سه‌شنبه 6 آذر 1403

کاهش شاخص کل بورس تحت تاثیر نمادهای دلاری

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، بورس تهران در روند معاملات امروز شاهد افت تراز تمام شاخص‌های اصلی بازار سهام بود.

البته بازار سهام امروز روند متعادل منفی‌ای از خود برجای گذاشت و اغلب سهام با منفی‌های اندک مواجه شدند. بازار سهام در روند معاملات روز سه‌شنبه با افت تراز تمام شاخص‌های اصلی بورس و فرابورس مواجه بود. ارزش معاملات خرد امروز نزدیک به هزار میلیارد تومان ریزش داشت و رکود معاملاتی سهام به بالاترین سطح سال جاری بازگشت.

خبر واریز 6 میلیارد دلار به حساب دو بانک در دوحه قطر که بانک‌های ایرانی در آن‌ها حساب فعال دارند؛ موجب شده تا خریداران دلار در بازار آزاد عقب‌نشینی کنند. با این اوصاف پیش بینی می‌شود، لنگر نزولی معاملات امروز، نماد‌های شاخص‌ساز دلاری بازار سهام باشند.

* بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس تهران

در مورد شاخص کل بورس اوراق بهادار عملاً شاخص در روزهای گذشته خیلی تغییر خاصی را به خود ندیده است و از قله قبلی کوتاه مدت خود که عدد 2 میلیون و 152 هزار واحدی است، بالاتر نرفته است.

براساس تحلیل تکنیکال، بازار از محدوده نوسانی کمتر از 2 میلیون واحدی ماه‌های گذشته به محدوده 2.1 میلیون واحدی این روزها رسیده است. با شروع فصل پاییز نیز بحث بودجه نویسی داغ‌تر می‌شود و بازار باز هم نگاهی به این موضوع خواهد داشت.

* کاهش ارزش معاملات خرد دلیل عمیق‌تر شدن رکود در بورس

وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه درباره کاهش ارزش معاملات خرد گفت: چیزی به پایان نیمه اول سال 1402 نمانده است و بورس تهران همچنان در سکوت سنگین کاهش ارزش معاملاتی خود قرار دارد.

این کارشناس بازار سهام ادامه داد: در بورس اوراق بهادار تهران در شش ماهه ابتدایی سال جاری و در فروردین ماه میانگین ارزش معاملات روزانه در حوالی 9 هزار و 800 میلیارد تومان بود و این رقم برای اردیبهشت ماه به عدد میانگین بالای 10 هزار میلیارد تومانی رسیده است. این رقم برای ماه‌های فصل تابستان روی عدد 3 هزار و 500 میلیارد تومانی قرار گرفت که نشان از افت شدیدی در ارزش معاملات در طی ماه‌های اخیر است.

وی افزود: یکی از نشانه های عمیق تر شدن رکود در بازار سرمایه همین افت ارزش معاملات خرد است. سهامداران خرد تا زمانی که به روند آینده بورس مطمئن نباشند، وارد این بازار نخواهند شد و همین مسئله نیز دوباره به رکود مجدد در بورس منجر خواهد شد.

* افت یکپارچه شاخص‌های عملکردی بورس

در پایان معاملات روز سه‌شنبه، شاخص کل بورس 5 هزار و 29 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 128 هزار و 461 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی 24 صدم درصد بوده است.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با ریزش هزار و 544 واحد در رقم 722 هزار و 434 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 21 صدم درصد بوده است.

شاخص کل فرابورس با افت 183 واحدی به رقم 26 هزار و 295 واحد رسید. همچنین شاخص هم‌وزن فرابورس با کاهش 715 واحدی به سطح 129 هزار و 474 واحد رسید.

* کاهش 343 میلیارد تومانی مالکیت حقیقی‌ها در بازار سرمایه

روز سه‌شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای نهمین روز معاملاتی متوالی منفی شد و 343 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.

امروز نماد خودرو (ایران خودرو)، فولاد (فولاد مبارکه) و فملی (ملی صنایع مس ایران) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای رتاب (تجارت الکترونیک پارسیان)، کالا (بورس کالا) و قچار (فراورده های غذایی و قند چهارمحال) تعلق داشت و پس از این دو، نمادهای قچار، فکمندح و انرژی بیشترین ورود را داشتند.

* افت 21 درصدی ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 16 هزار و 151 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 8 هزار و 598 میلیارد تومان بود که 53 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 21 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 3 هزار و 555 میلیارد تومان رسید.

* افزایش عرضه در بورس 

در پایان معاملات امروز، 229 نماد با رشد قیمت و 487 سهم نیز با کاهش قیمت روبرو شدند. یعنی حدود 60 درصد بازار امروز قرمزپوش بودند.

در معاملات دوشنبه، 67 نماد صف خرید داشتند و 37 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت 43 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 136 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش 26 درصدی به 181 میلیارد تومان رسید.

سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات امروز به 22.6میلیون تومان و سرانه فروش حقیقی‌ها به 20.5میلیون تومان رسید.