«یاریگران زندگی» به سمنان رسید
به گزارش خبرنگار جامعه خبرگزاری فارس، دوازدهمین نمایندگی مجمع خیرین یاریگران زندگی کشور در استان سمنان تشکیل شد.
سید محمدرضا هاشمی، استاندار سمنان گفت: استان سمنان آمادگی امضای تفاهمنامه همکاری را با ستاد مبارزه با موادمخدر کشور برای برگزاری جشن پاکی در برخی روستاها همراه با ایجاد اشتغال پایدار دارد.
وی افزود: اکنون در 6 روستای استان سمنان به معنای واقعی 100 درصد اشتغالزایی شده است.
وی افزود: برای مهاجرت معکوس و بازگشت 100 درصدی خانوارها برای زندگی در روستا، تسهیلات اشتغال و ساخت مسکن پرداخت و زمین با قیمت مناسب واگذار میشود.
هاشمی اضافه کرد: 70 درصد زندانیان معتاد متجاهر در استان سمنان اهل استانهای همجوار هستند.
استاندار سمنان گفت: اولویت پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی در بخش روستایی از راهبردهای استان برای مهاجرت معکوس است.
وی ادامه داد: براساس سرانه، به استانها اعتبار اختصاص مییابد و باید با برنامهریزی در نقاط مختلف استان تولید ثروت به منظور پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و مهاجرت معکوس به روستاها مورد توجه باشد.
وی با اشاره به نقش تامین آب در عمران و آبادانی، بیان کرد: 120 قنات از محل مصوبات سفر رئیس جمهور احیا شد.
هاشمی با اشاره به تولیدات منحصر به فرد روستاییان استان سمنان، تصریح کرد: بهترین لبنیات کشور در روستای جودانه میامی و بهترین نمد در روستای ابرسج شاهرود تولید میشود و تجاریسازی و معرفی ظرفیتهای استان نقشی مهم در تولید ثروت و اشتغالزایی دارد.
وی تاکید کرد: راهاندازی کارگاههای زودبازده و مشاغل خانگی به منظور اشتغالزایی در روستاها و نگهداشت جمعیت روستایی و مهاجرت معکوس مورد توجه باشد.
استاندارد سمنان یادآور شد: شرایط برای پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی از محل تبصره 16 فراهم است. استان سمنان در 18 شاخص مختلف مانند اقتصادی و اجتماعی رتبههای برتر کشور را از آن خود کرده است.
وی افزود: بعد از 18 سال نرخ بیکاری در استان سمنان به پنج و هفت دهم درصد رسید که دستاوردی برای استان در دولت سیزدهم محسوب میشود.
استاندار بیان کرد: 80 واحد تولیدی راکد با اشتغالزایی برای 2هزار و 300 نفر در استان سمنان فعال شد که این میزان اشتغالزایی نقشی مهم در گردش مالی و رونق اقتصادی دارد.
راه پیشگیری از اعتیاد کارآفرینی است
علیرضا نبی، رئیس هیات مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی کشور گفت: برنامهریزی در زمینه پیشگیری از اعتیاد و راهکار اساسی در مبارزه با اعتیاد تولید ثروت از طریق کارآفرینی و اشتغالزایی است.
افزود: خیران در طرح یاریگران زندگی به دنبال اشتغالزایی و تولید ثروت برای آسیبدیدگان از اعتیاد هستند. کارآفرینی، تلاش و کوشش رمز موفقیت و رسیدن به تعالی است و رمز موفقیتهای کشورهای پیشرفته تلاش و کارآفرینی بر پایه خلاقیت است.
رئیس هیات مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی کشور گفت: کارآفرینی با تکیه بر علم و خلاقیت موجب تولید ثروت، اشتغالزایی و کاهش آسیبهای اجتماعی میشود و انتظار میرود خیران بیش از پیش در این بخش همراهی کنند.
وی تصریح کرد: استان سمنان ظرفیت پذیرش سرریز جمعیت تهران را دارد و جذب سرمایهگذاران در این استان باید مورد توجه باشد.
نبی بیان کرد: تا سه سال آینده استانهایی مانند تهران، خراسان رضوی و سمنان با مشکل تامین نیروی انسانی برای واحدهای تولیدی مواجه خواهند شد که نشان از هشدار پیری جمعیت است.
رئیس هیات مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی کشور افزود: بازار کار سمنان تشنه نیروی انسانی و کارآفرینی است و میتوان با وحدت و همدلی در زمینه اشتغالزایی در این استان گامهای ارزشمندی برداشت.
یاریگران زندگی طرحی برای پیشگیری از اعتیاد با رویکرد همگرایی اجتماعی
محمد جمالو، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: اعتیاد، نیروی انسانی را که باید تبدیل به سرمایه اجتماعی شود، تبدیل به معضل اجتماعی میکند. از قدیم گفتهاند پیشگیری بهتر از درمان است. در مقوله اعتیاد نیز این راهبرد مهم باید در اولویت تصمیمگیریها قرار بگیرد.
جمالو با بیان اینکه اعتیاد یک اپیدمی بین المللی است و ستاد مبارزه با مواد مخدر با این نگاه باید در مسیر مقابله با آن گام بردارد، افزود: جمهوری اسلامی در سال 1399 رکورد کشف مواد مخدر را در دنیا شکست و این نشان از عزم جدی کشور در مسیر مقابله دارد.
معاون دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: بیش از 4 هزار شهید در عرصه مقابله با مواد مخدر تقدیم شده است. که آخرینش سرهنگ شهید مسعود پرکاس رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر فرماندهی مرزبانی استان هرمزگان بود که روز گذشته در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر در مرزهای آبی هرمزگان به شهادت رسید.
جمالو تاکید کرد: برای استفاده از ظرفیتهای هر استان، مجمع خیرین یاریگران زندگی شکل گرفته تا بتوانیم قدرتمند و مطالبهگرانه به نیاز این حوزه کمک کنیم. وی ادامه داد: یاریگران زندگی طرحی برای پیشگیری از اعتیاد با رویکرد همگرایی اجتماعی است و تلاش میکند به باور مندی افراد توجه ویژه داشته باشد.
ساماندهی 630 نفر در طرح جمعآوری معتادان متجاهر استان سمنان
جعفر معینیان، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان نیز در این نشست گفت: میانگین شیوع اعتیاد در استان بر پایه اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر پایینتر از میانگین کشوری و حدود 33 و هفت دهم درصد است.
وی افزود: 630 نفر در طرح جمعآوری معتادان متجاهر استان ساماندهی شدند. کشف سههزار و 500 کیلوگرم انواع موادمخدر و دستگیری 2 هزار و 945 متهم در زمینه موادمخدر نتیجه تلاشهای انجام شده در استان سمنان است.
معینیان تصریح کرد: 126 مرکز درمانی دولتی و خصوصی با 150 پزشک و روانپزشک در استان سمنان به شهروندان برای رهایی از دام اعتیاد خدماترسانی میکنند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان گفت: 450 هزار نفر در زمینه پیشگیری با هدف مبارزه با اعتیاد و فرهنگسازی در این زمینه در بین اقشار مختلف و محلات شهری، روستایی، و کاری، آموزش دریافت کردند.
وی ادامه داد: سمنان از لحاظ وسعت ششمین استان پهناور کشور است و با توجه به پراکندگی استان، مشارکت اجتماعی و همراهی آحاد جامعه در پیشگیری از اعتیاد یک ضرورت است.
معینیان بیان کرد: طبق گزارشها 80 درصد جمعیت استان سمنان در بخش شهری و 20 درصد در بخش روستایی سکونت دارند و 550 هزار نفر از جمعیت استان در سن 15 تا 64 سال قرار دارند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر استان به واسطه برگزاری منظم و اقدامات در حوزه مبارزه با اعتیاد، رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
تا پایان سال 33 نمایندگی یاریگران زندگی در کشور تشکیل میشود
حسن حمزهزاده، مدیرعامل مجمع خیرین یاریگران زندگی کشور با اشاره به تاریخچه تشکیل تشکل متبوع خود گفت: طرح «یاریگران زندگی» با هدف خودمراقبتی و یاریرسانی افراد جامعه نسبت به یکدیگر برای پیشگیری از اعتیاد از یک طرف و اشتغال رهایافتگان از دام اعتیاد از طرف دیگر برنامهریزی شده تا بتوان با همراهی و همفکری در برابر این بلای خانمانسوز و آسیبهای اجتماعی ایمن بمانند.
حمزهزاده افزود: اعتیاد کلاف پیچیده و سردرگمی است که ابعاد مختلف جامعه را درگیر میکند و پیشگیری از این آسیب اجتماعی نیازمند ارایه آموزشهای کاربردی، پرهیز از بخشینگری، اجتماعی کردن موضوع و استفاده از ظرفیت خیرین، مشارکت مردمی و سازمانهای مردمنهاد است.
وی اعتیاد به مواد مخدر را یکی از عوامل اصلی و منشاء معضلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی دانست که عوارض ناشی از آن برای آحاد جامعه تهدید به حساب میآید و افزود: خیرین نیز برای نقشآفرینی در مبارزه با این معضل اجتماعی، مجمع خیرین یاریگران زندگی را در 12 استان کشور تشکیل دادهاند و قرار است تا پایان سال، 33 مجمع خیرین یاریگران زندگی در نقاط مختلف کشور تشکیل شود.
پایان پیام /