یک‌شنبه 11 آذر 1403

کتاب چهلستون در حوزه سواد مالی رونمایی شد

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
کتاب چهلستون در حوزه سواد مالی رونمایی شد

کتاب چهلستون با محوریت بررسی ریشه‌های سواد مالی با حضور دکتر مظفری قائم‌مقام معاونت صدای سازمان صدا و سیما و دکتر کوچک‌زاده مدیر رادیو گفت‌وگو در آکادمی هوش مالی رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی آکادمی هوش مالی، برنامه رادیویی چهلستون در چهل قسمت با همکاری آکادمی هوش مالی و رادیو گفت‌وگو تهیه و پخش شد. این برنامه در گفت‌وگو با کارشناسان و متخصصان رشته‌های گوناگون به بررسی ریشه‌های سواد مالی می‌پرداخت. به منظور ترویج هر چه بیشتر مباحث مطرح‌شده، چکیده این برنامه گفت‌وگومحور در قالب کتاب چهلستون توسط آکادمی هوش مالی تهیه و تنظیم و به وسیله انتشارات قدیانی منتشر شد. این کتاب با حضور دکتر مظفری قائم‌مقام معاونت صدای سازمان صدا و سیما، دکتر کوچک‌زاده مدیر رادیو گفت‌وگو، دکتر کمیل رودی مدیر آکادمی هوش مالی، دکتر خیامی عضو هیات علمی دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع)، دکتر مریم جلالی برنامه ساز رادیو و تلوزیون، دکتر افراسیابی معاون امور محتوایی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال، دکتر علی رسولی‌زاده کارآفرین برتر ملی و مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان پارت و نادر قدیانی مدیر انتشارات قدیانی رونمایی شد.

دکتر مظفری قائم‌مقام معاونت صدای رسانه ملی در این مراسم گفت: وجود مجموعه‌هایی دغدغه‌مند مثل آکادمی که با هوشمندی و تحلیل دقیق شرایط، اولویت‌ها را تشخیص داده‌اند و وارد این حوزه مهم شده‌اند بسیار ارزشمند است. طبق تعریف یونسکو، منظور از سواد آن چیزی است که فرد با استفاده از آن بتواند تغییر ایجاد کند و البته این همان تعریف علم نافع است که اسلام هزار سال پیش بر آن تاکید داشته است. سواد مالی به افراد کمک می‌کند با تدبیر درست، در وضعیت مالی زندگی خود و به تبع آن، جامعه، تغییر و بهبود ایجاد کنند.

وی خاطرنشان کرد: آموزش و ترویج سبک زندگی مالی و اقتصادی ایرانی و اسلامی از جمله وظایف مهم سازمان صدا و سیما بشمارمی‌رود که برای تحقق این امر لازم است انگاره‌سازی صورت‌گیرد؛ و همان‌طور که گفته شد ما در یک آوردگاه بزرگ اقتصادی هستیم که توانمندسازی مردم در مواجه درست با این امر، حیاتی است.

قائم‌مقام معاونت صدای سازمان صدا و سیما اظهار داشت: باتوجه به فعالیت‌های گسترده آکادمی هوش مالی در حوزه سواد مالی در کشور، با همکاری معاونت صدا جمهوری اسلامی می‌توان برنامه‌های مشترک متعددی طراحی و اجرا کرد. همچنین ما در معاونت صدا آمادگی داریم طرح جامع مشترکی با آکادمی هوش مالی تدوین کنیم تا بتوانیم در بلندمدت و میان‌مدت به آموزش سواد مالی به اقشار مختلف جامعه کمک کنیم.

دکتر مظفری خاطرنشان کرد: وظیفه امروز رسانه، اصلاح مفاهیم غلط در اذهان جامعه است. برای رفتارسازی و تغییر سبک زندگی از طریق رسانه، انگاره‌های افراد باید تغییر کند. چرا که انگاره‌ها قابل تصحیح نیستند بلکه قابل جایگزینی هستند. برای جلب توجه مردم به سواد مالی و بهبود تدبیر زندگی باید انگاره‌ای که جامعه به مسائل مالی دارد را تغییر داد و تنها راه حل آن هنر است. در آوردگاه رسانه‌ای، رسانه ملی برای دانشگاه بودن باید این انگاره‌ها را به درستی و با ابزار هنر بهبود دهد.

وی ادامه داد: مرحله پس از گفت‌وگوهای کارشناسی و دیدن ریشه‌های سواد مالی از منظر تخصصی، گفت‌وگو با مردم است؛ تا آن‌ها از موانع و مشکلات بگویند و از این طریق راه‌کارها استخراج شود. سپس نه تنها از مسیر صدا که از همه مدیوم‌ها و به صورت 360 درجه، پیام در اختیار جامعه قرار گیرد.

دکتر مریم جلالی برنامه‌ساز رادیو و تلوزیون نیز در این مراسم گفت: در جامعه نباید از نقش زنان غافل شویم چرا که زنان در ایجاد رفتارهای درست مالی نقش بسیار موثری دارند.

وی اظهار داشت: توجه ویژه آکادمی هوش مالی به آموزش و ترویج سواد مالی میان جامعه زنان و خانواده، کیفیت و سرعت توسعه سواد مالی را دوچندان خواهد کرد.

دکتر علی رسولی‌زاده مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان پارت نیز در این مراسم گفت: افزایش توانمندی مردم در مدیریت مالی شخصی، نیازمند دو مؤلفه آگاهی و دسترسی به ابزار است. آکادمی هوش مالی، ذیل شرکت دانش‌بنیان پارت، ماموریت نخست، یعنی افزایش سواد مالی جامعه را دنبال می‌کند و تهیه برنامه‌هایی با همکاری صدا و سیما از جمله این اقدامات است.

این کارآفرین برتر ملی افزود: شرکت دانش‌بنیان پارت با ایجاد سامانه‌هایی چون سیگنال، مرآت، رسام و... دسترسی مردم به ابزارهای مالی را توسعه می‌بخشد به صورتی که اکنون 8 میلیون کاربر یکتا از این خدمات که بر مبنای هوش مصنوعی ارائه می‌شود استفاده کرده‌اند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان پارت تاکید کرد: به منظور توسعه زیرساخت‌ها و سامانه‌های متنوع مالی که بتواند نیاز مردم را در ابعاد مختلف مرتفع سازد، پارت با دانشگاه‌های مختلف کشور از جمله دانشگاه‌های تهران، علم و صنعت، صنعتی شریف و فردوسی مشهد در تعامل است و فعالیت‌های گسترده آموزشی و پژوهشی در حال اجراست.

نادر قدیانی موسس و مدیر انتشارات قدیانی در این مراسم گفت: موضوع سواد مالی از جمله موضوعات بسیار مهم و ضروری کشور است که آکادمی هوش مالی باید با قدرت به حرکت خود در آموزش و گسترش این امر ادامه دهد؛ چراکه همان‌طور که تجربه انتشارات قدیانی در مدت چنددهه فعالیت خود نشان داده، کارهای جدید در ابتدای امر، با انتقادها و مقاومت‌های زیادی روبه‌رو می‌شوند اما باید با قدرت، مسیر درست انتخاب‌شده را طی کرد.

دکتر کمیل رودی مدیر آکادمی هوش مالی نیز در این مراسم گفت: نهضت سواد مالی نیازمند همکاری نهادهای مختلف است. در این میان رسانه، با زبان تخصصی و مؤثر خود می‌تواند مردم را مفهوم و ضرورت سواد مالی آشنا کند و توجه جامعه را به این نیاز جلب کند.

وی خاطرنشان کرد: تهیه یک برنامه مفصل در چهل قسمت و با حضور صاحب‌نظران مختلف امری دشوار بود که با همکاری رادیو گفت‌وگو انجام پذیرفت که نویدبخش تهیه برنامه‌های اثربخش دیگر خواهد بود.

برنامه رادیویی «چهلستون؛ چهل گفت‌وگو درباره ریشه‌های سواد مالی» به همت شبکه رادیویی گفت‌وگو و با همکاری آکادمی هوش مالی تهیه و چهارشنبه هر هفته ساعت 10 صبح از این شبکه رادیویی پخش شد. این برنامه با حضور چهل کارشناسان برجسته همچون دکتر سیدمحمد حسینی (معاون رئیس‌جمهور)، دکتر هامونی (مدیرعامل فرابورس ایران)، دکتر عبدالکریم خیامی (عضو هیأت علمی دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق علیه السلام)، دکتر سجادی نیری (دبیر سابق ستاد فناوری‌های نرم ریاست‌جمهوری)، دکتر علیرضا نبی (کارآفرین اجتماعی)، دکتر مریم جلالی (عضو شورای رده‌بندی سنی سینما)، دکتر علی رسولی‌زاده (کارآفرین برتر ملی) و... به ابعاد گوناگون اجتماعی‌فرهنگی ترویج سواد مالی پرداخت. دسترسی به قسمت‌های مختلف این برنامه از طریق لینک زیر امکان‌پذیر است.

https://b2n.ir/j78101