گلایه دانشجویان از فرار رئیس رسانه ملی از پاسخگویی به دانشگاه / لحن مطالبهگری دانشجویان از صدا و سیما تغییر میکند
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو مجید قاسمی معاونت فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در میزگرد دانشجویی که با محوریت بررسی نحوه عملکرد صدا و سیما در قبال مطالبات دانشجویی به آخرین نامه بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران طی خطاب به رئیس سازمان صدا و سیما اشاره کرد و گفت: در این نامه که همزمان با شدت گرفتن انتقادات چند وقت اخیر از عملکرد صدا و سیما منتشر شد ما از پاسخگو نبودن و...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو مجید قاسمی معاونت فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در میزگرد دانشجویی که با محوریت بررسی نحوه عملکرد صدا و سیما در قبال مطالبات دانشجویی به آخرین نامه بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران طی خطاب به رئیس سازمان صدا و سیما اشاره کرد و گفت: در این نامه که همزمان با شدت گرفتن انتقادات چند وقت اخیر از عملکرد صدا و سیما منتشر شد ما از پاسخگو نبودن و عدم حضور مدیران این سازمان در صحن دانشگاه انتقاد کرده و خواستار از بین رفتن این رویه ناصوابی که همواره در بین مدیران رسانه ملی وجود داشته، شدیم تا این اقدام آغازی برای شفافیت و پاسخگو بودن صدا و سیما باشد.
وی با اشاره اینکه عدم توسعه کیفی سازمان متناسب با توسعه کمی آن، نحوه مدیریت سازمان، نحوه انتساب افراد و فرآیند انتخاب رئیس سازمان از نکاتی بود که در نامه دفاتر بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران به رئیس رسانه ملی منتشر شده بود چون در رابطه با این موضوعات ابهامات زیادی وجود داشت، مثلا این ابهام وجود داشت که افرادی خارج از سازمان صدا و سیما این فرآیند را مدیریت می کنند، افزود: پس از انتشار نامه 5 بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران از ما خواستند تا جلسهای با رئیس سازمان داشته باشیم، ولی چون بنای ما این بود که رئیس رسانه ملی در دانشگاه حضور یابد و در یک جلسه مستقیم پاسخگوی مطالبات دانشجویان باشد درخواست صدا و سیما را قبول نکردیم چون معتقد بودیم باید طرح موضوعات در صحن دانشگاه صورت بگیرد با این وجود پس از رد درخواست صدا و سیما مجدد مسئولان این سازمان پیشنهاد دادند که جلسهای با این موضوع که ساز و کار حضور آقای علی عسگری در دانشگاه به مناسبت 16 آذر چگونه باشد برگزار شود که این جلسه با حضور نمایندگان بسیج دانشجویی برگزار شد. به هر حال پس از برگزاری این جلسه ما منتظر بودیم تا صدا و سیما نتیجه آن و ملاحظات خود را اعلام کند، اما متاسفانه هر چه منتظر ماندیم و تماس گرفتیم در کمال تعجب پاسخ ما را ندادند و حتی به ما هم نگفتند که آقای علی عسگری برنامه ای برای حضور در دانشگاه ندارد.
وی با تاکید براینکه ما وظیفه آقای علی عسگری میدانیم که به دانشگاه بیاید و پاسخگوی عملکرد خود باشد، افزود: عدم پاسخگویی و شفافیت مدیریت باعث میشود که ما در مورد اصل صلاحیت یک مدیر صحبت کنیم. سوال این است که آیا مدیری که حاضر به پاسخگویی نباشد صلاحیت مدیریت در نهاد تاثیرگذاری مانند صدا و سیمای جمهوری اسلامی را دارد؟ به هر حال واکنش صدا و سیما به مطالبه دانشجویان نشان میدهد که هیچ ارادهای در رئیس این سازمان برای پاسخگویی وجود ندارد و این که مسئولی حاضر به پاسخگویی و گفتگو نیست یک معضل جدی است که جای تاسف دارد.
قاسمی افزود: همه مدیران باید درک کنند که جنبش دانشجویی اگر اراده کند موضوعی را پیگیری خواهد کرد، اما در رابطه با نوع رفتار صدا و سیما شاهد بودیم که چگونه مسئولان این سازمان 5 تشکل دانشجویی دانشگاههای تهران را دور زدند و این موضوع حاکی از این است که صدا و سیما ذهنیت درستی نسبت به مطالبات دانشجویان ندارد و ما این را یک توهین به مطالبات دانشجویان میدانیم.
معاونت فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه ما تا امروز امید داشتیم که علی عسگری به صحن دانشگاه بیاید و حرفهای دانشجویان را رودرو بشنود، اما امروز به این نتیجه رسیدیم که او هیچ ارادهای برای پاسخگویی ندارد گفت: ما احساس میکنیم باید از پاسخگو بودن رئیس صدا و سیما ناامید شویم به همین دلیل برای این که علی عسگری پاسخگو شود از این به بعد نوع مطالبات و لحن ما متفاوت خواهد بود و قطعا شکوه او را به سازمانهای بالادستی که صلاحیت بررسی این مسئله را دارند خواهیم برد.
وی به عملکرد صدا و سیما در اعتراضات آبان ماه اشاره کرد و افزود: رسانه ملی بناست صدای مردم باشد، اما در اعتراضات اخیر صدای مردم نبود به گونهای که شاهد بودیم یک رسانه غیررسمی توانست اعتراضات ماهمشهر را به خوبی گزارش کند به همین دلیل نماینده رهبر معظم انقلاب به این شهر اعزام شد با این وجود میتوان نتیجه گرفت که در این رابطه صدا و سیما وظیفه خود را به خوبی انجام نداده است.
قاسمی با تاکید براینکه صدا و سیما ارادهای برای نمایندگی مردم ندارد افزود: نقد دیگری که به سازمان صدا و سیما وارد است این است که این سازمان کیفیت متوازن ندارد به همین دلیل شاهد عدم توسعه کمی و کیفی در این سازمان هستیم. هم چنین یکی دیگر از نقدها به صدا و سیما در خصوص مسائل مالی و تبلیغات است.
معاونت فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با طرح این سوال که چرا قراردادهای تبلیغاتی صدا و سیما شفاف سازی نمیشود افزود: در صدا و سیما سلبریتی پروری صورت میگیرد و از طرفی با وجود اینکه بخشهای مختلف کشور با کمبود بودجه مواجه هستند شاهدیم صدا و سیما به سلبریتی ها حاتم بخشی میکند و رقمهای عجیب و غریبی به آنها می پردازد با این وجود سوال این است که چرا صدا و سیما باید به کارمندان خود باج بدهد تا یک برنامه را روی آنتن ببرند.
وی با بیان اینکه ما در صدا و سیما با مدیرانی مواجه هستیم که سر انگشتان کرختی دارند با این وجود با سبک فعلی مطالبه گریهای تشکلهای دانشجویی مسئولان این سازمان پاسخگو نمیشوند افزود: مسئولانی که پاسخگو نیستند شاید صلاحیت مورد خطاب گرفتن از طرف تشکلهای دانشجویی را هم نداشته باشند به هر حال امروز برخیها در صدا و سیما این ذهنیت را دارند که میتوان دانشجویان را با برگزاری یک سری جلسات در سازمان صدا و سیما دور زد، اما ما معتقدیم که این ذهنیت غلط باید خط بخورد و البته شاید به خاطر این ذهنیت بوده که تاکنون مسئولان صدا و سیما نسبت به مطالبه گریهای دانشجویان پاسخگو نبوده اند.
قاسمی به برنامه سازمان صدا و سیما برای برگزاری یک سری نشستها با تشکلهای دانشجویی با حضور مسئولان این سازمان اشاره کرد و افزود: معتقدیم مسئولان صدا و سیما می خواهند با این جلسات زهر مطالبات دانشجویی را بگیرند و تیغ مطالبات دانشجویان را کند کنند، اما مطمئن باشند که تیغ مطالبات دانشجویی کند نخواهد شد و ما تا جایی که توان داریم مطالبات خود را دنبال میکنیم.
وی با بیان اینکه به زودی نامه دفاتر بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران در خصوص عدم پاسخگویی رئیس صدا و سیما نسبت به مطالبات دانشجویی را منتشر خواهیم کرد افزود: ما اگر لازم باشد قالبهای دیگری از مطالبه گری نظیر برگزاری تجمعهای اعتراضی را نیز دنبال میکنیم تا از این طریق بتوانیم اعتراض خود را اعلام کنیم و حرف خود را بزنیم.
امین نژاد مقدم مسئول کارگروه فرهنگ و رسانه بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر نیز با بیان اینکه از امروز قرار است که نگرش تشکلهای دانشجویی به عملکرد صدا و سیما تغییر کند افزود: مطالبه گری مسالمت آمیز در قبال صدا و سیما جوابگو نیست به همین دلیل ما معتقدیم باید صریحتر و دقیقتر مطالبات دانشجویی از این سازمان پیگیری کنیم.
وی با اشاره به اینکه بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر طی چند ماه اخیر در سلسله جلساتی با عنوان «سیمای کم صدا» بخش های مختلف رسانه ملی را با حضور افرادی که در گذشته و یا الان در این سازمان مشغول به کار هستند مورد واکاوی قرار داده، افزود: البته ما به سختی این برنامهها را برگزار کردیم، چون افرادی که از آنها دعوت می شد میگفتند که برای ما مشکل درست میشود و این نتیجه وجود فضای بسته در صدا و سیما است.
امین نژاد مقدم به جلسه نمایندگان بسیج دانشجویی با مدیر روابط عمومی صدا و سیما به منظور بررسی حضور رئیس رسانه ملی در یکی از دانشگاهها همزمان با روز دانشجو اشاره کرد و افزود: این که رئیس صدا و سیما به دانشگاه بیاید خوب است و تابوی حضور رئیس این سازمان در دانشگاه شکسته میشود، اما متاسفانه این اتفاق در روز دانشجو نیفتاد با این وجود عدم پاسخگویی رئیس صدا و سیما این حس را منتقل میکند که این سازمان دانشجویان را سر کار گذاشته و دروغ گفته اند.
مسئول کارگروه فرهنگ و رسانه بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر تصریح کرد: بعد از لغو حضور رئیس صدا و سیما در یکی از دانشگاهها از طرف این سازمان پیشنهاد شد که یک سری جلسات با حضور مسئولان صدا و سیما و تشکلهای دانشجویی برگزار شود با این وجود در جلسه اول از این سلسله جلسات بنده به صراحت گفتم که از پاسخهای مدیر طرح و برنامه سازمان راضی نشدم از طرفی نماینده سازمان پاسخ خیلی از سوالها را هم نداد مثلا یکی از این سوالات این بود که رقم پرداختی سازمان به برنامه دورهمی چه قدر بوده که پاسخ این بود سلبریتی میخواهند قیمت شان پنهان بماند تا نرخ آنها شکسته نشود.
وی تصریح کرد: با پاسخهایی که ما در نخستین نشست با مسئولان صدا و سیما شنیدیم احساس می کنیم که این جلسات حکم سوپاپ اطمینان را دارند تا با این روش مدتی دانشجویان دغدغهمند را دور هم جمع کنند و پس از مدتی که دانشجویان درگیر امتحانات میشوند این موضوع به فراموشی سپرده شود.
نژاد مقدم باتاکید بر اینکه بسیج دانشجویی دانشگاه تهران سلسله جلسات مسئولان صدا و سیما با تشکلهای دانشجویی را تحریم خواهد کرد و ما در این جلسات حضور نمییابیم افزود: معتقدیم این جلسات حالت سرگرم کنندگی دارند البته تا الان هم معلوم نیست نشست دوم مسئولان صدا و سیما با نمایندگان تشکلها برگزار شود. ما معتقدیم این جلسات خروجی ندارند و هدف هم این است که دانشجویان را از فضای مطالبه گری دور کنند.
مسئول کارگروه فرهنگ و رسانه بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر با تاکید براینکه وعدههای عمل نشده صدا و سیما بزرگترین توهین به تشکلهای دانشجویی است افزود: مطالبه دانشجویان مطالبه عموم مردم است مثلا در گفتگویی که ما در سه نقطه از شهر تهران یعنی منطقه زعفرانیه، انقلاب و نعمت آباد با مردم انجام دادیم همه معتقد بودند که صدا و سیما بارها به این مناطق آمده، ولی حرفهای مردم پخش نشده است به هر حال مطالبه گری از صدا و سیما مطالبه مردم است نه صرفا مطالبه تشکلهای دانشجویی.
وی با تاکید براینکه ما باید یک بار صدا و سیمای بدون سانسور و واقعی را ببینیم افزود: چرا صدا و سیما باید خانم جنیدی را به تلویزیون دعوت کند تا او یک طرفه در حمایت از FATF صحبت کند و چرا نباید حتی مثلا یک دانشجو را دعوت نکنند تا پاسخ او را بدهد.
نژاد مقدم ضمن انتقاد از عملکرد صدا و سیما در جریان اعتراضات مردم به گران شدن بنزین تصریح کرد: صدا و سیما در قضیه گران شدن بنزین بیشترین همکاری را با دولت داشت، اما در نهایت دولت از عملکرد این سازمان انتقاد کرد.
مسئول کارگروه فرهنگ و رسانه بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر افزود: چه طور میشود صدا و سیما با یک شرکت قرارداد میبندد و از سود حاصل از فروش آن شرکت بهره مند میشود.
وی با تاکید براینکه مطالبات جنبش دانشجویی از صدا و سیما مطالبات عموم مردم هستند و قطعا اگر مردم تریبون داشتند همین مطالبات را مطرح میکردند، افزود: ما معتقدیم که آقای علی عسگری راه ورود به دانشگاه را بلد است چون چند روز پیش طی مراسمی که به مناسبت تجلیل از یکی از اساتید دانشگاه امیرکبیر برگزار شده بود او نیز صرفا به عنوان یک تشویق کننده در این مراسم حضور یافته بود با این وجود ما میخواهیم که علی عسگری در مقام پاسخگو به دانشگاه بیایند.
همچنین متین فارابی عضو شورای مرکزی مجمع دانشجویان عدالت خواه دانشگاه تهران نیز با بیان اینکه متاسفانه امروز شاهد این هستیم که ویروس تکبر و سندرم دروغ گویی در بین مسئولان از آقای روحانی گرفته تا علی عسگری شایع شده افزود: آقای علی عسگری سال گذشته این قول را داد که بازنشستگان صدا و سیما تا 22 بهمن بازنشست شوند، اما یک سال از این وعده میگذرد و اتفاقی نیفتاده است سوال این است که رئیس صدا و سیما چطور وعده میدهد و به آن عمل نمیکند.
وی تصریح کرد: تکبر رئیس صدا و سیما در چند ماه اخیر به گونهای بوده که نسبت به دعوتها و انتقاداتی که نسبت به عملکرد او صورت گرفته واکنش نشان نداده است.
فارابی با بیان اینکه ظاهرا علی عسگری شان خود را اجل از گوش دادن به حرفهای رهبری میبیند، تصریح کرد: باز خوب است که روحانی با وجود سانسورهایی که صورت میگیرد به دانشگاه میآید، ولی سوال این است که رئیس صدا و سیما به عنوان منتسب رهبر معظم انقلاب است چه طور به خود جرات میدهد و حرف رهبری را گوش نکرده و متکبرانه به مطالبه تشکلهای دانشجویی پاسخ نمیدهد.
عضو شورای مرکزی مجمع دانشجویان عدالت خواه دانشگاه تهران با بیان اینکه از زمان روی کار آمدن آقای لاریجانی یعنی از 24 بهمن 72 شاهد این هستیم که یکی از پروتکلهای حیاتی سازمان صدا و سیما این بوده که به هیچ عنوان به توصیههای رهبر معظم انقلاب گوش ندهند و تمام تلاش خود را در جهت خلاف توصیههای ایشان انجام دهند افزود: مجمع دانشجویان عدالت خواه دانشگاه تهران جزوهای را در خصوص این که آقایان چگونه برخلاف توصیههای رهبر معظم انقلاب عمل کرده اند آماده کرده که آن را ظرف یکی دو هفته آینده منتشر خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه امروز اگر بخواهند یک آبدارچی را استخدام کنند تا هفت جد و آباد او را بررسی میکنند افزود: با این وجود سوال این است که چرا باید به یک کارگردان ضد انقلاب در صدا و سیما 500 ساعت زمان بدهند که فیلم بسازد.
فارابی با بیان اینکه اگر انتقادات مطرح شده نسبت به صدا و سیما را طی 20، 30 سال گذشته بررسی کنیم میبینیم همین انتقادات نیز در حال حاضر نسبت به عملکرد اسن سازمان مطرح میشوند با این وجود سوال این است که چه اتفاقی باید بیفتد که صدا و سیما تغییر کند، افزود: امروز شاهدیم که به چه صورتی در برنامه های رسانه ملی به مخاطب میگویند که چگونه باید گرگتر باشیم و برای اینکه پیروز شویم چگونه به حذف دیگران بپردازیم.
عضو شورای مرکزی مجمع دانشجویان عدالت خواه دانشگاه تهران گفت: مدیر شبکه سه سیما زمانی در دوران دانشجویی با ساخت مستند 162 به نقد برنامههای شب عید دوران ریاست ضرغامی پرداخت با این وجود شاهدیم که در زمان مدیریت آقای فروغی در شب یلدا برنامهای روی آنتن می رود که رکوردهای جدیدی را به اسم خودش میزند.
وی با بیان اینکه فروغی به بهانه مبارزه با سلبریتیها عادل فردوسی پور را از شبکه سه بیرون کرد، ولی شاهدیم که خود در برنامه عصر جدید سلبریتی میسازد، تصریح کرد: در واقع پیام برنامه عصر جدید به مردم این است که جوان تراز انقلاب اسلامی باید کله ملق بزند و صدای خوبی داشته باشد و این مسئلهای است که ما به آن نقد داریم و البته صدای کسی هم در نمیآید.
فارابی با بیان اینکه علی عسگری فقط بحث حق و حقوق و اینکه ما منتسب رهبری هستیم و کسی نباید نقد کند را میفهمد، ولی وقتی صحبت از پاسخگویی به میان میآید دهان خود را میبندد افزود: سوال این است که واقعا مردم امروز در صدا و سیما چه قدر سهم دارند.