چهارشنبه 15 اسفند 1403

کرونا 15 میلیارد ریال به گلخانه‌های شهرستان اردل خسارت زد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کرونا 15 میلیارد ریال به گلخانه‌های شهرستان اردل خسارت زد

شهرکرد - ایرنا - مدیر جهادکشاورزی اردل گفت: شیوع ویروس کرنا و کسادی بازار گل، افزون بر 15 میلیارد ریال خسارت به بخش گلخانه‌ها و تولید گل شاخه‌بریده این شهرستان وارد کرد.

روح‌الله سعیدی روز سه‌شنبه در گفت وگو با ایرنا، ظرفیت تولید گل تزئینی این شهرستان را یک میلیون و 750 هزار شاخه برآورد کرد و اظهار داشت: این شهرستان قطب تولید گل شاخه‌بریده چهارمحال و بختیاری است.

وی، راه‌انداری دو گلخانه مجهز و نوین به مساحت یک هزار و 600 متر مربع در دولت تدبیر و امید در این شهرستان را یادآور شد و گفت: اکنون مجهزترین سیستم‌های به روز گلخانه‌ای کشور در روستای دورک قنبری در بخش میانکوه این شهرستان با تولید ظرفیت دوره یک میلیون شاخه گل رز فعال شده است اما با شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال گذشته محصولات تولیدی این گلخانه بدلیل کسادی بازار و ممنوعیت تردد و حمل نقل نابود شد.

مدیر جهادکشاورزی اردل، با اشاره به اینکه، گلهای تولیدی در گلخانه های این شهرستان در هشت رنگ متفاوت است، افزود: محصول تولیدی علاوه بر تامین نیاز داخل استان، به استانهای اصفهان و تهران صادر می‌شود.

گزارش ایرنا، طبق گزارش کارشناسان سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، مساحت گلخانه‌های این استان 22 هکتار است که به طور میانگین در هر مترمربع 110 شاخه گل رز تولید می‌شود. گل رز تولیدی چهارمحال و بختیاری در 10 رقم از نظر تنوع رنگ تولید می‌شود که به دلیل ارتفاع بالا از سطح دریا و شرایط آب و هوایی مناسب کیفیت بالایی دارد. با توجه به تشدید پدیده خشکسالی و کاهش منابع آبی استان طی چند سال گذشته، بهره‌برداران بخش کشاورزی با تغییر الگوی کشت و راه اندازی گلخانه‌ها به سمت توسعه گل شاخه بریده و تولید سبزی و صیفی سوق داده شده‌اند. هم‌اینک 43 واحد گلخانه سبزی و صیفی کاری در این استان فعال است.

شهرستان اردل در 90 کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد که افزون بر دو هزار هکتار باغات مثمر و 19هزار هکتار اراضی زراعی آبی و دیم دارد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*