کسب رتبه بالای جهان در ناوگان مالکیت تحت پرچم
راستاد با اشاره به واگذاری ساماندهی جزایر از سوی شورای امنیت به سازمان بنادر گفت: کشور ما از نظر ناوگان مالکیت تحت پرچم جزو رتبههای بالای جهان است.
به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در مراسم روز جهانی دریانوردی با اشاره به تأکید رئیس جمهور مبنی بر توسعه اقتصاد دریامحور گفت: ما از نظر ناوگان مالکیت تحت پرچم جزو کشورهای رتبههای بالای جهان هستیم که شرکت نفت کش در میان رتبههای اول تا پنجم و شرکت کشتیرانی چهاردهم دنیاست.
مدیرعامل سازمان بنادر افزود: ظرفیت بنادر ما 260 میلیون تن است که 150 میلیون تن آن مورد استفاده قرار میگیرد و ظرفیت خالی قابل توجهی داریم.
مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: استقلال کشور باید به گونهای رشد یابد و همزمان تحریمهای ظالمانه رفع شود تا از ظرفیت بنادر استفاده کنیم.
او بیان کرد: باید علاوه بر واردات و صادرات کالاهای خودمان به جذب بار سایر کشورها نیز بپردازیم. شرکتهای کشتیرانی و نفت کش قبلا این کار را میکردند، اما با تحریمها جذب بار خارجی متوقف مانده است.
راستاد تصریح کرد: با ظرفیت خالی بنادر کشور به دنبال این هستیم که کالاهای ترانزیتی را جذب کنیم و بنادر کانتینری کشور به بنادر ترانشیپی تبدیل شوند. در حال حاضر پهلو گیری کشتیهای کانتینری از بنادر ما خصوصا بندرعباس منع شده است که اگر تحریمها برداشته شود ظرفیت تبدیل شدن به هاب ترانشیتی منطقه را داریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: در بخش صنایع دریایی و تولید شناور در داخل نیاز به فاینانس داخلی داریم در حال حاضر اگر مدیران کشتیرانی و نفت کش به شرکتهای کشتی کاری بزرگ دنیا بروند تنها 10 درصد هزینه را پرداخت میکنند و مابقی توسط سازنده تأمین میشود. ما هم باید با حمایت سازمانهای کشور فاینانس داخلی را برای سفارش ساخت کشتی راه اندازی کنیم.
او بیان کرد: نیازهای دو دهه آتی در حمل و نقل دریایی به کشتی سازی داخلی اعم از بخش خصوصی و شرکتهای وابسته به وزارت دفاع و سپاه ارائه داده ایم. از نظر کیفیت و مدیریت سرعت تولید از این شرکتها راضی هستیم.
راستاد از عزم سازمان بنادر برای جایگزینی ناوگان ایرانی با ناوگان خارجی برای ساخت فعالیتهای آفشور خبر داد و گفت: ما هم در این سازمان از تسهیلات وجوه اداره شده برای انجام این عزم حمایت میکنیم.
این مقام مسئول با اشاره به برنامه ریزی برای نوسازی ناوگان منطقهای و سنتی گفت: امیدواریم با رفع تحریمهای ظالمانه و محدودیتهای تحمیلی شاهد رشد صنایع دریایی باشیم.
مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در بخش جزایر سالها اختلافاتی میان نهادهای مسئول در سازماندهی جزایر وجود داشت، اما اخیرا در کارگروه ساماندهی مرزهای شورای امنیت کشور، اجرای طرح ساماندهی 35 جزیره به سازمان بنادر و دریانوردی واگذار شد که این سازمان موظف به تهیه برنامه عملی برای ساماندهی این جزیرهها اعم از نظامی، نفتی، تجاری و گردشگری شد.