کدام بانکها فقط 2 درصد از منابع خود را صرف اعطای وام مسکن کردند؟
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره شرایط اعطای وام مسکن از سوی بانکها بر اساس قانون جهش تولید مسکن پرداخت.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره شرایط اعطای وام مسکن از سوی بانکها بر اساس قانون جهش تولید مسکن پرداخت.
به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی یوسفی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در برنامه تهران بیست درباره تأمین مالی نهضت ملی مسکن گفت: در قانون جهش تولید مسکن مقرر شد بانکها سال اول یعنی 1400، 360 همت به حوزه مسکن تخصیص دهند و و سال دوم یعنی 1401 باید 500 همت به این حوزه تخصیص میدادند. یعنی در این دو سال باید 900 همت وام پرداخت میشد. سیستم بانکی در این 5 ماه اصلاً وام مسکن و سایر وامهای خرد را پرداخت نکرده است.
وی ادامه داد: بانک مسکن 34 درصد منابعش را به این خوزه تخصیص داده، بانک ملی 2 درصد، بانک سپه 13 درصد بانک صادرات 2 درصد، بانک تجارت 3 درصد، بانک ملت 3 درصد از منابع خود را صرف اعطای تسهیلات مسکن کرده اند. بانکهای تجاری و خصوصی اصلاً همکاری برای اعطای تسهیلات مسکن ندارند.
یوسفی با بیان اینکه در سال جاری تاکنون 25 همت به حوزه مسکن تخصیص داده شده است افزود: در نهضت ملی مسکن 6 میلیون ثبت نام کردند و در نهایت 1 و نیم میلیون تأیید و به سیستم بانکی شدند و باز هم در نهایت 400 میلیون در مسیر دریافت تسهیلات رسیده اند و در نهایت 150 همت وام پرداخت شده است که باید 900 همت میبود.
یوسفی در ادامه بیان کرد: در کشور ما اگر مردم حقوقشان را اصلاً خرج نکنند 35 سال طول میکشد تا خانه دار شوند و اگر از درآمد خود یک سوم را پس انداز کنند 90 سال باید انتظار بکشند تا خانه دار شوند. ساخت و ساز در دهه 90 با پروژه مسکن مهر خیلی بالا رفت ولی به دلیل مشکلات آن این پروژه را کاملاً متوقف کردیم که نباید به این صورت برخورد میکردیم.
3 بانک بالای 100 واحد مسکن دارند
وی در ادامه بیان کرد: دو موضوع کاهش فاصله عرضه و تقاضا و کاهش سوداگری در تجربه مسکن کشورهای مختلف دنیا برای کاهش قیمت مسکن وجود دارد. ما در کوتاه مدت از سیاستهای مالیاتی باید برای کنترل قیمت مسکن کمک بگیریم که در کوتاه مدت نتیجه هم داد. 3 بانک مسکن، ملی و ملت ما بالای 100 واحد مسکن دارند. 30 هزار مورد از این واحدها معرفی شده اند و اگر تعیین تکلیف نشوند باید مالیات خالی بودن این خانهها را بپردازند. بانک مرکزی نرخ تسهیلات 18 درصدی را اعلام نمیکند.
وی ادامه داد: بنا بود نرخ تسهیلات از 23 درصد به 18 درصد کاهش پیدا کند که بانک مرکزی هنوز آن را ابلاغ نکرده است، از سوی دیگر دوره بازپرداخت این وام مسکن هم باید افزایش پیدا کند تا مردم بتوانند این وام را بگیرند و قسط آن را بپردازند.
وزارت علوم و بهداشت زمینهای مازاد خود را واگذار نمیکنند
یوسفی گفت: برخی از وزارت خانه همکاری برای اعطای زمینهای مازاد خود را ندارند مثل وزارت علوم و وزارت بهداشت که زمینهای خود را الحاق نمیکنند و حاضر نیستند این زمینها تبدیل به مسکن شود و حداقل در اختیار کارمندان و اعضای هیأت علمی و دانشجویان متاهلی خودشان قرار بگیرند.
یوسفی در ادامه بیان کرد: در روستاها با طرح هادی جلوی توسعه شهرها را گرفته ایم و در شهرها با طرح جامع جلوی توسعه شهرها را گرفته ایم. ما باید به صورت کارشناسی شده و در نظر گرفتن تمام مؤلفهها شهرها را توسعه دهیم. هر منابعی در حوزه مسکن مثل مالیات و برگشت تسهیلات به صندوق ملی مسکن باید واریز میشد در سال 1401 و سال 1402 باید 30 همت منابع گذاشته میشد ولی 10 و نیم همت برای صندوق ملی مسکن گذاشته شد. دولت میتواند زمین را بیاورد و انبوه سازان و فعالان واقعی مسکن میتوانند کمک کنند و چندین هزار واحد مسکن ساخته شود.