سه‌شنبه 6 آذر 1403

گسترش و پایش ظرفیت های ماهواره ای در مهار کردن آتش سوزی جنگل ها

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
گسترش و پایش ظرفیت های ماهواره ای در مهار کردن آتش سوزی جنگل ها

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم کشور گفت: باید مسئولان ذی ربط ظرفیت ماهواره‌ای لازم را گسترش و پایش دهند تا در مواقع لزوم استفاده شوند.

داریوش‌گل‌علیزاده، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: آتش سوزی در طبیعت اتفاق کاملا طبیعی است که ممکن در تمام نقاط کشور اتفاق بیفتد. ابتدایی‌ترین راه برای مهار آتش سوزی خاموش کردن آتش در وهله اول است. برای ترمیم طبیعت و جنگل‌ها تمام مراکز باید دست به دست هم داده و فورا اقدامات لازم را انجام دهند.

او گفت: به طور مثال آتش سوزی که در میانکاله اتفاق افتاد در جای جای کشورمان ممکن است به دلایل مختلفی پیش بیاید. زمانی که خشک سالی اتفاق می‌افتد و برگ‌ها شروع به خشک شدن می‌کنند و همچنین به سمت زمستان که می‌رویم درختان در خواب زمستانی فرو رفته اند، قطعا وقوع آتش سوزی برایشان صورت می گیرد. به همین دلیل باید از قبل پیش بینی های لازم صورت بگیرد.

گل‌علیزاده تصریح کرد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور متولی این حوزه است که مشکلاتی در تامین بالگرد‌ها و هواپیما لازم برای ضد حریق فراهم کند. بعضا به دلیل صعب العبور بودن از طریق نیروی انسانی نمی‌توان براحتی اقدام کرد. همین طور جنگل‌های زاگرس و شمال کشور که این اتفاقات به وفور صورت می‌گیرد. نیاز است که تجهیزات لازم برای حفظ جنگل‌های کشور فراهم شود.

او گفت: جنگل‌های شمالی از قدمت چند هزار ساله بر خوردار هستند که باید با ایجاد تجهیزات لازم اقدامات به موقعی داشته باشیم. سازمان منابع طبیعی کشور باید پیگیری کند تا از وقوع حریق و مناطقی که احتمال آتش سوزی در آن‌ها 100 درصد است را به خوبی مهار کنند. ظرفیت ماهواره‌ای لازم را گسترش و پایش دهند تا در مواقع لزوم استفاده شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست