کتاب «بنیادهای انقلاب اسلامی» رونمایی شد
کتاب بنیادهای انقلاب اسلامی به همت مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم و اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر، با حضور آیتالله اعرافی رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام علی بنایی رئیس موسسه آموزش عالی طلوع مهر در این مراسم ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم از سال 1376 تأسیس شده و طی این مدت در استان منشأ اثر بوده است و در این چند سال اخیر هم یعنی از سال 1395 بحثهایی درباره ضرورتهای انقلاب و نظام دردستور کار قرار گرفته و در این مدت تاکنون 5 جلد کتاب چاپ شده و کتاب «بنیادهای انقلاب اسلامی» ششمین اثری است که در این مجموعه تولید شده است و دو کتاب دیگر در موضوعات انقلاب اسلامی در حال آمادهسازی است.
دبیرکل مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم برگزاری کرسیهای آزاداندیشی دورهای را از دیگر اقدامات این مجمع برشمرد و اظهار داشت: برگزاری کرسیهای آزاداندیشی بر اساس نیاز کشور و با انجام بحثهای کارشناسی یکی از اهداف ما بوده و به همین دلیل هر دوره کرسیها حدود 20 جلسه و حدود 6 ماه به طول انجامیده در حالیکه معمولاً برای برگزاری کرسی آزاداندیشی در جاهای دیگر به جلسات یک ساعته اکتفا میشود.
حجتالاسلام بنایی با بیان اینکه آیندهپژوهی انقلاب در دستور کار ما قرار دارد گفت: احساس ما این است نسبت به این مسئله در کشور کوتاهی و کمکاری شده اما اگر اساس و فلسفه انقلاب اسلامی بازخوانی شود و به نسل جدید برسد و مدیران آن را باور کنند وضعیت ما بهتر خواهد بود و کارآمدی نظام دو چندان مشهود خواهد شد.
در ادامه حجتالاسلام محسن مهاجرنیا رئیس اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر، نیز بیان داشت: متأسفانه در شأن و عظمت انقلاب حقیقتا کاری انجام نشده چرا که این انقلاب بسیار بزرگ است و شأن آن باید بیش از این رعایت شود.
وی اضافه کرد: متأسفانه تاکنون درباره نظام فکری و فلسفی که پشت انقلاب بود کار ویژهای انجام نگرفته و فقط در حد مطالعات جامعهشناختی کارهایی پیرامون انقلاب انجام گرفته است.
حجتالاسلام مهاجرنیا اساس کار خود را پرداختن به فلسفه اصلی انقلاب عنوان کرد و گفت: تلاش ما در این جلسات ابتدا کار کردن روی مبانی و بنیاد انقلاب و آسیبشناسی اصل اندیشه انقلاب اسلامی و سپس به مباحث راهبردهای انقلاب پرداختیم و پس از در ارتباط با تبیین بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری حدود 6 ماه مباحثه و گفتوگو انجام دادیم و به بحث نظریه فرایندی انقلاب اسلامی که مقام معظم رهبری مطرح کردند مفصل پرداختیم.
استاد فلسفه سیاسی حوزه و دانشگاه، افزود: در حال حاضر هم بحث «گفتمان انقلاب اسلامی» در جریان است که ریشه و علت همه این اقدامات به این مسئله برمیگردد که ما به دنبال کشف نظام فکری و فلسفی که زیر ساخت انقلاب بوده است هستیم.
رئیس اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر، همچنین فلسفه انقلاب اسلامی را بنیادگرا و مبتنی بر مبانی فطری دانست و بر تلاش برای تبیین آن تأکید کرد و گفت: اگر روزی دنیا فلسفه انقلاب را از ما طلب کند، کتاب جمع و جوری و جامعی که بتوان ارائه کرد تا ابعاد و زوایای انقلاب را خوب تبیین کرده باشد وجود ندارد و عمده کتابهایی که موجود است کتابهای جامعهشناسی گذشته انقلاب است به همین دلیل ما احساس کردیم کار کردن در این زمینه ضرورت دارد و بنای اولیه ما نیز بر انجام گفتوگوهای داخلی بوده اما به همت حجتالاسلام بنایی اندیشکده مطالعات اسلامی در طلوع مهر ایجاد شد که از ایشان به دلیل اهتمام خالصانه به این مسئله قدردانی میکنم.
*پیشرفت انقلاب اسلامی در گرو جهاد تبیین و جهاد تلاش و کارآمدی
در پایان این مراسم آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه و امام جمعه قم نیز ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن ماه شعبان این ماه را ایام مناسبی برای عبادت و نیایش و دعا دانست و گفت: حضرت امام (ره) نسبت به مناجات شعبانیه عشق و شیفتگی داشتند و بارها در مواقع مختلف از این مناجات که منظومه سیر و سلوک الیالله است تعریف و تمجید میکردند لذا در آغاز ماه شعبان همه باید خود و یکدیگر را توصیه به استفاده و بهرهمندی از فرصتهای این ماه و این مائده بزرگ الهی کنیم.
وی در ادامه به کارهای ارزشمند موسسه طلوع مهر اشاره کرد و این مجموعه را فاخر و ارزشمند خواند و بیان داشت: تلاشهای دوستان در این مجمع و در طلوع مهر در بخشهای مختلف آموزشی، فرهنگی، علمی، تحقیقی و پژوهشی مشهود و قابل ستایش است، ضمن اینکه کارهای سابق این مجموعه نیز رصد و بررسی شده و تاکنون اقدامات ارزشمندی در آن انجام شده است.
آیتالله اعرافی در ادامه اظهارات خود به اهمیت انقلاب اسلامی پرداخت و تصریح کرد: انقلاب اسلامی یک اتفاق خرق عادت و در عین حال یک پدیده قانونمند بود و زمانی که انقلاب در حال شکلگیری بود تا وقتی که به درخشش رسید تقریبا کلیه تحلیلهای سیاسی و اجتماعی دنیا و تئوریهای عالم آن را غیر ممکن و محال میپنداشت.
وی ادامه داد: تحلیلها نشان میداد که آینده دنیا آینده دین و معارف الهی و اتصال به عالم غیب نیست و گاهی حتی به پایان عصر دین تعبیر میشد و این فضای حاکم بر غرب و نظریههای غربی بود اما در این فضا انقلاب اسلامی که یک پدیده شگفتیساز و یک پدیده خرق عادت و شنا کردن خلاف امواج تمدنی غربی بود ظهور کرد که حضرت امام (ره)، جوانان و طلاب قم و ملت ایران در آن عصر این پدیده را تولید کردند.
امام جمعه قم همچنین خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی در عین شگفتیسازی، یک پدیده بدون ریشه و بدون تئوریهای پایه نبود، بلکه ریشه در مبانی استوار و قوی اسلام، حکمت و فلسفه و اخلاق و فقه اسلامی داشت.
وی در ادامه به اقداماتی که در راستای تبیین انقلاب اسلامی انجام شده اشاره و عنوان کرد: کارهایی بحمدالله در این زمینه انجام شده اما این اقدامات بسیار اندک است و مجموع اینکارها به بلندا و ژرفای این انقلاب قد نمیدهد.
مدیر حوزههای علمیه انجام هر اقدامی برای بازشناسی و واکاوی انقلاب را ضروری خواند و گفت: انقلاب اسلامی از اعماق معرفتی سخن میگوید و زوایای آن نگاه فلسفی و حکیمانه، فقهی و حقوقی، اخلاقی و ارزشی است و انقلاب بر این پایههای فکری استوار است.
جدیدترین نشریه موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر شدآیتالله اعرافی دامنه انقلاب را وسیع دانست و اذعان داشت: انقلاب از قم جرقه خورد، و سپس به ایران و بعد از ایران به نقاط دیگر منطقه رسید و در بسیاری از نقاط عالم نیز سایه افکند.
وی در ادامه بیان کرد: اگر ما درست عمل کنیم، این درخت تنومند که ریشه استوار و شاخ و برگ محکمی دارد حتماً سایه افکن خواهد بود.
امام جمعه قم همچنین اعلام داشت: این انقلاب بدون تفنگ و هر اقدام امنیتی و نظامی رقم خورد که اگر تبیین شود و در دنیا حرف خود را بزند خریدار دارد اما مشروط به این است که این حرف درست مطرح شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حماسه آفرینی مردم در 22 بهمنماه سال جاری و حضور گسترده در راهپیمایی گفت: این حماسه از اندیشه الهی و هوش و فهم ملت برمیخیزد و همه ما وامدار این ملت هستیم.
وی در پایان اظهار داشت: برای حرکت به جلو و ماندگاری انقلاب، مقام معظم رهبری دو کار ترسیم کردند که یکی جهاد تبیین و دیگری جهاد کار و تلاش و کارآمدی است که باید در این راستا از کسانی که برای باروری بیشتر انقلاب تلاش میکنند تقدیر کرد.