کاهش قیمت دلار در بازار | انتخابات کار خود را کرد؟
در کریدور پنجم، قیمت دلار امروز با کاهش 500 تومانی از دوره قبل، یک روند عقبنشینی تجربه کرد. اسکناس دلار در چند هفته گذشته در یک محدوده قیمتی خاص محبوس شده است. حضور فعالان بازار ارز، این کاهش محدود قیمت را به تائید صلاحیت نامزدهای ریاستجمهوری و امید به آینده برجام مرتبط میدانند.
قیمت دلار در سومین روز هفته با نوسان محدودی در کریدور پنجم، یک کانال عقبنشینی کرد. اسکناس دلار در آخرین معامله روز دوشنبه در پلههای پایانی کانال هشتم از کریدور پنجم بسته شد.
در هفتههای اخیر، دو کانال پایانی کریدور پنجم به منطقه مهم حمایتی برای اسکناس آمریکایی تبدیل شده است. فعالان بازار ارز معتقدند سیاستگذار با ارزپاشی مانع رشد قیمت دلار شده و تا مشخص شدن نتیجه انتخابات، محدوده فعلی برای این اسکناس حفظ میشود.
پیش بینی قیمت دلار
برخی معاملهگران بازار ارز دلیل برگشت قیمت دلار در روز دوشنبه را تایید صلاحیت نامزدهای ریاستجمهوری در روز یکشنبه 20 خرداد و قرار گرفتن برخی از کاندیداها در لیست مذکور و خوشبینی به آینده برجام میدانند.
به نظر میرسد با توجه به دست پر بازارساز و نزدیکی به مقطع حساس انتخابات، ترجیح سیاستگذار ثبات قیمت دلار و چرخش در محدودههای فعلی باشد.
گفتنی است کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار ارز بر این موضوع که قیمت دلار با تورم موجود همخوانی ندارد همعقیده هستند. آنها معتقدند دلار بازارگردان اصلی تعیین قیمت در بازارهاست و با افزایش قیمت سایر اقلام و کالاها و موضوع تورم، دلار از سایر بازارها عقب افتاده است.
راه تتر از دلار جدا شد
شایان ذکر است قیمت درهم روز دوشنبه روی رقم 16 هزار و 80 تومانی ایستاد و کاهش 80 تومانی داشت. تتر برخلاف کاهش دلار افزایش 150 تومانی داشت و روی رقم 59 هزار و 150 تومانی معامله شد.
پوند انگلیس با قیمت 74 هزار و 880 تومانی معامله شد و کاهش 300 تومانی داشت و یورو نیز روی رقم 63 هزار و 380 تومانی ایستاد و کاهش 700 تومانی پیدا کرد.
همچنین قیمت اسکناس و حواله دلار روز دوشنبه تغییری نکرد. اسکناس دلار با رقم 45 هزار و 508 تومانی و حواله دلار نیز با رقم 42 هزار و 491 تومانی عرضه شد.
شایان ذکر است که همچنین قیمت دلار روز یکشنبه (20 اردیبهشت) با نوسان محدودی در کف کانال پایانی کریدور پنجم معامله شد. روند رنج این اسکناس، تحرکات قیمتی 100 تا 200 تومانی داشت. معاملهگران، حرکت خنثی بازار ارز را حاصل تلاش و ارزپاشی سیاستگذار میدانند. به اعتقاد آنها دست بازارساز پر بود و از منابع ارزی به عنوان سرعتگیر رشد دلار استفاده میکرد.
قیمت دلار طی دو روز ابتدایی هفته در محدودهای مشخص نوسان داشت و در آخرین معامله روز یکشنبه در کف کانال 9 کریدور پنجم بسته شد.
معاملهگران بازار ارز معتقدند احتمال افت بیشتر قیمت دلار تا کف کانال هشتم کریدور پنجم وجود دارد و کاهش بیشتر قیمت اسکناس آمریکایی را ضعیف میدانند. فعلاً بازیگران ارزی تمایلی به مبادلات جدی در بازار ندارند و در لاک احتیاطی فرو رفتهاند.
به نظر میرسد در حال حاضر معاملهگران، بازار دلار و طلا را جذاب نمیبینند و ترجیح میدهند تا انتخابات ماه آینده صبر کنند. برخی از معاملهگران قفل شدن حجم نقدینگی را در بازار خودرو و بورس بیشتر از دلار و طلا میدانند و میگویند اگر ریزشهای اخیر بورس را فاکتور بگیریم، در ماههای گذشته سرمایههای سرگردان باعث رونق بازار سهام شدهاند.
تحلیلگران بازارهای مالی با تکیه بر همگرایی تورم با قیمت دلار، این اسکناس را 10 تا 12 هزار تومان عقبتر از تورم میدانند و معتقدند در کوتاهمدت روند بازار ارز تحرکات محدودی دارد؛ اما در بلندمدت قیمت این اسکناس با تورم همراستا میشود.