دوشنبه 1 بهمن 1403

یک گام تا به سرانجام رسیدن مطالبه 20 ساله مردم

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
یک گام تا به سرانجام رسیدن مطالبه 20 ساله مردم

از سال 91 مقرر شد پادگان جی که بخش قابل توجهی از فضای شهری منطقه را اشغال کرده است، به نقطه دیگری منتقل شود؛ اکنون با اقدامات این دوره مدیریت شهری، یک گام تا به سرانجام رسیدن این مطالبه 20 ساله مردم باقی مانده است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پادگان جی یکی از پادگان‌های قدیمی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران واقع با 76 هکتار مساحت، در منطقه 9 تهران است که از لحاظ موقعیت جغرافیایی در یکی از نقاط پرترافیک و شلوغ تهران قرار دارد.

از سال 91 مقرر شد این پادگان که بخش قابل توجهی از فضای شهری منطقه را اشغال کرده است، به نقطه دیگری منتقل شود و با خروج آن از تهران، مطالبه 20 ساله مردم محقق شود.

چرا پیوستن پادگان به فضای شهری مهم است؟

یکی از دلایل انتظار مردم برای خروج پادگان جی کاهش تراکم و آلودگی است. انتقال پادگان جی از محدوده شهری می‌تواند به کاهش تراکم جمعیت و ترافیک کمک کند و در نتیجه به بهبود کیفیت هوا و کاهش آلودگی صوتی در این منطقه بینجامد.

علاوه بر این بسیاری از ساکنان منطقه 9 امیدوار هستند که با خروج پادگان، زمین‌های آزاد شده برای ایجاد پارک‌ها، فضا‌های سبز و امکانات عمومی مانند مراکز ورزشی و فرهنگی استفاده شود که این تغییر نیز می‌تواند به بهبود شرایط زندگی در منطقه کمک کند.

دسترسی به خیابان‌ها و معابر اطراف نیز با خروج این پادگان بهبود می‌یابد و مشکلات تردد و ترافیک را که به دلیل وجود پادگان ایجاد می‌شود، کمتر خواهد شد.

توسعه شهری و افزایش ارزش ملک نیز از دیگر دستاورد‌های خروج این پادگان است؛ بازپس‌گیری این مساحت بزرگ می‌تواند فرصت‌های جدیدی برای توسعه مسکن، تجاری و خدماتی ایجاد کند، که وضعیت اقتصادی و ارزش ملکی منطقه را بهبود می‌بخشد.

یک گام تا به سرانجام رسیدن مطالبه مردم باقی مانده

برای تحقق مطالبه به حق شهروندان، در این دوره مدیریت شهری اقدامات جدی‌تری انجام شد و طبق توضیحات شهردار منطقه 9، یک گام تا خروج پادگان جی از تهران باقی مانده است.

سید محمدرحیم مرتضوی؛ شهردار منطقه 9 شهر تهران در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: در مدیریت فعلی شهری، این درخواست قدیمی به مرحله اجرا رسیده و پس از سال‌ها انتظار، ارتش همکاری‌های لازم را انجام داده و مراحل قانونی این انتقال طی شده است.

وی اظهار کرد: ابتدا این موضوع به کمیسیون ذیل ماده 5 ارجاع و تصویب شد، سپس در هفته‌های گذشته، در کمیسیون ماده 5، تصمیم‌گیری نهایی در مورد تقسیم سهم بین ارتش و شهرداری انجام شد؛ بر اساس این تصمیم، 35 درصد از اراضی به ارتش و وزارت دفاع و 65 درصد به شهرداری تهران و مردم منطقه اختصاص یافت. این تقسیم‌بندی اکنون در حال ارسال به کمیسیون معماری وزارت راه و شهرسازی است تا در آنجا تصمیم نهایی اتخاذ شود.

اختصاص 65 درصد زمین پادگان به ایجاد امکانات ضروری

وی با بیان اینکه پس از تصویب نهایی، زمین‌ها بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که قبلاً تنظیم شده است، میان طرفین تقسیم خواهد شد، گفت: طبق این تفاهم‌نامه، شهرداری تهران در 65 درصد سهم خود موظف است به مطالبات و نیاز‌های مردم پاسخ دهد، این نیاز‌ها شامل ایجاد سرانه‌های اجتماعی و فرهنگی، زیرساخت‌های شهری، توسعه فضای سبز و بوستان‌ها، و فراهم کردن خدمات شهری نظیر میادین میوه و تره‌بار، ایستگاه‌های آتش‌نشانی، کلانتری‌ها و دیگر امکانات ضروری است.

به گفته وی، با وجود همه تلاش‌هایی که در گذشته انجام شده، این موضوع تنها در مدیریت شهری فعلی به نتیجه رسیده است، در حالی که برخی افراد به جای توجه به این دستاورد‌ها، به سیاه‌نمایی مشغول‌اند، اما باید در نظر داشت که حجم کار‌های انجام شده در منطقه 9 و سایر مناطق تهران در طول کمتر از سه سال بی‌نظیر بوده است.

تشریح آخرین وضعیت خروج پادگان جی از تهران

به گزارش تسنیم، آنچه شهروندان از مدیران انتظار دارند، انجام و به ثمر رساندن اقداماتی است که بتواند گرهی از مشکلات آن‌ها را باز کند؛ وضعیتی که در سه سال اخیر در نقاط مختلف شهر تهران به چشم می‌خورد و تفاوت عملکرد این دوره را با دوره گذشته مدیریت شهری که شهر پویایی خود را از دست داده بود و خدمت چندان مؤثری به شهروندان صورت نمی‌گرفت، مشهود می‌کند.