190 میلیارد تومان تسهیلات کرونایی به بخش تولید آذربایجانشرقی پرداخت شد
تبریز - ایرنا - آذربایجانشرقی با حدود چهار هزار واحد تولیدی از جمله استانهای آسیب دیده از کرونا است که دولت به رغم دشواریهای مالی تاکنون 190 میلیارد تومان تسهیلات برای بنگاههای اقتصادی آسیب دیده از کرونا در آن پرداخت کرده است.
به گزارش ایرنا، پس از شیوع کرونا و تعطیلی کسب و کارها، دولت تصمیم گرفت برای حمایت از مشاغل آسیب دیده و تثبیت اشتغال، تسهیلاتیرا به بنگاهها پرداخت کند.
با دستور رییسجمهوری در ماه های اخیر دستگاههای مختلف همچون موسسات اعتباری مالی و وزارت تعاون بسیج شدند تا پرداخت تسهیلات به کسب و کارها تسریع شود.
براساس اعلام وزارت تعاون حدود 6 میلیون شغل آسیب دیده از کرونا در کشور وجود دارد که یا به دستور دولت برای ملاحظات بهداشتی تعطیل شدهاند یا فعالیت آنها در کرونا متوقف شد؛ این 6 میلیون نفر در دو گروه دسته بندی شدند. گروه اول شامل سه میلیون و 200هزار نفر بودند که بیمه تامین اجتماعی و کد کارگاهی داشتند و گروه دوم شامل 2 میلیون و 800 هزار نفر میشوند که تحت پوشش هیچ بیمه ای قرار ندارند.
حال دولت برای کمک به خروج واحدهای تولیدی و اصناف آذربایجان شرقی از تاثیرات منفی کرونا، وارد گود شده و به رغم تنگدستی های مالی ناشی از تحریم، اعتباری معادل یکهزار و 146 میلیارد تومان را برای برون رفت اقتصاد استان از وضعیت کرونایی اختصاص داده است.
کارشناسان با اشاره به غافلگیری اصناف و تولیدکنندگان آذربایجان شرقی از کرونا، همانند هر جای دیگر، می گویند که با توجه به تجربه نشدن وضعیت موجود، بدیهی است که هم افزایی سازمان های درگیر در اعطای تسهیلات برای ضرردیدگان از کرونا با مشکلاتی مواجه شود، اما متقاضیان باید با در پیش گرفتن صبر و حوصله، پرداخت تسهیلات را تسهیل کنند.
محمدرضا پورمحمدی، استاندار آذربایجان شرقیتاکید استاندار آذربایجان شرقی بر جذب 100 درصدی تسهیلات کرونا
استاندار آذربایجان شرقی گفت: دولت برای حمایت از مشاغل آسیب دیده از کرونا تسهیلات 12 درصدی در نظر گرفته است که باید تلاش کنیم تمام اعتبار تخصیص یافته به استان را جذب کنیم.
محمدرضا پورمحمدی با بیان اینکه مشکل عمده ای که از سوی تولیدکنندگان با بانکها بیان می شود مشکل دریافت تسهیلات است، خاطرنشان کرد: باید تمام بانکها و دستگاه های مسوول تلاش کنند تا واحدهای تولیدی متقاضی دریافت تسهیلات در سریعترین زمان مبلغ مورد درخواست خود را دریافت کنند.
وی با بیان اینکه اکنون در شرایط سخت جنگ اقتصادی قرار داریم، گفت: در جنگ اقتصادی واحدهای تولیدی و واحدهای اداری و مالی بیشتر تحت فشار قرار خواهند گرفت.
پورمحمدی افزود: اینکه امروز در جنگ اقتصادی با وجود تمام هجمه های دشمنان خم به ابرو نمی آوریم برای آنان باورنکردنی است.
وی اظهار کرد: با وجود اینکه در اقتصاد تنگناها و مشکلاتی داریم ولی با نایابی و کمیابی منابع مواجه نیستیم و باید از منابع موجود به خوبی بهره مند شویم.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: مجموعه دولت و حاکمیت به جد مسائل و مشکلات را پیگیر هستند، گفت: دولت با ورود نقدینگی های کوچک به بازار بورس می خواهد مسائل را حل کند.
وی خاطرنشان کرد: به گفته نخبگان و صاحبان فکر در شرایط نامتعارف و غیر عادی نباید با افکار متعارف و عادی جلو رفت در این صورت نمی توان موفق عمل کرد.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: برای توسعه نیازمند سرمایه های مادی، انسانی و اجتماعی هستیم که منشا سرمایه اجتماعی اعتماد است.
حسین فتحی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجانشرقیمدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجانشرقی نیز به ایرنا گفت: 595 میلیارد تومان تقاضا به بانک ها ارسال شده است که از این میزان 190 میلیارد تومان برای 10 هزار و 97 کارگاه پرداخت شده است.
حسین فتحی، اعتبار اولیه ابلاغی به این منظور را 2 هزار و 356 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این رقم به یک هزار و 146 میلیارد تومان کاهش یافت.
وی ادامه داد: 16 درصد اعتبار ابلاغی پرداخت شده که معادل 33 درصد پرونده های ارجاعی به بانک ها است.
فتحی اظهار کرد: در اجرای مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با هدف حمایت و پشتیبانی از کسب و کارهای به شدت آسیبدیده از کرونا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امکان ثبتنام کارفرمایان مشمول این حمایت را در سامانه کارا به آدرس اینترنتی https://kara.mcls.gov.ir را فراهم کرده و همچنان ثبتنام در این سامانه برای متقاضیان دارای شرایط در استان ادامه دارد.
ناصر مظهریان، رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراغهپرداخت 14.3 میلیارد تومان تسهیلات به بنگاههای آسیبدیده از کرونا در مراغه
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراغه نیز در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: امسال 14.3 میلیارد تومان تسهیلات به بنگاههای آسیبدیده از کرونا در این شهرستان پرداخت شده است.
ناصر مظهریان افزود: این تسهیلات در قالب یک هزار و 324 فقره به واحدها و بنگاه های اقتصادی آسیب دیده از کرونا پرداخت شده است.
وی ادامه داد: همچنین در این مدت، 2 هزار و 115 فقره تسهیلات بنگاه های آسیب دیده به بانک های عامل معرفی شده اند.
مظهریان اضافه کرد: برای این تعداد تسهیلات، 34.3 میلیارد تومان وام از طریق بانک های عامل برای متقاضیان مصوب شده است.
وی گفت: این تسهیلات در راستای حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از بیماری کرونا در ماه های اخیر مصوب شده و در اختیار آنها قرار می گیرد.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراغه افزود: دریافت این تسهیلات با سهل ترین و کمترین میزان ضمانت و در سریع ترین زمان ممکن انجام شده و گامی در جهت کاهش پیامدهای منفی شیوع کرونا در جامعه است.
عادل غلامی، مدیر امور هماهنگی شعب بانک آذربایجان شرقیمبالغ کمتر از 16 میلیون تومان نیازی به ضامن ندارد
مدیر امور هماهنگی شعب بانک آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه دریافت تسهیلات کرونایی برای مبالغ کمتر از 16 میلیون تومان نیازی به ضامن و حضور متقاضی در بانک ندارد، گفت: پرداخت این نوع تسهیلات منوط به امضا دیجیتالی است.
عادل غلامی با بیان اینکه 19 درصد کل سهم ابلاغی پرداخت تسهیلات کرونا متعلق به بانک ملی است، اظهار کرد: 6 هزار و 755 فقره تسهیلات توسط این بانک به متقاضیان پرداخت شده است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*