یک‌شنبه 30 دی 1403

گام بلند ایران برای خودکفایی در تولید کیت تشخیص سرطان / رونمایی از کیت‌های تولیدی جدید تا پایان آذرماه

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
گام بلند ایران برای خودکفایی در تولید کیت تشخیص سرطان / رونمایی از کیت‌های تولیدی جدید تا پایان آذرماه

رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری با اشاره به رونمایی از کیت‌های تشخیص بیماری‌های انسانی و دامی تا پایان آذرماه سال جاری، از فعالیت گروه‌های علمی برای تولید کیت‌های تشخیص سرطان در داخل کشور خبر داد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ جواد محمدی در نشست خبری امروز با بیان اینکه ترکیب تقاضامحوری و عرضه‌محوری یکی از مبانی و ارزش‌هایی است که در نقشه جامع علمی کشور به آن اشاره شده، اظهار کرد: بر همین اساس این رویکرد را در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک آغاز کردیم و از بخش صنعت و سلامت کشور، برای همکاری دعوت کردیم.

وی افزود: یکی از اولویت‌های کشور تولید کیت‌های تشخیص پزشکی و تشخیص بیماری‌های دام و طیور است، ما یک تیم دانش‌بنیان بسیار حرفه‌ای را به پژوهشگاه دعوت کرده‌ایم و تا اول مهرماه، زیرساخت‌های تولید کیت‌ها تامین خواهد شد و تا پایان آذرماه، مجوزها را دریافت و رونمایی از برخی کیت‌های تولیدی تشخیص پزشکی را انجام خواهیم داد؛ این کیت‌ها در حال حاضر وارداتی هستند.

رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری ادامه داد: کیت‌های مختص شناسایی بیماری‌های دام و طیور شامل تشخیص دسته‌ای از بیماری‌ها است که باعث تلف شدن دام‌ها می‌شود؛ برای مثال کیت تشخیص "پاراتوبرکلوزیس" ساخته خواهد شد که اگر این بیماری در دام‌ها به خوبی تشخیص داده شود تلفات آن‌ها کاهش می‌یابد‌.

محمدی تصریح کرد: در نظر داریم که 33 کیت بیوشیمی و 10 کیت تشخیص بیماری‌های دامی را تولید کنیم که در مرحله اول حداقل 5 نوع کیت تشخیصی پزشکی و دامی را خواهیم ساخت که اکنون از کشورهای دیگر وارد می‌شوند و ارزبری دارند و تلاش می‌کنیم تا در تولید آنها به طور کامل خودکفا شویم.

رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره کیت‌های تشخیص پزشکی که در سال جاری از آنها رونمایی خواهد شد؛ تصریح کرد: در حال حاضر تیم مشترکی با پژوهشگاه ابن سینا و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تشکیل داده‌ایم تا در بخش تشخیص ناباروری همکاری داشته باشیم؛ همچنین با توجه به اینکه سرطان دومین عامل مرگ و میر در ایران است، برای تشخیص زودهنگام و به موقع این بیماری نیز با همکاری انستیتو پاستور ایران، تیم مشترک تولید کیت‌های تشخیص سرطان را تشکیل داده‌ایم تا ابتلا به انواعی از سرطان شامل سرطان‌های دستگاه گوارش و روده بزرگ، پستان و خون را با استفاده از این کیت‌ها تشخیص دهیم. به گفته وی در زمان حاضر تیم علمی برای انجام تحقیقات و تدوین پروپوزال‌ها برای طراحی این کیت‌ها در حال فعالیت است و پس از طی شدن مراحل کارآزمایی و دریافت مجوز تولید، قابلیت تشخیص زودرس سرطان را با استفاده از این کیت‌ها خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه هر یک از این کیت‌های تشخیصی ارزبری بالایی دارد، خاطرنشان کرد: از مرحله صفر تا صد کیت‌ها توسط شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی ساخته خواهد شد.

آمادگی ایران برای صادرات واکسن کرونا به کشورهای آفریقایی / لزوم تزریق دوز یادآور پیش از آغاز فصل سرما کاهش تعداد شهرهای قرمز کرونا در کشور / پلمب 1017 واحد صنفی متخلف در هفته گذشته توسعه همکاری‌ها در تولید واکسن و کیت‌های تشخیصی با همکاری پژوهشگاه ژنتیک و انستیتو پاستور