چهارشنبه 7 آذر 1403

کلهر: بودجه ورزش صرف دردانه‌های فوتبال می‌شود که نیازهای‌شان تمامی ندارد / آزادسازی باید برای اماکن ورزشی هم رخ بدهد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
کلهر: بودجه ورزش صرف دردانه‌های فوتبال می‌شود که نیازهای‌شان تمامی ندارد / آزادسازی باید برای اماکن ورزشی هم رخ بدهد

معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش گفت: سال 1400 اگر بودجه‌ای بوده، صرف ورزش قهرمانی مخصوصاً فوتبال و دردانه‌ها یعنی استقلال و پرسپولیس شده که نیازهای‌شان تمام نمی‌شود.

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، سینا کلهر، معاون فرهنگی و توسعه حوزه همگانی وزارت ورزش و جوانان در نشست خبری اولین دوره مسابقات مینی فوتبال روستایی و عشایری سراسر کشور اظهار داشت: رویدادهای «جام پرچم» حداقل هر سه ماه یک بار برگزار خواهد شد. نکته اول اینکه هر روستا در کشور صاحب یک تیم خواهد شد که هویت آن روستا را شکل خواهد داد. موضوع دوم هم اینکه امکان تجمیع و جمع‌بندی استعدادیابی روستاها فراهم خواهد شد. مهمترین مسئله این است که در بازه سه و چهار ماهه مسابقات ورزشی برگزار خواهد شد. اشکالی که قبلا وجود داشت، این بود که مسابقات روستایی حذفی بود و حداقل یکبار شاهد این مسابقات بودیم و هر تیمی که برنده می‌شد به بخش استان و شهرستان منتقل می‌شد.

وی ادامه داد: ما دو هدف را در انجام این مسابقات دنبال خواهیم کرد؛ اول اینکه گروه استعدادیاب در این رقابت‌ها حضور خواهد داشت و استعدادها را شناسایی می‌کنیم. همچنین قهرمان این رقابت‌ها به عنوان نماینده کشور در مسابقات مینی فوتبال بین‌المللی معرفی می‌شود. من در روزهای نخست که قبول مسئولیت کرده بودم، با امیری خراسانی رئیس فدراسیون ورزش‌های بومی و محلی جلسه‌ای داشتم و گفتم که خطری بزرگ در ورزش روستایی ما را تهدید می‌کند. آن خطر این است که ورزش روستا از ورزش حرفه‌ای و ورزش ملی جدا شده است. ما یک رقابت‌های جدا و مجزا در این حوزه از رقابت‌های حرفه‌ای و قهرمانی برگزار می‌کنیم که این خوب نیست. مهمترین کاری که ما انجام خواهیم داد، این است که ورزش روستایی و عشایری را به ورزش قهرمانی و ملی متصل خواهیم کرد.

معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش افزود: علت اینکه ما رشته فوتبال را در مسابقات مینی فوتبال عشایری انتخاب کردیم و نظرخواهی که از بیشتر دهیاران انجام دادیم، این بوده که ورزش فوتبال بیشترین انتخاب اول روستاییان بوده و این در حالی است که در بین مناطق مختلف کشور رشته‌هایی مثل کشتی یا کبدی جزو علایق است، اما فوتبال با فاصله زیاد اولویت اصلی آنها بوده است و ما هم فوتبال را انتخاب کردیم. ضمن اینکه اعتبارات فقط برای برگزاری فوتبال اکتفا می‌کرد.

وی خاطرنشان کرد: به نظر من چند اتفاق مهم در این مسابقات شکل خواهد گرفت؛ یک استعدادیابی در مسابقات صورت می‌گیرد و وارد مسابقات ورزشی می‌شود که این مسئله به عدالت اجتماعی کمک می‌کند. در واقع کمک می‌کند تا با صدای بلند اعلام کنیم که کسی احساس نکند چون در روستا به دنیا آمده، محروم از موقعیت‌هاست. در واقع ورزش هم یکی از موقعیت‌هاست. شخصاً این مورد روستایی را دنبال می‌کنیم که انتظار نهایی صرفا این نیست که یک رویداد نشاط محور و تحرک محور اتفاق رخ دهد، بلکه این است که امیدوارم عدالت اجتماعی بین دوستان شکل بگیرد. حتما امیدواریم که این موضوع به رفع آسیب‌های اجتماعی کمک کند. ما چالش جدی که در روستاها داریم، این است که به خاطر کمبود امکانات فراغت، مشکل زیرساخت‌های ورزشی و هنری داریم. جوان روستایی برای گذران اوقات فراِغت با مشکل مواجه است و به آسیب‌های اجتماعی دچار می‌شود که اصلی‌ترین آن مواد مخدر است با همه تلاش‌های که صورت گرفته، آنها با محرومیت و محدودیت روبرو هستند و روستاهایی داریم که حتی یک مورد زمین ورزشی هم ندارند.

وی در پاسخ به این سوال که شما از کمبود اعتبارات صحبت کردید، آیا برای برگزاری «جام پرچم» حامی مالی دارید و اینکه از زمان حضورتان چقدر به ورزش همگانی بودجه اختصاص داده شده، گفت: سال 1400 به خاطر اینکه ورزش قهرمانی دچار مشکل بود، اگر بودجه‌ای بوده، صرف ورزش قهرمانی مخصوصاً فوتبال و دردانه‌ها یعنی استقلال و پرسپولیس شده است که نیازهای‌شان تمام نمی‌شود.

معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش در خصوص آزاد سازی اماکن ورزشی به ویژه ورزشگاه آزادی گفت: روز 27 مهر ماه مراسمی با حضور وزیر ورزش داشتیم و اعلام کردیم که درهای ورزشگاه به روی مردم باز شده، ولی عملاً باز نشده و این اتفاق نیفتاده است. بخشی از این مشکلات به زیرساخت‌ها بازمی‌گردد. به خاطر حضور فدراسیون‌های قهرمانی، آنها اولین معترض به این اتفاق بودند. آنها در این باره به من و شخص وزیر اعتراض کردند که حضور مردم باعث می‌شود که ورزش قهرمانی‌شان آسیب ببیند. البته چون شما حرف‌های آنها را می‌شنوید، حرف‌های ما به جایی نمی‌رسد. فدراسیون‌ها مخالفت می‌کنند، به ویژه قایقرانی که قرار بود دور دریاچه آزاد شود و در نهایت این اتفاق نیفتاد.

کلهر در این باره ادامه داد: بخش دوم هم به زیرساخت‌ها برمی‌گردد. متاسفانه ما سرویس بهداشتی و آبخوری و و بوفه خیلی ساده که مردم از آنها استفاده کنند، نداشتیم. البته اینها یک ماه قبل آماده شد، ولی باز در باز نشد. اتفاق سوم اشکالی بود که نهادهای امنیتی وارد کردند؛ اینکه ورزشگاه آزادی از جمله اماکن با درجه حساسیت یک است و در این باره گفته می‌شود هر نوع ورود و خروجی باید با یک ساز و کاری در نظر گرفته شود. این غم انگیز است؛ من با بچه‌هایم آنجا بازی کردیم و کسی هم ما را نشناخت.

وی تصریح کرد: چهار صد هکتار زمین وجود دارد که بخش زیادی از آن بلا استفاده است و این زمین‌ها ارتباطی هم به فدراسیون‌ها ندارد، ولی مشکل این است که زیرساختی که امکان حضور مردم باشد، مسائل امنیتی در آن رعایت شود و فدراسیون‌ها را نیز راضی کند، امکان‌پذیر نیست. ما ناگزیر به رعایت مسائل امنیتی هستیم. با فدراسیون‌ها و بخش دیگر می‌توانیم شوخی کنیم، ولی درخصوصی مسائل امنیتی نمی‌توان اینگونه بود.

معاون وزیر ورزش اظهار داشت: ما می خواستیم مشابه همین اتفاقی که در آزادسازی سواحل رخ می‌دهد، در آزادسازی اماکن ورزشی هم اتفاق بیفتد. حجم قابل توجهی از اماکن ورزشی ما در حال حاضر نه فقط برای وزارت، بلکه برای سایر ارگان‌ها، بلااستفاده باقی مانده است؛ اماکنی که از بودجه دولتی ساخته شده، ولی مردم حق استفاده ندارند. شش هزار مجموعه ورزشی متعلق به وزارت ورزش و 30 هزار عدد دیگر نیز متعلق به سایر ارگان‌ها است. از این 36 هزار مجموعه دولتی، مردم نمی‌توانند استفاده کنند. امیدوارم این آزادسازی از وزارت ورزش و همچنین آموزش پرورش شروع شود و سپس به وزارت نفت و همچنین صنعت و معدن هم برسد.

کلهر در پایان گفت: من برای ورزشگاه آزادی بیش از 15 جلسه گذاشته‌ام و چندین بار شخصاً رفته و آمده‌ام، چون می‌خواستیم آنجا به صورت نمادین تبدیل به نماد آزادسازی اماکن ورزشی شود و در اختیار مردم قرار بگیرد، ولی این اتفاق نیفتاد. بخشی از دلیل این موضوع، این بود که شاید جذابیتی برای رسانه‌ها ندارد و اهمیتی ندارد. یک رسانه همان روز اول علیه من با این ایده که این اتفاق به ورزش قهرمانی آسیب می‌زند، مطلب کار کرد. به هر حال این جزو برنامه‌ها و اولویت‌های ما است. ما تلاش می‌کنیم حتی باشگاه انقلاب و مسیر پیاده‌روی آنجا در ساعت‌هایی در اختیار عموم مردم باشد. این معنی ندارد که یک محیط ویژه لاکچری برای یک طبقه ویژه ایجاد کنیم.

واکنش سجادی به احتمال برکناری عزیزی خادم: به اساسنامه فدراسیون فوتبال احترام می‌گذاریم / زمان پرواز ما و ساعت ملاقات با باخ هماهنگ نشد