شنبه 29 دی 1403

کاهش 50 درصدی حضور ناشران افغانستانی در نمایشگاه کتاب تهران

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
کاهش 50 درصدی حضور ناشران افغانستانی در نمایشگاه کتاب تهران

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران روز چهارشنبه، 20 اردیبهشت، آغاز شده و تا 10 روز ادامه خواهد داشت. ناشران افغانستانی امسال با کاهش پنجاه درصدی نسبت به سال گذشته، با داشتن 5 غرفه در این نمایشگاه شرکت کردند.

«محمدرضا شریعتی»، مسئول انتشارات عرفان و از شرکت کنندگان در این نمایشگاه، در گفت‌وگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، علت کاهش چشمگیر استقبال ناشران از این نمایشگاه را بی‌رونق شدن صنعت نشر طی سال‌های اخیر خواند.

وی با اشاره به اینکه کمتر از نیم درصد مهاجران افغانستانی در ایران کتاب‌خوان هستند، از مردم خواست با حضور خود در نمایشگاه از صنعت نشر و نویسندگان افغانستانی حمایت کنند.

شریعتی گفت: «ما از خوانندگان و از کسانی که زبان فارسی برایشان مهم است خواهشمندیم که از ما حمایت کنند و کتاب بخرند.»

مسئول انتشارات عرفان در خصوص انگیزه مهاجران افغانستانی برای کتاب‌خوانی گفت: «هر چقدر مردم بیشتر تمایل داشته باشند کشور و فرهنگ خود را بهتر بشناسند بیشتر کتاب می‌خوانند.»

به باور وی تشویق مردم به «بازشناسی هویت ملی» موجب ترغیب آنها به کتاب خوانی می‌شود.

این ناشر افغانستانی از حمایت مسئولان ایرانی برای تاسیس و سرپا نگه داشتن انتشارات خود قدردانی کرد و افزود: «اگر همکاری و همراهی دوستان ایرانی نبود من هرگز ناشر نمی‌شدم.»

از دیگر انتشارات افغانستانی که در این نمایشگاه حضور داشت، انتشارات آمو، ناشر تخصصی ادبیات داستانی و شعر افغانستان بود.

الطاف، مسئول اجرایی انتشارات آمو، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: «بزرگترین دغدغه ما آشنایی مخاطبان ایرانی با آثار ادبی افغانستان است زیرا متاسفانه مردم ایران آشنایی بسیار کمی با ادبیات افغانستان دارند.»

وی تصریح کرد: «مردم ایران فقط چندنویسنده شاخص مانند خالد حسینی را از افغانستان می‌شناسند و کتاب‌های همان اشخاص را مطالعه می‌کنند.»

الطاف در خصوص بازار یابی کتاب نیز گفت که این مساله یکی از نگرانی‌های ناشران افغانستانی در ایران است زیرا بسیاری از مهاجرین افغانستانی در ایران آشنایی کافی با کتاب‌های افغانستان ندارند.

مسئول اجرایی انتشارات آمو ادامه داد: «طی سال‌های فعالیت خود شاهد همکاری گسترده مسئولین ایرانی در حوزه نشر برای افغانستان بوده‌ایم.»

وی تاکید کرد: «همان روندی که برای انتشارات ایرانی وجود دارد برای مانیز هست و هیچ تفاوتی ندارد.» این ناشر با اشاره به گسترش تولید کتاب‌های صوتی و الکترونیک در دنیا، گفت که متاسفانه تاکنون در این حوزه برای افغانستان کاری انجام نشده است. وی ابراز امیدواری کرد که طی سال‌های آینده اقدامات مثبتی در این حوزه انجام خواهد گرفت.

پایان پیام / ر

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ناشران افغانستانی در ایران کتاب های افغانستان ادبیات افغانستان این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
کاهش 50 درصدی حضور ناشران افغانستانی در نمایشگاه کتاب تهران 2
کاهش 50 درصدی حضور ناشران افغانستانی در نمایشگاه کتاب تهران 3
کاهش 50 درصدی حضور ناشران افغانستانی در نمایشگاه کتاب تهران 4
کاهش 50 درصدی حضور ناشران افغانستانی در نمایشگاه کتاب تهران 5