کاهش 25درصدی «تب مالت» با واکسیناسیون 137هزار رأس دام توسط دامپزشکی
مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: در سال گذشته بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد شاهد کاهش 25 درصدی ابتلا به بیماری تب مالت در استان در پی واکسیناسیون گسترده دام ها بودیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش نقل از یزدرسا، علی فاتحینیا مدیرکل دامپزشکی استان یزد به مناسبت آغاز هفته دامپزشکی در نشستی با اصحاب رسانه با اشاره به تولید روزانه 120 تن گوشت مرغ در استان، گفت: استان یزد طی یکسال اخیر کمترین تنش را برای تامین این فرآورده خام دامی در کشور داشته و حتی به عنوان معین برخی از استانهای دیگر به تامین گوشت مرغ مورد نیاز کمک کرده است.
مدیر کل دامپزشکی استان با بیان این که در هر دوره جوجهریزی در مرغداریهای استان (دو ماه یکبار) دو میلیون قطعه جوجه توزیع میشود، اظهار کرد: هماکنون چهار کشتارگاه طیور در زمینه گوشت مرغ فعالیت دارند و به زودی یک واحد کشتارگاهی دیگر که ماهها دچار تعطیلی شده بود، به چرخه فعالیت بازمیگردد.
وی از واکسیناسیون یک میلیون و 400 هزار قطعه مرغ بومی در استان که عمدتا مربوط به روستاهاست، علیه بیماری نیوکاسل خبر داد و خاطرنشان کرد: در یکسال گذشته از 112 هزار راس دام سنگین در استان تست سل و از پنج هزار و 162 راس اسب نیز تست مشمشه گرفته شده است.
با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی دامپزشکی استان یزد در جهت کنترل و پیشگیری از بیماریهای دامی و بیماریهای مشترک بین انسان و دام تصریح کرد: طی یک سال گذشته 631 هزار و 839 راس دام در استان علیه طاعون نشخوارکنندگان کوچک، 59 هزار و 746 راس دام سنگین و 215 هزار و 751 راس دام سبک علیه تب برفکی، 311 هزار و 123 راس گوسفند و 156 هزار و 747 راس بز علیه بیماری آبله و به صورت هدفمند شش هزار و 356 راس دام علیه بیماری شاربن واکسینه شدهاند.
وی با اشاره به واکسیناسیون شش هزار و 647 قلاده سگ صاحبدار علیه بیماری هاری در یک سال گذشته، گفت: خوشبختانه به دنبال واکسیناسیون 42 هزار و 302 راس دام سنگین و 94 هزار و 569 راس دام سبک علیه بیماری بروسلوز (تب مالت) و حتی واکسیناسیون دامهای عشایر استان در خارج از استان، در سال گذشته بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد شاهد کاهش 25 درصدی ابتلا به بیماری تب مالت در استان بودیم.
وی با بیان این که تعداد ابتلا به تب مالت در استان طی شش ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته از 144 به 114 مورد کاهش یافته است، ابراز امیدواری کرد که این روند نزولی در سال جاری نیز تداوم داشته باشد.
فاتحینیا تعداد تست و کشتار دامهای بیمار در این خصوص طی سال گذشته که همراه با پرداخت غرامت به صاحبان دامهای بیمار بوده است را 500 راس اعلام کرد.
وی از نظارت کامل دامپزشکی بر 24 پایگاه جمعآوری شیر با ظرفیت روزانه 410 تن شیر و نیز تولید روزانه 88 تن تخممرغ در استان خبر داد و گفت: خوشبختانه طی یکسال گذشته هیچ مورد مثبتی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان گزارش نشده و مرغداران استان از این حیث سال آرامی را پشت سر گذاشتند.
فاتحینیا در بخش دیگری از سخنانش افتتاح بخش مولکولی آزمایشگاه دامپزشکی استان و بینیازی از ارسال نمونههای آزمایش به سایر استانها، کلنگزنی و آغاز عملیات اجرایی ساخت آزمایشگاه مرکزی دامپزشکی استان که اکنون از پیشرفت فیزیکی مناسبی برخوردار است و نیز راهاندازی سامانه نظارت و بازرسی در جهت کمک به مستندسازی و تسهیل و تسریع فرآیند نظارت بر اماکن عرضه فرآوردههای خام دامی در استان را از اقدامات دامپزشکی استان در یک سال گذشته برشمرد.
این مسئول افتتاح بخش قرنطینه عرضه دام استان در مهریز با ظرفیت 20 هزار دام سبک و سنگین و نیز جمعآوری و ساماندهی واحدهای دامی و کشتار غیرمجاز در منطقه کشتارگاه قدیم شهر یزد به عنوان واحدهای مزاحم شهری را هم از دیگر اقدامات شاخص دامپزشکی استان ار پارسال تاکنون ذکر کرد.