گزارش خبرآنلاین از روند ریزش قیمتها در بازار ارز و سکه و طلا
بررسی روند قیمتی بازارها، از منفی شدن 8.1 درصدی قیمت دلار، ریزش 12 درصدی طلا و ریزش 17.4 درصدی سکه حکایت دارد.
به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت:
این ارزیابی را خبرآنلاین، خبرگزاری وابسته به برخی مدیران دولت سابق منتشر کرده و نوشت: بعد از گذشت نیمی از سال و تجربه فراز و فرودهای بسیار زیاد، بالاخره شهریورماه به پایان رسید؛ دورهای که شاخصهای قیمتی به جز بورس منفی بود. بر این اساس، قیمت دلار 8.1، طلا 12 درصد و سکه 17.4 درصد منفی شد [ریزش کرد] و این در حالی است که شاخص بورس رشد 8.1 را ثبت کرد.
در حال حاضر کارشناسان و تحلیلگران، پیشبینیهای متفاوتی از فضای بازارها در نیمه دوم سال دارند؛ اما در کل اعتقاد دارند لیدر بازارها در نیمه دوم سال، ارز خواهد بود و این دلار است که حرکت سایر بازارها را مشخص میکند.
آخرین نرخ دلاری که در بازار ارز در نیمه اول سال ثبت شد، 49 هزار و 393 تومان است؛ عددی که البته کاهش 4 هزار و 407 تومانی را نسبت به ابتدای سال نشان میدهد. این یعنی نرخ دلار در 6 ماه اول سال 8.1 درصد کاهش یافته است. کاهش 4 هزار و 407 تومانی نرخ دلار در این بازه زمانی در حالی است که دلار دهم اردیبهشتماه به کانال 55 هزار تومان نیز ورود پیدا کرده و رکوردهای جدیدی را ثبت میکرد.
در شرایط کنونی دو نگاه درباره روند بازار ارز در نیمه دو سال وجود دارد. برخی معتقدند که روند قیمت دلار در بلندمدت صعودی خواهد بود؛ گروهی نیز معتقدند که قیمت دلار حوالی محدوده فعلی با 10 درصد نوسان میتواند معامله شود. عبدالله مشکانی، کارشناس اقتصادی میگوید: اینکه قیمت این اسکناس روند جدیدی آغاز کند و سقف قبلی را بشکند و به سمت اعدادی که تاکنون تجربه نکرده برود، بعید است. بازار ارز ایران تکعاملی نیست. اما با توجه به وضعیت فعلی و فروش نفت و دسترسی به برخی منابع بلوکهشده، به نظر نمیرسد که دولت در تنگنای ارزی قرار داشته باشد که باعث افزایش قیمت دلار شود.
خبرآنلاین میافزاید: 317 هزار و 200 تومان، عددی است که ریزش قیمت هر گرم طلای 18عیار در طول 6 ماه گذشته را نشان میدهد. آخرین نرخی که در بازار طلا در روز پایانی نیمه اول سال 1402 ثبت شد، قیمت 2 میلیون و 323 هزار و 400 تومان برای هر گرم طلای 18عیار است. این یعنی طلا در نیمه اول سال 12 درصد کاهش قیمت داشته است.
بررسی نمودار قیمتی بازار طلا نشان میدهد که در طول 6 ماه گذشته، بیشترین عددی که در این بازار ثبت شده، 2 میلیون و 748 هزار تومان در روز دهم اردیبهشتماه است. قیمت سکه هم نزدیک به 6 میلیون تومان ریخت. آخرین قیمتی که در بازار سکه امامی در پایان نیمه اول سال ثبت شده، نرخ 27 میلیون و 807 هزار تومان است. این عدد، کاهش 5 میلیون و 893 هزار تومانی قیمت سکه امامی را نسبت به ابتدای سال نشان میدهد. این یعنی سکه در این مدت 17.4 درصد کاهش یافته است.
بررسی نمودار قیمتی بازار سکه حاکی از آن است که سکه در طول 6 ماه گذشته تا کانال 34 میلیون تومان هم بالا رفته بود؛ بهطوری که دهم اردیبهشتماه به نرخ 34 میلیون و 751 هزار تومان رسیده بود. فعالان بازار سکه درباره وضعیت این بازار در نیمه دوم سال اعتقاد دارند که شرایط بازار به قیمت دلار و طلا بستگی دارد. اما با این حال و با وجود کاهش قیمت سکه در نیمه اول سال، خریداری در بازار بهدلیل قیمتهای بالا وجود ندارد. در همین دوره، بورس 8.1 درصد مثبت شد. 2 میلیون و 121 هزار و 213 واحد، عددی است که شاخصکل بورس در روز پایانی تابستان ثبت کرد. این عدد، رشدی در حدود 160 هزار و 755 واحد را نسبت به ابتدای سال نشان میدهد. عملکرد شاخص بورس نشان میدهد که بورس در این مدت در حدود 8.1 درصد مثبت شده است.
در حال حاضر کارشناسان بازار سرمایه اعتقاد دارند که متغیرهای اصلی اثرگذار بر وضعیت اقتصادی و بازار سرمایه، تعیینکننده روند مثبت و رو به رشد بازار هستند. فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت بورس در نیمه دوم سال میگوید: همانطور که از ابتدای سال پیشبینی کرده بودم، اعتقاد دارم که ارزندگی بازار سرمایه تا پایان سال تا آستانه 3 تا 3 میلیون و 500 هزار واحد جای رشد دارد. بهطور قطع بازار سرمایه جای رشد دارد و بخشی از برگشت بازار را در روزهای اخیر شاهد بودیم و انتظار رشد پیاپی شاید بهصورت روزانه و کوتاهمدت اتفاق نیفتد، اما برآیند بازار تا انتهای سال، بازده مناسب نسبت به سایر بازارها بهطور قطع محتمل است.