کیفی سازی ویژگی جشنواره نمایشنامه نویسی گیلان است
رشت - ایرنا - معاون هنری و امور سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان بیان کرد: کیفی سازی نمایش و شناخت استعداد های نو در حوزه تئاتر بارزترین ویژگی سومین جشنواره آموزشگاهی نمایشنامه نویسی استان است.
سید امیر مصباح روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این جشنواره در پاسداشت مفاخر استان تعریف و طراحی شده است، افزود: سومین دوره از جشنواره آموزشگاهی نمایشنامه نویسی در پاسداشت استاد حبیبالله یوسف پورسیفی برگزار می شود. مصباح به تفاوتهای جشنواره امسال نسبت به دو دوره پیشین اشاره کرد و با بیان اینکه سومین دوره جشنواره آموزشگاهی نمایشنامهنویسی گیلان در پنج مرحله برگزار میشود، افزود: مرحله نخست این جشنواره به انتشار فراخوان برای شرکت علاقهمندان در این جشنواره اختصاص یافته بود که آخرین مهلت ارسال طرحها تا پایان مردادماه تمدید شده بوده و 24 طرح به دبیرخانه جشنواره رسیده است. وی پذیرش طرحهای دارای کیفیت بالا و تخصصی بودن جشنواره را دلیل پایین بودن تعداد طرحهای ارسالی عنوان و اضافه کرد: طرحهای ارسال شده در مرحله دوم جشنواره قرار دارند و توسط هیأتی از مدیران آموزشگاهها در حال بررسی و ارزیابی هستند و پس از پایان ارزیابیها، صاحبان طرحهای منتخب برای حضور در مرحله سوم معرفی خواهند شد. مصباح با بیان اینکه در این مرحله، هنرجویان با کمک استادان راهنما آثارشان را تکمیل میکنند، گفت: در مرحله چهارم نیز آثار تکمیل شده به دبیرخانه ارسال و برای ارزیابی نهایی به هیات داوران جشنواره ارجاع داده خواهد شد. وی با اشاره به اینکه آخرین مهلت ارزیابی و جمعبندی طرحها 30 مهرماه امسال است؛ بیان کرد: در مرحله پایانی جشنواره سه اثر برگزیده و پنج اثر شایسته تقدیر تجلیل می شوند. معاون امور هنری و سینمایی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه اگرچه موضوع آثار آزاد بود اما اقتباس از داستان و رمان نیز بدون اشکال بود اما هنرجویان باید مضامینی همچون فرهنگ و سنت ایران و اسلامی، دنیای معنوی و انسان معاصر، بنیان خانواده و تأثیرات مدرنیسم بر زندگی را مد نظر قرار می دادند. مصباح افزود: ایجاد بستر مناسب برای بروز و ظهور خلاقیتهای هنری در قالب نمایشنامه نویسی برای هنرجویان آموزشگاهها، ارج نهادن به آموزش هنر، معرفی و تعالی ارزشهای والای هنر ایرانی و اسلامی، ایجاد ارتباط هنری بین هنرمندان آموزشگاههای آزاد هنری استان و استعدادیابی و شناسایی هنرمندان جوان و فعال از اهداف برگزاری این جشنواره است. دو دوره پیشین جشنواره آموزشگاهی نمایشنامه نویسی استان گیلان در بزرگداشت استادان «یوسف فخرایی» و زندهیاد «فرهاد پاکسرشت» برگزار شد و امسال سومین دوره این جشنواره با بزرگداشت استاد حبیبالله یوسف پورسیفی از پیشکسوتان تئاتر استان همراه است. استاد حبیب الله پورسیفی زاده متولد 1323در رشت است؛ وی در انستیتوی مربیان هنری با گرایش بازیگری و کارگردانی تهران موفق به دریافت مدرک فوق دیپلم شد؛ سال 1338 برای همکاری در رادیو گیلان همراه زنده یاد احمد بدرطالعی وارد نمایشهای رادیویی شد و به دلیل داشتن صدای مناسب، توانست نمایشهای زنده زیادی را به روی صحنه ببرد. در گروه خورشید گیلان نمایشهای قضاوت دنیا، عروس و داماد قرن اتم، عمو رجب بچه شده، تابلو موزیکال رویای مادر، دردسر تلفن، پیرمرد و دریا و تعدادی نمایش کوتاه اجرا کرد.
از سال 1346به استخدام آموزش و پرورش درآمد و از سال 1351 وارد انستیتوی مربیان هنری شد و دو سال بعد موفق شد با گرایش بازیگری و کارگردانی فوق دیپلم هنر را اخذ کند. سالهای یادگیری در تهران زیر نظر اساتیدی چون ایرج زهری، جمشید شاه محمدی نگاه و افق هنری پورسیفی را گسترده تر کرد تا جایی که با بروز استعداد در جمع دانشجویان انستیتو موفق شد در نمایشهای "نقشی روی چوب"نوشته اینگمار برگمن، "خرمن های سوخته"نوشته رضا احمدی، "گلدونه خانوم"نوشته اسماعیل خلج به ایفای نقش بپردازد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رشت منتقل و در مدرسه لشت نشاء مشغول به کار شد و همزمان دوستان تئاتری خود را در شهر رشت جمع آوری کرد و نمایشهای"میکروبها" و "دست بالای دست" را با نام "ویتامارا"همراه زنده یاد احمد بدرطالعی و هنرمندان گروه آتوسا به صحنه برد. آخرین کار جدی پورسیفی اجرای نمایش"آهسته با گل سرخ"نوشته اکبر رادی بود که توسط فرزندش حسن پورسیفی کارگردانی شد. حبیب پورسیفی به همراهی زنده یاد احمد بدرطالعی که تصمیم داشت با طرح (مدرسین تئاتر) تحولی در تئاتر دانش آموزی ایجاد کند و دیگر نام آوران هنرمند، طرح مدرسان تئاتر را اجرایی کردند و موفق شدند بر کیفیت تئاتر دانش آموزی بیافزایند و تئاتر دانش آموزی را در سطح کشور مطرح کنند. در این دوره با شکوه بود که دانش آموزان مستعد کشف و راهی دانشکده ها شدند که هم اکنون به عنوان سرمایه های علمی و تخصصی در تئاتر استان به کار گرفته می شوند.
*س_برچسبها_س*