کرونا؛ چالش جدی هتلداران / بیکاری یک هزار و 600 نیروی شاغل واحدهای اقامتی در کردستان!
در روزهایی که تحریم، اقتصاد نفتی ایران را هدف قرار داده بود لذا بسیاری از مسئولان انتظار داشتند که با استفاده از فرصت گردشگری بخشی از این تحریم را خنثی و با جذب گردشگران و توریستها به اقتصاد کشور کمک کنند اما متأسفانه با پیدا شدن سروکله کرونا حال این بخش بهخودیخود مورد تحریم واقع شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، دیر یا زود سایه شوم کرونا از کشور رخت برخواهد بست و این چالشهای میان اقتصاد و کرونا است که جایگزین مشکلات حوزه سلامت خواهد شد؛ صنعت گردشگری و در ادامه آن صنف هتلداران از اصلیترین مشاغلی محسوب میشوند که با شیوع بیماری کرونا و ممنوعیت سفرها دچار ضرر شدند.
در روزهایی که تحریم اقتصاد نفتی ایران را هدف قرار داده بود لذا بسیاری از مسئولان انتظار داشتند که با استفاده از فرصت گردشگری بخشی از این تحریم را خنثی و با جذب گردشگران و توریستها به اقتصاد کشور کمک کنند اما متأسفانه با پیدا شدن سروکله کرونا حال این بخش بهخودیخود مورد تحریم واقع شد.
صنعت گردشگری و در ادامه آن صنف هتلداران از اصلیترین مشاغلی محسوب میشوند که با شیوع بیماری کرونا و ممنوعیت سفرها دچار ضرر شدند.
این استان با برخورداری از 32 هتل، 2 هتلآپارتمان و 24 مهمانپذیر با تعداد 2 هزار و 681 تخت بر این خیال بود تا نوروز امسال با بهره گیر یاز ظرفیت این تختها بتواند مرهمی بر درآمد صنعت گردشگری بگذارد که ویروس کرونا نهتنها مانع تحقق این آرزو شد بلکه نمک بر زخم این صنعت زد.
لغو شدن رزرو تمامی هتلها و همچنین ممنوعیت ورود مسافران عراقی به استان کردستان آنهم در استانی که هنوز ظاهرا مورد مثبتی از این بیماری در آن دیده نشده است برای جامعه هتلداران بسیار سنگین تمامشده است و بنا بر گفته آنها ضرر اقتصادی غیرقابل جبرانی به آنها تحمیل میکند.
مسئولان چارهای بیندیشند
بیگی صاحب یکی از هتل های استان کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی افزود: همه این مشکلات دست در دست یکدیگر باعث شدند که این صنعت دچار چالشهای جدی شود و امید است مسئولان مربوطه با چارهاندیشی، هرطور که هست این صنعت را حفظ کنند، چون صنعت گردشگری از مهمترین راههای کسب درآمد برای کشور و بهویژه شهر سنندج است و اگر به آن توجه نشود از درآمد پایدار و درازمدت آن محروم خواهیم شد.
وی تصریح کرد: سرمایهگذاران در این بخش نیازمند تفکر و مساعدت مسئولان هستند تا این صنعت را پایدار نگه دارند؛ مسائل اشتغالزایی، درآمدهای ارزی و صدور فرهنگ به دیگر کشورها به وسیله توریست، وجود دارند که نشان میدهد باید توجه ویژهای به صنعت گردشگری داشت.
تسهیلات کمبهره راهگشای هتلداران است
وی بیان کرد: میتوان تسهیلات با بهرههای زیر 10 درصد به این صنف داده شود تا آنها بتوانند تنها هزینههای جاری خود مانند دستمزد پرسنل را جبران کنند.
بیکاری یک هزار و 600 نیروی شاغل واحدهای اقامتی در کردستان
حمید حمیدی رییس جامعه هتلداران کردستان گفت: حدود یک هزار و 600 نفر از نیروهای شاغل در واحدهای اقامتی کردستان نیز بر اثر شیوع ویروس کرونا بیکار شدهاند.
وی با بیان اینکه به دنبال این اتفاق، اسامی افراد بیکار شده را در سامانه سازمان تامین اجتماعی ثبت کردیم، افزود: دولت قرار بود بستههای حمایتی و بیمه بیکاری به این افراد پرداخت کند، اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.
رییس جامعه هتلداران کردستان یادآور شد: برای جلوگیری از سرگردانی پرسنل و بهبود وضعیت کار، اسامی هتلها در سامانه اداره بهداشت ثبت و کد بهداشتی دریافت شد، ضمن اینکه از اول خرداد مراکز اقامتی بازگشایی شدند.
حمیدی با اشاره به اینکه در هر هتل براساس جذب مسافر و سطح اشغال، پرسنل بکارگیری میشوند، گفت: به مدیران هتلها پیشنهاد دادیم، برای جلوگیری از اخراج کادر خود، طبق قراردادهای کوتاه مدت افراد را بکار گیرند، یعنی در صورت افزایش مسافر، تعداد روزهای فعالیت کادر نیز بیشتر شود.
وی سطح اشغال هتلها را از اول خرداد تقریبا مناسب و حدود 30 درصد اعلام کرد و اظهار داشت: این وضعیت دوباره افت کرده و اکنون به کمتر از 10 درصد کاهش یافته است.
رییس جامعه هتلداران کردستان گفت: در صورت ادامه شیوع بیماری کرونا، کار هتلداری با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد و حتی ممکن است به سمت ورشکستگی پیش برود.
اگر به مشاغل خسارتدیده از این شرایط توجه کافی نشود، پس از پایان یافتن چالش کرونا با اقتصاد ویرانشدهای روبهرو میشویم که احیای آن به آسانی ممکن نخواهد بود، به نظر میرسد اقتصاد امروز کشور نیاز به مدافعانی دارد که همچون مدافعان سلامت، برای مهار مشکلات اقتصادی مردم از جان خویش مایه گذارند.
انتهای پیام /