه هوانوردی، صدمات وارده از سوی شیوع ویروس کرونا بر صنعت هوانوردی و گردشگری را به حادثه تروریستی 11 سپتامبر به برجهای دوقلوی ایالات متحده آمریکا تشبیه کنند که البته به عقیده آنها آسیب های این ویروس خطرناک به مراتب بسیار بیشتر و گسترده تر خواهد بود به گونهای که انتظار میرود شیوع کرونا در جهان عنوان بزرگترین کابوس برای ایرلاینها را به خود اختصاص دهد.
پیشتر کارشناسان سازمان هوانوردی بین المللی غیرنظامی ایکائو (ICAO) با انتشار گزارشی مفصل در خصوص ضرر و زیان های مالی گسترده شرکت های هواپیمایی در سراسر جهان تحت تاثیر شروع ویروس کرونا به شدت ابراز نگرانی کرده بودند.
یاتا نیز در برآوردهای قبلی خود اعلام کرده بود که کاهش تردد، تعلیق و لغو پروازها موجب خواهد شد که حجم ترافیک هوایی جهان در سال جاری میلادی با یک کاهش 4.7 درصدی روبرو شود که این بیشترین میزان از بحران های مالی در سالهای 2008 و 2009 میلادی به شمار می رود. این در حالیست که هنوز تبعات منفی این کاهش حجم ترافیک هوایی در جهان بر روی میزان سوددهی و درآمدزایی ایرلاین ها هنوز معلوم و مشخص نشده است.
لینک کوتاه: asriran.com/0031V5