شنبه 3 آذر 1403

2شرط آذربایجان برای گشایش مجدد سفارت در تهران

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
2شرط آذربایجان برای گشایش مجدد سفارت در تهران

اتفاق جدیدی در رابطه ایران و آذربایجان رخ داده است. ایران و آذربایجان پس از حمله به سفارت آذربایجان در تهران، روابطشان رو به تیرگی گراییده و تنش‌ها بین 2 کشور ایران و آذربایجان افزایش یافته است. اتفاق جدیدی در روابط ایران و آذربایجان رخ داده است. وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان روز پنجشنبه درباره احتمال از سرگیری فعالیت سفارت این کشور در تهران ابراز امیدواری کرد. به گزارش عرشه آنلاین،...

ایران و آذربایجان پس از حمله به سفارت آذربایجان در تهران، روابطشان رو به تیرگی گراییده و تنش‌ها بین 2 کشور ایران و آذربایجان افزایش یافته است. اتفاق جدیدی در روابط ایران و آذربایجان رخ داده است. وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان روز پنجشنبه درباره احتمال از سرگیری فعالیت سفارت این کشور در تهران ابراز امیدواری کرد.

به گزارش عرشه آنلاین، وزیر خارجه آذربایجان با بیان اینکه مهاجم به سفارت باید به سختترین شکل مجازات و امنیت سفارت به صورت کامل تضمین شود، گفت: بر اساس حکم دادگاه تصمیم خود را خواهیم گرفت.. اگر حکم دادگاه آنگونه که می‌خواهیم باشد، ما نیز در این راستا تصمیم گیری می‌کنیم.

وزیر خارجه آذربایجان با بیان اینکه مهاجم به سفارت باید به سخت‌ترین شکل مجازات و امنیت سفارت به صورت کامل تضمین شود، گفت: بر اساس حکم دادگاه تصمیم خود را خواهیم گرفت.

جیحون بایرام اف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان در نشست خبری پایان سال خود در خصوص روابط با همسایگان گفت: در سال 2023، روابطمان با ترکیه، روسیه و گرجستان را بیش از گذشته ارتقا دادیم و پیش بردیم. با ایران نیز تماس ها برای کاهش تنش ها ادامه دارد.

وی در پاسخ به این سوال که چه زمانی سفارت آذربایجان در تهران مجدداً گشایش خواهد یافت، اظهار داشت: سفارت کشورمان بعد از حمله به آن بسته شد. با ایران در حال مذاکره هستیم.

وزیر خارجه آذربایجان ادامه داد: مجرم باید به سختترین شکل آن مجازات شود و امنیت سفارت به صورت کامل تضمین شود. بر اساس حکم دادگاه تصمیم خود را خواهیم گرفت. اگر حکم دادگاه آنگونه که می خواهیم باشد، ما نیز در این راستا تصمیم گیری می کنیم.

روز جمعه، 7 بهمن 1401 فردی مسلح، با استفاده از کلاشنیکف به داخل سفارت نفوذ کرده و اورخان عسگروف، رئیس گروه حفاظت سفارت را کشته و دو نفر دیگر را زخمی کرد. اعلام شد که هدف این فرد از حمله، انگیزه شخصی بوده و او در پی یافتن همسرش به سفارت حمله کرده است. همسر او تبعه جمهوری آذربایجان بود که به صورت پنهانی به باکو فرار کرده بود.

الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان مدعی شد که این حمله تروریستی و سازمان دهی شده است و آن را محکوم کرد. باکو همچنین تهران را مسئول حفاظت از اماکن دیپلماتیک دانست و اعلام کرد که سفارتش در ایران را تخلیه می‌کند.

«خلف خلف اف» دستیار ویژه الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان مهرماه سال جاری به تهران سفر کرد. او ظهر روز 12 مهر ماه با حضور در محل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با حسین امیرعبداللهیان رئیس دستگاه دیپلماسی ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

این نخستین سفر یک مقام سیاسی جمهوری آذربایجان بعد از حادثه حمله مسلحانه به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران به جمهوری اسلامی ایران بود.

البته در این مدت مقام‌های امنیتی و دادستانی جمهوری آذربایجان به تهران سفر کرده بودند و تیرماه نیز شاهین مصطفی‌اف معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک اقتصادی در رأس هیأتی اقتصادی به آستارا سفر کرد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه دهم مهر ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره سفر این مقام جمهوری آذربایجان به تهران گفته بود: خوشبختانه گفت‌وگوهای بین دو کشور در سطوح مختلف ادامه دارد.

منبع: تسنیم هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

2شرط آذربایجان برای گشایش مجدد سفارت در تهران 2