سه‌شنبه 6 آذر 1403

کربکندی: در گروه مرگ نیستیم اما آسان هم نیست / نباید ناامید باشیم

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
کربکندی: در گروه مرگ نیستیم اما آسان هم نیست / نباید ناامید باشیم

یک کارشناس فوتبال می‌گوید گروه تیم ملی ایران در جام جهانی نه گروه مرگ است نه گروه زندگی و می‌توان امیدوار بود.

رسول کربکندی در گفت و گو با ایسنا، درباره هم‌گروهی تیم ملی ایران با تیم های انگلیس، آمریکا و برنده پلی آف اروپا (برنده دیدار ولز - اوکراین یا اسکاتلند) گفت: در گروهی هستیم که نه سخت است و نه آسان. می توان با هر دیدی به این گروه نگاه کرد. نمی توان تیم ها را دست کم گرفت. در حال حاضر شناخت زیادی از آمریکا ندارم اما با این تیم در فرانسه بازی کرده بودیم. با این حال فکر می‌کنم ایران با انگلیس هماهنگ‌تر است. آن ها میل به بازی فیزیکی و توپ‌های بلند دارند که می‌تواند متناسب با نوع بازی ایران باشد.

وی با بیان اینکه ایران نه در گروه مرگ قرار گرفته و نه گروه راحتی دارد، گفت: ما نسبت به ژاپن در گروه بهتری قرار داریم و می‌توانیم امیدوار به انجام سه بازی خوب باشیم.

این کارشناس فوتبال درباره اینکه انگلیس نسبت به یک دهه گذشته متحول شده و نسل حاضر توانسته موفقیت‌هایی نظیر نایب قهرمانی یورو 2020 و مقام چهارم جام جهانی 2018 را به دست آورد، اظهار کرد: انگلیس در این سال‌ها متحول شده است. تمرکز آن‌ها از مسابقات باشگاهی به تیم ملی این کشور آمده است. نوع بازی این تیم عوض شده است. به هر حال انتظار از کشوری که برای اولین بار در آن فوتبال بازی شده، بیشتر است. اولین بازی ما هم با انگلیس است که می‌تواند یک شروع خوب یا بد باشد. البته اصلا نمی توان ناامید بود.

کربکندی با بیان اینکه مهم است تیم ملی در بخش تدافعی تبدیل به تیم خوبی شود، گفت: یکی از چیزهایی که نیاز داریم این است که خوب دفاع کنیم و شرایط بدنی خوبی داشته باشیم تا خیلی خوب مقابل رقبای خودمان بجنگیم. کی‌روش حداقل یک کار دفاعی خیلی خوب را به تیم ما آموزش داد. از مهاجم تا مدافعان ما خیلی خوب دفاع می کردند. الان این وضعیت را در تیم ملی نمی‌بینم. به قدری که تمرکز و تاثیرگذاری ما روی بخش تهاجمی است، به دفاع فکر نمی‌کنند. مربی ما کار سختی دارد. باید با برگزاری بازی های تدارکاتی مشابه سازی انجام شود ولی باید در هفت هشت ماه باقی مانده یاد بگیریم که خوب دفاع کنیم.

او در واکنش به اینکه بازیکنان آمریکا در تیم‌های چلسی، یوونتوس و بارسلونا بازی می‌کنند و تیم های اروپایی ولز، اوکراین و اسکاتلند هم شرایطی مشابه به آمریکا دارند و ایران بازی راحتی با این تیم‌ها نخواهد داشت، گفت: آن دوره که برای اولین بار به جام جهانی رفتیم، اولین گل خودمان را به اسکاتلند زدیم. الان هم هر کدام از تیم‌ها در گروه ما باشند، نباید آن ها را از دسته چهارم قرعه کشی دانست چرا که به خاطر شرایط جنگی اوکراین این اتفاق رخ داد. فکر می‌کنم سید چهارم ما خوب نبود و با تیم‌های خطرناکی روبرو هستیم.

کربکندی تاکید کرد: حالا حریفان خودمان را شناختیم و باید برنامه ریزی کنیم. یکی از مشکلات ما در این سال ها بازی با تیم های بزرگ بوده است و باید با برگزاری دیدارهای تدارکاتی، شبیه سازی کنیم. وزارت امور خارجه می‌تواند در این بخش به ما کمک کند. باید خیلی خوب ارتباط برقرار کنیم و بازی های تدارکاتی خوبی داشته باشیم. قبل از جام جهانی 78 آرژانتین با بلغارستان، کرواسی و تیم ملی فرانسه بازی کردیم. اگر قرار باشد با تیم‌های معمولی دنیا بازی کنیم، به دردمان نمی‌خورد.

او در پاسخ به این سوال که به نظر اسکوچیچ باید در بخش تدافعی، تغییراتی در بازی تیم ملی انجام دهد گفت: ما در وهله نخست باید دروازه خودمان را حفظ کنیم. در دو دوره گذشته مقابل آرژانتین، اسپانیا و پرتغال خوب دفاع کردیم و نتایج ما آبرومند بود. مردم هم با توجه به شناختی که از تیم‌های حاضر در جام جهانی داشتند، اعتراضی نکردند چون نتایج خوبی داشتیم. این دیدگاه که بگوییم دفاع نمی‌کنیم و حمله می کنیم کارساز نیست.

این کارشناس فوتبال در پاسخ به اینکه تیم ملی در بازی نخست با انگلیس بازی خواهد کرد و آیا شکست بد در این بازی نتایج بدتری خواهد داشت و در سوی مقابل بازی خوب مقابل این تیم می‌تواند به آثار روحی مناسبی منجر شود، گفت: در این بازی چیزی از ارزش های ما کم نمی‌شود. فوتبال انگلیس خیلی فیزیکی و درگیرانه است و باید مراقب باشیم که با خطاهای مکرر اخراجی و پنالتی ندهیم. قطعا گروه آنالیز تیم ملی باید ویژگی این تیم‌ها را پیدا کند و تیم‌مان در چرخه آموزش خوبی قرار گیرد و با آمادگی بدنی بالا، تبدیل به یک تیم جنگنده شود. قطر کشور گرمسیری است و باید بتوانیم خوب بجنگیم و بدویم و دروازه خودمان را حفظ کنیم. با مهاجمان و هافبک های نفوذی خوب، می توانیم از حداقل فرصت ها به گل برسیم و دروازه خودمان را هم حفظ کنیم.

کربکندی در پاسخ به این سوال که آیا موافق ادامه همکاری با اسکوچیچ است، گفت: زمانی او را آوردیم که امیدی به صعود نداشتیم و باید همه بازی‌ها را می‌بردیم و ناامیدی سراسر فوتبال ما را گرفته بود. اسکوچیچ آمد و با مهره‌هایی که با ویلموتس ناکام بودند، موفق شد. غیر منصفانه بود که بعد از یک باخت به کره جنوبی هجمه ای علیه اسکوچیچ ایجاد کنیم. به نظر می رسد این مربی که تجربه اولش در جام جهانی است، باید از تمامی فاکتورهایی که می‌تواند کمک کند، استفاده لازم را به عمل آورد. هر چه خط هافبک و حمله ما پرمهره است باید در خط دفاعی به بازیکنان بهتری دست پیدا کنیم. وقتی یک بازیکن ما مقابل کره جنوبی مصدوم شد، دچار مشکل شدیم. باید روی این مسائل کار کنیم و برنامه ریزی خوبی داشته باشیم. سازمان مجلس و دولت می‌توانند در زمینه آماده‌سازی تیم ملی به ما کمک کنند. نگرش ما این نباشد که فلان بازیکن مال استقلال و پرسپولیس است. باید بهترین‌ها را انتخاب کنیم. اکثریت بازیکنان حاضر در ترکیب تیم ملی لژیونرها هستند. باید یک تاکتیکی اتخاذ کنیم که در حمله و دفاع به کار ما بیاید.

وی درباره تغییرات تیم ملی در درون دروازه و جابجایی عابدزاده و بیرانوند بعد از اشتباه در بازی‌های ملی گفت: دوره قبل هم که به جام جهانی رفتیم، نمی دانستیم گلر اول ما کیست. دروازه‌بانی پستی نیست که تردیدی در آن داشته باشیم که چه کسی بازی می‌کند. خیلی زود باید دروازه بان اول خودمان را پیدا کنیم تا اعتماد به نفس لازم را به دست آورد و فشار روحی را از روی خود بردارد. این دو دروازه بان خوب هستند. ضمن اینکه بیرانوند تجربه بیشتری در میدان‌های بزرگ دارد. باید دروازه‌بان خودمان را زودتر از جام جهانی مشخص کنیم که فشار روانی از روی آن‌ها برداشته شود و نگذاریم تا روز آخر نگران باشد. باید آرامش و اعتماد به نفس داشته باشد.

انتهای پیام