کمبود 356 قلم دارو در داروخانه سیزده آبان
این نماینده مجلس یادآور شد: معاونان وزیر پاسخگو نیستند، ما حتی در نهایت اگر تهدید کنیم که استیضاح میکنیم؛ کار به جایی نمی رسد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: 356 قلم دارو در داروخانه سیزده آبان که مرجع تامین داروست، کمبود داریم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، عبدالحسین روح الامینی رئیس در اولین نشست بررسی موانع و راهکارهای اجرای سیاستهای کلی سلامت گفت: دارو به وضعیت بحرانی نزدیک شده است، در قانون برنامه بودجه مصوب شد که ارز به بیمه ها برود و دارو برای مردم گران نشود و 80 هزار میلیارد بودجه تخصیص یافت، امروز 15 تیرماه است و دریغ از یک قدم در اجرای طرح انتقال ارز دارو به بیمهها که این موضوع مشکلات بسیاری برای ما به وجود آورده است.
وی افزود: کمیسیون قیمتگذاری تشکیل نشده و آنجایی که تشکیل شده مصوبات ابلاغ نشده و صنعت داروسازی در حال تعطیلی است.
وی تاکید کرد: مصوبه انتقال ارز دارو به بیمهها روی زمین مانده است و با کمبودهای دارویی مواجه هستیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: ماده اولیه 30 تن داروی متفورمید وارد کشور شده است اما تولیدکننده به دلیل عدم توان مالی نمیتواند آن را ترخیص کند و عملا بی خیال آن شده است.
وی یادآور شد: ما با یک میلیارد دلار ارز دارو کشور را مدیریت می کنیم و عراق با چند برابر این ارز داروی خود را تامین میکند، هفته پیش در مجلس تذکر دادیم، اما اتفاقی نیفتاد، دولت به هشدارها توجه نمیکند.
روح الامینی اعلام کرد: 356 قلم دارو در داروخانه سیزده آبان که مرجع تامین داروست، کمبود داریم. سیاست ارزی که قابل اجراست، روی زمین مانده است، اگر همین روند ادامه پیدا کند با کمبودهای شدید دارویی مواجه خواهیم شد.
این نماینده مجلس یادآور شد: معاونان وزیر پاسخگو نیستند، ما حتی در نهایت اگر تهدید کنیم که استیضاح میکنیم؛ کار به جایی نمی رسد.
وی ادامه داد: همه وزرای بهداشت باید محاکمه شوند که چرا سیاستهای کلی سلامت را اجرایی نکردند، وزاری بهداشت آمال و آرزوها را پشت تریبونها میگویند و رای می آورند. اما هیچ کدام در اجرای سیاستهای کلی سلامت موفق نبودند.
وی ادامه داد: دو سوم برنامه ششم توسعه اجرایی نشده است مجلس اکنون برای قانون برنامه هفتم توسعه به سمت موضوعی کردن رفته است و باید برنامه هفتم توسعه برنامه محور شود و وظیفه نهادهایی چون نظام پزشکی مطالبه گری برای اجرای سیاستهای کلی سلامت است.
رئیس کمیته دارو مجلس شورای اسلامی گفت: در اجرا، اختیار و امضای طلایی دست دولت است و اینکه بین وزارتخانه ها پاسکاری کنیم به نتیجه نمیرسیم و در جلسات مدام عذرخواهی و بهانه می شنویم.
وی بیان کرد: در قانون آمده است که سامانهها یکپارچه شود زشت است که در دو ساختمان وزارتخانه چند صد سامانه داریم، برای نسخه الکترونیک چند پلت فرم در وزارت بهداشت داریم که به هم راه ندارند. تازه باید بیاییم اینها را به هم مرتبط کنیم، تیتک به بیمارستانها وصل نبود که خوشبختانه در چند روز اخیر اعلام کردند تا حدی وصل شده است البته در تجهیزات پزشکی تیتک عملکردی ندارد.
تماشاخانه