150 میلیارد ریال برای آبرسانی به بیجار و حسنآباد یاسوکند تخصیص یافت
سنندج - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان گفت: امسال 150 میلیارد ریال برای آغاز عملیات آبرسانی به شهرهای بیجار و حسنآباد یاسوکند از محل سد سیازاخ تخصیص یافته است.
به گزارش ایرنا، کامران خرم روز دوشنبه در نشست خبری با بیان اینکه طرح آبرسانی به شهر دیواندره نیز از سد سیازاخ در حال انجام است، اظهار داشت: پروژه تامین آب شرب شهر بیجار و حسنآباد یاسوکند از طریق 147 کیلومتر خط انتقال انجام میشود و قرار است امسال 150 میلیارد ریال دیگر نیز به آن تخصیص یابد.
وی با بیان اینکه امیدواریم طی سه چهار سال آبرسانی به بیجار و حسنآباد یاسوکند اجرا شود، اضافه کرد: ساختمان سد سیازاخ دیواندره 87 درصد پیشرفت دارد و در صورت بهرهبرداری هفت هزار هکتار از اراضی پایاب را به آبی تبدیل میکند، ضمن اینکه مقرر شده 6 میلیون مترمکعب آن به پتروشیمی بیجار اختصاص یابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان یادآور شد: سد چراغویس هم با 2 هدف تامین آب شرب سقز و روستاهای مسیر در حال اجرا است که ساختمان سد در حال اتمام بوده و از 6 کیلومتر خط انتقال آب تصفیه شده به شهر سقز، 1.2 کیلومتر آن انجام شده و مابقی نیز به زودی اجرا میشود.
خرم با اشاره به تامین آب پنج هزار هکتار از اراضی سقز از محل سد چراغویس، اظهار داشت: قرار است 25 میلیون مترمکعب آب پشت این سد به بخش کشاورزی تخصیص یابد که تحول بزرگی در این بخش و اشتغالزایی ایجاد خواهد کرد.
وی با اشاره به تکمیل سد زیویه کامیاران و تخصیص آب به یک هزار و 100 هکتار از اراضی پایاب این سد، افزود: تلاش ما این است که سد رمشت را تا 2 ماه آینده آبگیری کنیم و امیدواریم سد امیرآباد نیزتا پایان امسال به بهرهبرداری برسد، ضمن اینکه از محل این سدها یک هزار هکتار از اراضی پایاب آبی میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان، سدهای در حال اجرای استان را گاران، سیازاخ، چراغویس، زیویه، امیرآباد - رمشت و عباس آباد اعلام کرد و گفت: با اجرای سد سورال یک هزار و 200 هکتار، سنگ سیاه 2 هزار هکتار، گاران بیش از چهار هزار و 500 هکتار از اراضی پایاب تبدیل به آبی خواهد شد.
ظرفیت سدهای کردستان 2 میلیارد و 622 میلیون مترمکعب است و در حال حاضر یک میلیارد و 558 میلیون مترمکعب آب پشت این سدها ذخیره است.
کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل 455 میلیمتر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود 800 میلیمتر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود 400 میلیمتر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به 500 میلی متر است.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان 9 مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، 2 دشت در غرب و 2 مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشتهای قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
18 سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت 12 سد در اختیار استان است و چهار سد قشلاق، سنگسیاه، عباس آباد بانه و سد زریوار به بهرهبرداری رسیده است.
*س_برچسبها_س*