2600 واحد خوابگاه متاهلی برای یک میلیون و 300 هزار دانشجو!
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ظرفیت موجود خوابگاه متأهلی برای قریب به یک میلیون و سیصد هزار دانشجوی دانشگاههای سراسری، علوم پزشکی و فرهنگیان، فقط 2600 واحد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ظرفیت موجود خوابگاه متأهلی برای قریب به یک میلیون و سیصد هزار دانشجوی دانشگاههای سراسری، علوم پزشکی و فرهنگیان، فقط 2600 واحد است.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علیرضا زالی در آیین افتتاحیه سرای دانشجویی متاهلی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که با حضور دکتر حبیبی معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، دکتر زالی رئیس دانشگاه، دکتر رستمی نژاد معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه برگزار شد، ضمن مبارک و ارزشمند خواندن این اتفاق برای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: سالانه 30 تا 40 هزار ازدواج دانشجویی در دانشگاه های کشور انجام می شود که نشان می دهد برای آغاز یک زندگی فراهم بودن حداقل امکانات کافی است و حتی می تواند باعث پایداری و دوام ازدواج ها شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: امر ازدواج، به عنوان مهمترین پیشران افزایش نرخ جمعیت، با چالشهای جدی مواجه است که آمار 10میلیون جمعیت مجرد کشور، حکایت از این موضوع دارد. در سیاستهای کلی جمعیت و خانواده، ابلاغی از مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، بر رفع موانع ازدواج تاکید شده است؛ لیکن برای مرتفع شدن این موانع، عزم راسخی نبوده و اقدامات خاصی صورت نپذیرفته است.
وی افزود: ماده 7 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، وزارتین علوم و بهداشت و دانشگاه فرهنگیان را مکلف به احداث، بهسازی و تجهیز خوابگاههای متأهلی جهت رفع مشکل دانشجویان کرده است؛ اما باگذشت مدتها از ابلاغ این قانون، تاکنون هیچ واحدی بر ظرفیت موجود اضافه نشده است؛ به گونهای که دانشگاههای وزارت علوم در 17 استان و دانشگاههای علوم پزشکی در 16 استان و پردیسهای دانشگاه فرهنگیان در کل کشور، هیچ واحد خوابگاهِ متأهلی ندارند و این در حالی است که ظرفیت موجود خوابگاه متأهلی برای قریب به یک میلیون و سیصد هزار دانشجوی دانشگاههای سراسری، علوم پزشکی و فرهنگیان، فقط 2600 واحد است.
دکتر زالی در پایان با تشکر از تمامی دست اندرکاران معاونت دانشجویی و فرهنگی اذعان کرد: مسئولان دانشگاه تمام هم و غم خود را در جهت رفاه و تامین امنیت خاطر دانشجویان دانشگاه به مثابه فرزندان این مرز و بوم به کار می برند که البته به حق شایسته تقدیر و احترام فراوان هستند.
ضرورت استفاده از کمکهای برون دانشگاهی برای خوابگاههای متاهلی
همچنین در این مراسم دکتر رستمی نژاد؛ معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی گفت: با توجه به اهمیت قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، موضوع افزایش خوابگاههای متاهلی در دستور کار معاونت قرار گرفته و تعدادی از زوج های دانشجوی متاهل دارای فرزند یا زوج های جوان در این سرا اسکان داده شده اند.
وی با اشاره به برنامه های آتی معاونت پیرامون خرید یا اجاره ساختمان های دیگر جهت اسکان و رفاه حال دانشجویان متاهل افزود: پیگیری های لازم جهت تجهیز، بازسازی و تجمیع تعدادی از خوابگاههای دانشجویان مجرد نیز در حال انجام است.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه با تاکید بر فاصله معنادار و عدم تناسب آمار مربوط به سراهای متاهلی در سطح دانشگاههای کشور با تعداد دانشجویان متاهل و نیازمند به اسکان در خوابگاهها، بیان کرد: امیدواریم آمار ساخت خوابگاهها به صورت سالانه بیشتر شود تا بعد از مدتی به وضعیت مناسبی در این حوزه برسیم. ازینرو مسئولان دانشگاهها می بایست ضمن توجه به امکانات و ظرفیتهای داخل مجموعه خود، ظرفیتهای مالی و کمکهای برون دانشگاهی را نیز در نظر بگیرند.