پنج‌شنبه 12 مهر 1403

14ناشر ایرانی بیانیه بین المللی ناشران حامی فلسطین را امضا کردند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
14ناشر ایرانی بیانیه بین المللی ناشران حامی فلسطین را امضا کردند

14 ناشر ایرانی با درخواست از نمایشگاه کتاب فرانکفورت بیانیه بین‌المللی ناشران حامی فلسطین را امضا کردند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، 14 ناشر ایرانی با درخواست از نمایشگاه کتاب فرانکفورت بیانیه بین‌المللی ناشران حامی فلسطین را امضا کردند. گروه «ناشران برای فلسطین»، یک گروه همبستگی جهانی متشکل از بیش از 500 ناشر از 50 کشور، در نامه‌ای سرگشاده به نمایشگاه کتاب فرانکفورت از سازمان‌دهندگان آن خواسته‌اند که حمله اسرائیل به نویسندگان، دانش‌آموزان، مدرسه‌ها، دانشگاه‌ها، کتابخانه‌ها، بایگانی‌ها و ناشران کتاب را در نسل‌کشی مداومی که در غزه در جریان است، محکوم کنند.

در یک بیانیه مطبوعاتی که به تازگی منتشر شد، «ناشران برای فلسطین» 4 خواست خود را چنین تشریح کردند:

1. محکومیت رژیم نسل‌کشی اسرائیل در غزه و تأیید حقوق بشر مردم فلسطین.

2. امتناع از همکاری با ناشران کتاب اسرائیلی، از جمله شرکت در نمایشگاه کتاب فرانکفورت

3. محکوم کردن حملات به نویسندگان، روزنامه نگاران و دانشگاهیان فلسطینی و اذعان به اینکه چنین حملاتی بخشی از یک پروژه نسل کشی است که به دنبال محو زندگی و فرهنگ فلسطینی است.

4. اجرای برنامه‌هایی که نویسندگان، ناشران و روایت‌های فلسطینی را در مرکز توجه داشته باشد.

در ادامه با اشاره به لغو مراسم اهدای جایزه برنامه‌ریزی شده به عدنیه شیبلی، رمان‌نویس فلسطینی در اکتبر گذشته، تعهد نمایشگاه برای افزایش برنامه‌های اسرائیلی و سرکوب همبستگی فلسطین توسط دولت آلمان آمده است: اکتبر 2023، مراسم اهدای جایزه به نویسنده فلسطینی عدنیه شیبلی که از قبل در نمایشگاه کتاب فرانکفورت اعلام شده بود لغو شد و به طور نامحدود به تعویق افتاد و نمایشگاه اعلام کرد با همبستگی کامل در کنار اسرائیل ایستاده است.

حالا یک سال بعد، و چندین ماه پس از حکم دادگاه بین‌المللی درباره نسل‌کشی محتمل و گزارش سازمان ملل درباره کشتار مردم توسط اسرائیل در غزه، نمایشگاه کتاب فرانکفورت تنها به استقبال اسرائیل ادامه می‌دهد. تعهد نمایشگاه در سال 2023 برای افزایش برنامه‌های اسرائیل برای رویداد 2024 همچنان پابرجاست، موضعی که با ممنوعیت روسیه در سال 2022 به دلیل حمله به اوکراین مغایرت دارد. روابط مستقیم نمایشگاه با اسرائیل و درگیری آن با دولت آلمان، که صریحاً از اسرائیل حمایت می‌کند، به خوبی مستند شده است.

نامه «ناشران برای فلسطین» همچنین سرکوب همبستگی فلسطین توسط دولت آلمان را به عنوان پس‌زمینه فراخوان‌های آنها محکوم می‌کند. این در حالی است که پیش از شروع نمایشگاه امسال، برگزارکنندگان اعلام کردند افسران پلیس چه با لباس شخصی و چه یونیفرم پوشیده در سالن‌ها حضور خواهند داشت.

ناشران ایرانی از جمله قفسه، ترنجستان، آرما، راه یار، چاپ و نشر بین الملل، شرکت مشاور تند آی او، انتشارات تمدن نوین اسلامی، نشر سنور، انتشارات رواق اندیشه، نشر اسم، کتابفروشی بادبادک، انتشارات کتاب جمکران، مؤسسه انتشارات امیرکبیر به تازگی این بیانیه را امضا کردند و به‌نظر می‌رسد در روزهای آینده، ناشران ایرانی بیشتری به این جمع بین‌المللی خواهند پیوست تا حمایت خود را از همکارانشان در فلسطین نشان دهند.